von Prawdziwy GOthh
Witam
Czy moze ktos z drogich forumowiczow jest poganinem ? NP wiccanka lub wiccaninem ewentualnei interesuje sie szamanizmem reiki itp itd ?
z checia porozmawiam na ten temat jesli kogos interesuja te religie i ma jakies pytania odnosnie glownie wiccanizmu
Przeklêty
To ciekawe... Te¿ jestem wiccank±. Praktykujesz w kowenie czy samotna ¶cie¿ka?
von Prawdziwy GOthh
z przyjaciolka ktora mnie w to wprowadzila kilka lat temu . ona jest czlonkeim wiekszej grupy jeszcze ale powiedzmy ze nie zawsze sie zgadzam tymi dziewczynami pogladowo wiec utrzymujemy tak powiedzial bym luzne stosunki .bo ja oprocz wicca rownierz bawie sie w szamanizm a to jak wiadomo wymaga czasami uzywania rozncyh srodkow pochodzenia roslinnego , a jak wiesz wicca teoretycznie nie pozwala na zazywanie tego typu specyfikow. i mi marudzily . a ja uwazam ze duchy natury demonologia wicca i tak dalej to te same moce ujete innymi slowami innymi rytualami innym podejsciem do tematu. Pozatym watpie ze pan i pani nie akceptowali czy czegos takiego .
wiec praktykuje glownie z ania, chociaz tez samemu , i staram sei mieszac rozne pojecia z wicca shamanizmu czasami chaotyzmu a nawet z elementami medytacji zen i reiki. ogolnei wyznaje zasade jesli cos ma zadzialc daj temu jak najlepsza szanse. a e moje intencje sa dobre i mam szacunek do sil/bost/dochow z ktorymi obcuje mysle ze zadna ze stron nie powinna mi miec tego za zle . Widzisz interesowalem sie druidyzkmem ale dtrudno znalezc jakas sensowna wiedze na ten temat .
Przeklêty
No to ciesz siê, ¿e masz z kim. Na moim terenie, niestety, wiccan nie znalaz³am. Samotna ¶cie¿ka jest nieco uci±¿liwa.
von Prawdziwy GOthh
a jakie wojewodztwo ?
btw masz odziedzicozna BoS czy kupna czy sama piszesz ze znalezonegych spelli z netu ?
Przeklêty
Podkarpackie.
von Prawdziwy GOthh
tam nikogo nie znam. ale proponuje ci zalozyc sobie konto na paganspace.net tam jest masa pogad wiccan szamanow czarodziejow wiedzm i djabel wie czego jeszcze zawsze to jakas pomoc i sporo osob z polksi jest moze bedzie ktos od ciebie np
Przeklêty
To ciekawy pomys³ na pewno spróbujê.
Dla rodziny jestem katoliczk±,ale w boga nie wierzê ,za to wierzê w Bogów i magiê wiêc to chyba podchodzi pod pogl±dy szamanizmu .
Ostatnio edytowany przez kasipix3 (2011-08-20 10:51:03)
"Gaudete, Gaudete- Christus est natus, ex Maria Virgine - Gaudete..."
http://www.youtube.com/watch?v=obLayCNhbHw
a takze:
http://www.youtube.com/watch?v=4C9gyUJ9 … 5HsnBl1Qi4
http://www.youtube.com/watch?v=TNnQcL5t … re=related
Ahh...powoli siê wdra¿am. Jak na razie jedno zaklêcie udane i to mnie przera¿a. Wolê najpierw posi±¶æ du¿± wiedzê, a dopiero potem praktykowaæ, tak jest bezpieczniej w razie, jakby co¶ posz³o "nie tak".
Dusza
Wiedza bez doswiadczenia jest pusta, ale nie probuj niczego pochopnie. Zaklecia... hm... to tylko slowa. Tak naprawde nie potrzebna zadnych, zeby cos zdzialac, wszystko to sila woli...
Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów
Magia nigdy nie jest bezpieczna, nawet je¶li studiujesz j± w teorii czy praktyce 10 lat.
Ale przy wiêkszym do¶wiadczeniu ³atwiej siê zabezpieczyæ.
Co do magii.... nic nie jest bezpieczne, a wiêc magia te¿ nie. Mo¿emy ucierpieæ wychodz±c z cia³a, ale równie dobrze mo¿emy z³amaæ nogê na spacerze. Najwa¿niejsze jest dobrze siê przygotowaæ i nie próbowaæ NICZEGO Z CIEKAWO¦CI. Musimy czego¶ bardzo potrzebowaæ lub pragn±æ. To chyba najwa¿niejsza zasada.