#31 2011-11-10 20:17:24

Kali

Demon

Punktów :   

Re: Magia, okultyzm itp.

Mnie te¿ fascynuje magia i parapsychologia. Czy odprawiam rytua³y? Owszem. Nie takie jak wywo³ywanie duchów, czy demonów. Có¿... mnie interesuje co innego. ¯ywio³y to moja pasja. Rytua³y im po¶wiêcone s± jeszcze bardziej ciekawe. Matka wezwa³aby egzorcystê jakby siê dowiedzia³a, ale ja siê nie bojê "kary boskiej". Nie wierzê ani w szatana, ani w Boga. Jednak ka¿dy w co¶ wierzy .

#32 2011-11-12 12:45:42

Lúthien Nemezys Grandin

Gość

Ja bardzo interesujê siê duchami.
Podejrzewam, ze jestem pó³ medium, albo medium.
Widzê duchy, ale tylko z niektórymi umiem siê porozumieæ.
Wiêkszo¶æ nie chce kontaktu z lud¼mi.
Jakby mi rodzice siê dowiedzieli to by mnie zamknêli w psychiatryku ^_^

Zawsze my¶la³am ¿e widze swojego dajmona, ale okaza³o siê , ze to co¶ innego.
Ta postaæ mnie wkurza dosyæ mocno, straszny jest.
Uratowa³ mi ¿ycie, ³api±c mnie za bluzê, wiêc nie jest omamem.
Ciekawa jestem co to ^_^

#33 2011-11-16 18:33:35

Kali

Demon

Punktów :   

Lúthien Nemezys Grandin napisał:

Ja bardzo interesujê siê duchami.
Podejrzewam, ze jestem pó³ medium, albo medium.
Widzê duchy, ale tylko z niektórymi umiem siê porozumieæ.
Wiêkszo¶æ nie chce kontaktu z lud¼mi.
Jakby mi rodzice siê dowiedzieli to by mnie zamknêli w psychiatryku ^_^

Zawsze my¶la³am ¿e widze swojego dajmona, ale okaza³o siê , ze to co¶ innego.
Ta postaæ mnie wkurza dosyæ mocno, straszny jest.
Uratowa³ mi ¿ycie, ³api±c mnie za bluzê, wiêc nie jest omamem.
Ciekawa jestem co to ^_^

Z³apa³ ciê za bluzkê? Ciekawe... mojej kole¿ance kiedy¶ ¶ni³o siê, ¿e posz³a na drogê i tam zaczê³y biec do niej wilki, zaczê³a uciekaæ, wywróci³a siê na poboczu i wróci³a do domu. Obudzi³a siê w butach i mia³a spodnie upaprane ziemi±. Jej siostra mówi³a, ¿e w ¶rodku nocy ona wsta³a (mia³a otwarte oczy wiêc nie lunatykowa³a) powiedzia³a, ¿e s³yszy wycie psów i idzie sprawdziæ o co chodzi (ona te¿ s³ysza³a wycie). A dalej to by³o tak, ¿e siê okaza³o, ¿e husky u s±siada zwia³y i to by³y te "wilki". Mo¿e ten duch to by³ zwyczajny kole¶, a nie zjawa?

#34 2011-11-16 18:45:59

IronIsMad

Potêpiony

Punktów :   

Kali napisał:

mia³a otwarte oczy wiêc nie lunatykowa³a?

sama jestem lunatykiem i wiem, ¿e mo¿na lunatykowaæ z otwartymi oczami. Czêsto przestawiam ksi±¿ki i podobno je¶li kto¶ mnie na tym nakryje patrzê na niego "wzrokiem niewidomych".

I love you soo much, you must kill me now...

#35 2011-11-16 18:49:31

Kali

Demon

Punktów :   

Wow! Ale czaaaad. Ja za to siadam na ³ó¿ku przez sen, rzucam siê, mamroczê, ostatnio jak by³am u kole¿anki zabra³am jej przez sen poduszk±, bo mia³a wygodniejsz± , ale nie mogê za nic w ¶wiecie wstaæ przez sen.

#36 2011-11-16 20:00:01

Mona

Demon

Punktów :   

Raczej w±tpiê w to czy lunatykowanie jest takie fajne..

"Tob± ¶mieræ ¿ywiê, w tobie pogrzebiona,
Ni± siê po¿ywisz i ¶mieræ wreszcie skona."

#37 2011-11-16 20:21:54

GravXIII

Przeklêty

SkÄ…d: Jihlava/Bydgoszcz
Punktów :   

Bior±c pod uwagê fakt, ¿e mo¿esz siê obudziæ w jakim¶ dziwnym miejscu (np. samochodzie) i nie wiesz, co sie dzia³o, lub tez pod¶wiadomie kogo¶ skrzywdziæ, to nie jest takie fajne (moja duchowa siostra mia³a motyw, ze sta³a lunatykuj±c nad kumpela z akademca trzymaj±c w rêku nó¿- có¿, jak widaæ demony pod¶wiadomo¶ci zadzia³a³y i gdyby siê nie obudzi³a, to nie wiadomo, czy by jej czego¶ nie zrobi³a...). Udokumentowany jest przypadek zabójstwa dokonanego przez lunatyka- có¿, nie ukrywajmy, ¿e nasza pod¶wiadomo¶æ mo¿e doprowadziæ do wybuchu nagromadzonych w duszy lêków, nienawi¶ci i z³a. Aczkolwiek nie potrzeba czasami nawet pod¶wiadomo¶ci- Moja Pani mo¿e ³adnie opisaæ przypadek, jak niekontrolowanie wyzwoli³em potê¿ne zasoby energii i ujrza³a moje lustrzane odbicie w jeszcze potê¿niejszej formie ni¿ kiedy¶. Powiem tylko w skrócie, ¿e wzrok przypomina³ po³±czenie ognia i lodu, z jednej strony pal±c, a z drugiej mro¿±c, pozbawiony jakichkolwiek cech ludzkich czy jakiegokolwiek dobra- by³a to czysta nienawi¶æ.

