Jewel napisał:
To ja podam jedn± ulubion± piosenkê (lub kilka) zespo³ów, w których mam ulubieñca
*Bullet For My Valntine- All These Things I Hate, Hand Of Blood
*Skillet-Ca³± p³ytê Awake
*Black Sabbath-Iron man, Children Of The Sea <3
*Lordi-Mr. Killjoy, Boimechanic man
*Ronnie James Dio- Master of the moon
*System Of A Down-Ca³a p³yta ToxiCity + Lonely day, Roulette, B.Y.O.B.
*AC/DC-Black ice, Highway to hell, Thunderstruck, Back In Black
*Mindless Self Indulgence-Shut me up, Never wanted to dance
*Bring Me The Horizon-Diamonds aren't forever, Pray for plagues
*Alesana-Early Mourning, Apology
*Black Label Society-Machine gun man
*Airbourne-Raise the flag
Nast±pi³o kilka zmian Charakter siê zmienia
A teraz nowe:
*Guns n' Roses - Knocking On Heavens Door
*Helloween - Eagle Fly Free, March Of Time
*Iron Maiden - Afraid To Shoot Stranges, Fear Of The Dark, The Trooper, Dance Of Death
*Kiss - ca³a p³yta Sonic Boom <3
*Metallica - Nothing Else Matters, Master Of Puppets, Whiskey In The Jar
*Slayer - World Painted Blood
Ostatnio edytowany przez Jewel (2012-09-06 15:47:10)
Mam trzy ulubione, z ró¿nych niemal¿e ¶wiatów, ¿e tak powiem. Zdecydowanie odmienne.
"Legenda wy¶niona" - Kat
"Luna" - Moonspell
"Not the world i remember" - FGFC 820.
Wygnany
Mój ulubiony zespó³ to Evanescence, uwielbiam ich a w szczególno¶ci: Going Under, Bring me to Life, Weight of the World, Call Me When You're Sober i Everybody's Fool.
Moje ulubione zespo³y to niezmiennie: Korn, Breaking Benjamin, Three Days Grace, System Of A Down, Evenescence... no i Marilyn Manson.
Z Korna najbardziej lubiê "Dirty", "Twisted Transistor", "Coming Undone", "Seen It All", "Kiss" i "Hushabye".
Z Breaking Benjamin'a: "Dance With The Devil", "Anthem Of The Angeles", "The Diary Of Jane", "You", "Evile Angel" i "Blow Me Away".
Z Three Days Grace: "Animal I Have Become", "Over And Over", "Time Of Dying", "Home", "Let You Down" i "I Hate Everything About You"
Z SOAD: "Bounce", "Sugar", "Ego Brain", "Pictures", "Mr Jack", "Old Shool Hollywood", "Attack" i "Lonely Day"
Z Evanescence: "Hello", "Lithium", "Lies", "Sweet Sacrifice", "Everybody's Fool", "Call Me When You're Sober" i "All That I'm Living For"
Z Mansona: "Sweet Dream's", "The Nobodies", "The Dope Show" i "The Beautiful People"
To chyba tyle.
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Vilu napisał:
Mam trzy ulubione, z ró¿nych niemal¿e ¶wiatów, ¿e tak powiem. Zdecydowanie odmienne.
"Legenda wy¶niona" - Kat
"Luna" - Moonspell
"Not the world i remember" - FGFC 820.
Masz plusa za dwa pierwsze, trzeciego chyba nie znam. Chocia¿ z Kata i tak niezmiennie najbardziej lubiê "Ostatni tabor".
Moje ulubione utwory to:
Theatres des vampires - Welcome to Macabria (ca³a p³yta)
Theatres des vampires - animal noir,
Theatres des vampires - blood addiction,
Cradle of Filth - Nymphetamine,
Dimmu Borgir - Gateways,
Closterkeller - Nocarz,
Closterkeller - Ogród Pó³cieni,
Nox Arcana - Vesper Tools
Jestem tu nowa... napisze nazwe zespo³u i piosenki:
Marilyn Manson(mój ulubiony zespó³): zdecydowana wiêkszo¶æ piosenek
Bullet For My Valentine :równie¿ ale ¿eby sie nie powtarzaæ Tears Don't Fall,Waking the Demon
Nirvana: Smells like Teen Spirit
Kiss: Heaven's on Fire
Black Sabbath
Ozzy Osbourne
Iron Maiden
jest jeszcze tego wiele ale Panowie przoduj± ..
Wymieniono tu ju¿ wiele gwiazd w blasku których siê grzejê, skromnie dodam dwie polskie ma³o znane kapele:
Strefa Mocnych Wiatrów (ulubiona piosenka Pie¶ñ skazañca) i The Cuts.
Zespo³u chyba nie by³bym w stanie podaæ, wszystko zale¿y od tego kim w danym momencie jestem... jako ulubiony zespó³ zawsze podawa³em Mansona, wiêc niech i tak bêdzie.
