Gość
Te¿ pos³ucham ^ ^
Ostatnio mój tata pu¶ci³ "Cztery pory roku". To istne mistrzostwo... rock/ metal jest ¶wietny, ale muzyka klasyczna te¿ ma w sobie to co¶...
Przeklêty
Ja z muzyki klasycznej uwielbiam Mozarta...
S³uchacie czasem zupe³nie innej muzyki ni¿ rock czy metal? Ja tak± muzykê po prostu uwielbiam i tak dalej ale przyznam siê bez bicia, ze niektóre kawa³ki popowe (czy te¿ nawet nieliczne techno) mi siê podobaj±. Mój tata dorywczo jest DJ-em i jak przygotowujê listê utworów to puszcza, i musze przyznaæ ¿e niektóre kawa³ki s± naprawdê dobre.
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Arisu, wiesz, ¿e tak Poza gotykiem, punkiem, muzyk± symfoniczn±, folkiem itd. s³ucham sporo muzyki elektronicznej (i to nie darkwave ani industrial, chocia¿ to oczywi¶cie te¿, ale s³ucham te¿ trance i techno typu Groove Coverage albo Kalwi & Remi xD) i popu i pop - rocka (g³ównie czeskiego w wydaniu ambitniejszym, przede wszystkim Lucie Bila, Chinaski, Ewa Farna, o i Avril Lavinge). Ostatnio s³ucham bardzo du¿o Ewy Farny, lubiê jej g³os, muzykê i teksty (tekst "Touzim" mnie bardzo wzrusza). Nie jestem true, jak mi smutno
(pisa³am bez znaków czeskich, jako ¿em leñ xD)
Gość
Na wprost ja szaleje za muzyk± klasyczn±, oprócz tego z zespo³ów nie gotyckich i nie metalowych czasem s³ucham popu, ale jedynie tego starszego, obecny pop mi siê nie podoba, lubiê te¿ muzykê elektroniczn±. I Mieczys³awa Fogga.
Ja ostatnio doceni³am Lady Gagê. Na pocz±tku postrzega³am j± jako kolejna pop-gwiazdka z fajnym ty³kiem (bez skojarzeñ proszê ;p) ale teraz dostrzegam ¿e miêdzy jej twórczo¶ci± a "muzyk±" Keshy i innych tych blond laseczek jest wieeelka przepa¶c. Zupe³nie inny poziom. Taki Marilyn Manson w wersji pop ;p
Ja bardzo lubiê stary pop i ogólnie l¿ejsze, stare piosenki. Poza tym lubiê te¿ stary punk - Sex Pistols, The CLash i The Ramones, nowego punku nienawidzê.
I oczywi¶cie gotyckie techno ^^
Ostatnio edytowany przez ChristinaDeath (2010-11-14 10:12:19)
Reggae, czasem jakie¶ hip hopowe kawa³ki ale tego jest naprawdê niewiele.
No i japoñskiego popu :F
Ja trochê hip-hopu,nieliczny stary pop,i duuuuu¿o klasycznej;D
Czy nikt tu nie jest taki naprawdê tru?! xD co z nas za subkulturowcy!
Dusza
Kocham muzykê klasyczna - mam z nia doczynienia 2-3 razy w tyg wieæ musze j± kochaæ. Bardzo lubiê skrzypce - mój ukochany wirtuoz to Joshua Bell. Kocham muzyke organow±.
Uwielbiam soundtrack z upiora w operze ale bardziej z filmu ni¿ z Romy.
Heavy metal - Lordi rzadzi oprócz tego Tyr etc
Power metal - Blind Guardian, Sabaton, Sonata Arctica, HammerFall, Stormwarrior ale on rzadko etc.
Metal symfoniczny - Nightwish - to nie jest ¿arden gotycki rock etc tylko metal symfoniczny, Within Temptation, Xandria, Epica,
reszta to juz tak rzadziej
Przeklêty
Ja czasem s³ucham lzejszych piosenek, ale to tylko wtedy jak mi siê chce wyæ i narzekaæ... Lubiê stare piosenki...
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Nie wymieni³am reggae, ragga, dancehall itd. (bo to chyba szeroko znany fakt, ¿e kocham tak± muzykê ), czasami te¿ hip-hopu polskiego z jakimi¶ bardziej ambitnymi tekstami (ale ma³o w polskim hip-hopie ambitnych tekstów), no i bardzo du¿o punka (jestem prawie na równi punków± jak gotk±), folka celtyckiego... zreszt± jak to wszystko wcze¶niej pisa³am, to co bêdê siê powtarzaæ ^^'' W zasadzie s³ucham wszystkiego po trochu, poza muzyk± naprawdê durn± i s³odziutk±, w rodzaju jaki¶ braci Jonas czy innego Biebera