A utwór - Jay Gordon of Orgy "Slept so long"
Gość
Moje ulubione zespo³y to Epica, Delain, Draconian, After forever, Dark Tanquillity, Fintroll, Stribog, Within Temptation. Obecnie moje ulubione utwory to Resign To Surrender - Epica, Elysian night - Draconian
Dusza
ja obecnie s³ucham the Cure,nie wiem dlaczego ale ich muzykê uwa¿am za najlepsz±,czasami s³ucham te¿ innych
ulubiony zespó³ oczywi¶cie The Cure, uwielbiam ich,utworów które lubiê jest du¿o
Ostatnio edytowany przez gothkate29 (2013-09-21 10:40:17)
Wygnany
Od¶wie¿ê temacik bo mimo wszystko ciekawy, niby wyliczanka a jednak.
Oto moje typy:
-Black Sabbath- w³a¶ciwie uwielbiam ich za ca³okszta³t od pierwszej do ostatniej p³yty, wymieniê jednak dwa utwory- „Iron Man” i „God is Dead?” z ostatniej p³yty.
-Ozzy Osbourne- za g³os niezwyk³y, niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju. Tu równie¿ dwa utwory- „Mr. Crowley” i „Perry Mason”.
-The Doors- to naprawdê mroczna kapela i wystarczy wymieniæ tu utwór „The End”,który zrós³ siê na sta³e obrazem eksploduj±cego napalmu, z szaleñstwem „Czasu Apokalipsy” Coppoli.
-Eths- za d¼wiêki które wydobywa z siebie wokalistka Candice, a które mo¿na okre¶liæ najkrócej: od szeptu a¿ po krzyk. Tu muszê wymieniæ trzy- „Bulimiarexia”, „Anatemnein” i „Sidus”. Zespó³ zmieni³ ostatnio wokalistkê, obawiam siê wszystkiego najgorszego.
-Lacrimosa- tak jak w przypadku Black Sabbath, za ca³okszta³t, wymieniê jednak dwa kawa³ki- „Am Ende Stehen Wir Zwei”, to co¶ o ¶mierci i cudowny „Hohelied der Liebe”, czyli Hymn o mi³o¶ci z Pierwszego listu do Koryntian, tak, tak to Biblia.
-Elend- tu niczego ni bêdê wymienia³, tworz± zupe³nie nieziemski nastrój, zw³aszcza gdy s³ucha siê ich noc± przy ¶wiecach.
-Fields of The Nephilim- dla mnie to przede wszystkim „Moonchild”
-Tristania- tu zmiana wokalistki odbi³a siê fatalnie na zespole. Dwa utwory w starym sk³adzie to „Shadowman” i „Deadlands”.
I na tym chyba zakoñcze.
To tez co¶ napiszê
- ;Wupmscut;
- Bauhaus
- FGFC820
- Judas Priest
- Sopor Aeternus
- Nick Cave
- The Cure
- Demented are go!
- Insane Clown Posse
- Seraphim Shock
- IAMX
- Chinawoman
- Rammstein
- Rise Against
- Nosferatu
- W.A.S.T.E.
- ZZtop
- B.B. King
- Iron Maiden
- Kansas
Du¿o jeszcze mam ulubionych XD
Gość
Ulubiony zespó³... Trudno podaæ jeden, tego jest jednak trochê, ka¿dego lubi siê za co¶, czasem zale¿y od nastroju, kiedy przewa¿± jaki¶ gatunek, potem znów siêga siê po co innego.
Z (oko³o)gotyckich i zimnofalowych: The Cure, Batzz in Belfry, Joy Division, The Chameleons, Clan of Xymox, Asylum Party, Closterkeller, Mephisto Walz, Septem Voices, Artrosis, Via Mistica, Kineo Ra, Ivo Partizan, Variete, Prorok
Depressive Suicidal Black Metal i Ambient Black: Shining, Lustre, Im in a Coffin, Photophobia, öröm, Melankoli, Annorkoth, Cheerful Depression, Lasselanta, Alcest (ca³o¶æ), Xasthur
Doom/Death Metal: Ahab (dla mnie mistrzostwo), Wedard, Death
Darkwave i okolice: Arcana, Nox Arcana, Ophelia's Dream, Dargaard, Ordo Funebris
Postrock: Explosions in the Sky, Iliketrains, Hammock, Nevermind the Name, Tides From Nebula,
Heavy Metal: Iron maiden, Van Halen, Manowar, Accept (Balls to the Wall szczególnie)
Inne lubiane: Doktor C, Euterpe, Ensiferum
Poza tym jeszcze wiele mam kapel, do których chêtnie wracam, trudno by by³o to wszystko powymieniaæ. Po wpisach widaæ jednak z jakich klimatów.
Dusza
Podam kilka ulubionych zespo³ów i utworów:
Type o Negative - Wolf Moon
Lifelover - Myspys
The Cure - A forest
Fields of the Nephilim - Moonchild
Iggy Pop - Cry for love
Trees of eternity - Black Ocean
Shape of despair - Fallen
Fever Ray - Dry and dusty
My bloody valentine - Sometimes
Solstafir - Fjara