Fire, blood and dreams...

#38 2011-11-16 20:36:53

Kali

Demon

Punktów :   

No fakt... nie jest fajne dla lunatyka. Ale z punktu widzenia osoby trzeciej to fascynuj±ce.

#39 2011-11-17 00:06:04

GravXIII

Przeklêty

SkÄ…d: Jihlava/Bydgoszcz
Punktów :   

O ile nie stoi nad Tob± lunatyk z no¿em

Fakt, czêsto pewne przypad³o¶ci (lunatyzm w koñcu takow± jest) s± fascynuj±ce, ale czasami lepiej nie mieæ tego, co nas fascynuje.

Fire, blood and dreams...

#40 2011-11-17 16:17:41

Kali

Demon

Punktów :   

Herr Grav napisał:

O ile nie stoi nad Tob± lunatyk z no¿em

Ok, mój s±siad jest lunatykiem (raz siê obudzi³ na w polu kukurydzy chyba mia³ sen science fiction o kosmitach), wiêc dla bezpieczeñstwa lepiej zacznê trzymaæ co¶ ostrego pod poduszk± (i tak nigdy go nie lubi³am). Jeszcze mnie we¼mie za kosmitê .

#41 2012-05-10 15:01:53

Alice409

Wygnany

SkÄ…d: Hell
Punktów :   

Ja kiedy¶ mia³am te¿ objawy lunatykowaniu, do tej pory to cztery razy siê to zdarzy³o. Ale dwa by³y strasznie dziwne.
Którego¶ razu mama widzia³a jak chodzê po pokoju w kó³ko otwieraj±c i zamykaj±c oczy co chwilê (wtedy by³y robione porz±dki w domu wiêc wiele rzeczy nie by³o na swoim miejscu, a ja nawet siê nie otar³om o nic ani nie dotknê³am (¶wiat³o by³o zgaszone)). Mama do mnie co¶ mówi³a, a ja nic nie reagowa³am, tylko robi³am swoje.
Potem posz³am spaæ dalej i po paru minutach obudzi³am siê krzycz±c i p³acz±c w strasznej panice, ona chcia³a mnie przytuliæ a ja siê zaczê³am rzucaæ i wyrywaæ (po czasie niewiedzia³am dlaczego to robie, ale robi³am to nadal, co¶ mn± jakby kierowa³o). Mówi³a ¿e z ogromn± si³±. Na nastêpny dzieñ opowiedzia³a mi to, ale ja pamiêta³am tylko t± akcjê po obudzeniu.
Przepraszam za chaos teggo.

A drugi raz to próbowa³am wyskoczyæ przez okno, ale gdy siê szarpa³am ¿eby otworzyæ to ciocia zobaczy³a co robiê, patrzy³a na mnie jak je otworzy³am i usta³am w nim patrz±c w dó³, wtedy mnie z³opa³a. (by³am wtedy ze 4 lata)

Czêsto przygl±dam siê ¿yciu z za szyby w milczeniu ~==

#42 2012-05-10 15:16:19

Alice409

Wygnany

SkÄ…d: Hell
Punktów :   

A co do tematu tego w±tku to wierzê w magiê i wiem co to okultyzm. Co prawda magii nie praktykujê do¶æ czêsto i siê dog³êbnie nie znam.

Odprawi³am kiedy¶ rytua³ aby w domu by³a dobra atmosfera. Nie pamiêtam jak on siê nazywa³.

Chcia³am zrobiæ laleczkê Voodoo ale gdy czyta³am o niej info z netu to prawie wszêdzie pisali ró¿nie i niedok³adnie i ze zdrowego rozs±dku da³am sobie spokój. A ksi±¿ki na ten temat nie chcia³am kupowaæ, bo to nie by³o a¿ tak dla mnie wa¿ne.

W duchy wierzê oczywi¶cie.
A co do medium to przyjació³ka jest pó³ medium, jak mi czasem opowiada³a ró¿ne akcje to trochê ciarki przechodzi³y. A jej mama jest wró¿k± i  medium.

Czêsto przygl±dam siê ¿yciu z za szyby w milczeniu ~==

#43 2012-06-14 23:21:43

Murder_Leader

Przeklêty

Spytaj
Punktów :   

Dobra, wiem ¿e nie powinnam siê a¿ tak czepiaæ czy co¶. Ale Alice 409 je¶li nie od¶wie¿asz w±tku po kilku miesi±cach, to edytuj posty o.O

A ja staram siê jak mogê ¿eby siê w nic nie mieszaæ niebezpiecznego. Moi znajomi (do¶wiadczeni naprawdê, to jest bezpieczne itd.) naprawiaj± moje odchy³y duchowe / psychiczne. Od amuletu runicznego, a¿ do palenia zió³.
Sama coraz rzadziej zajmujê siê "magi±". Bardziej stawiam na modlitwy i pro¶by, oraz zwyk³e rozmowy To czasami wiêcej daje ni¿ te ca³e rytua³y.

#44 2012-07-08 10:37:08

Meichna

Kusiciel

18635366
Punktów :   

Interesuj± mnie wszystkie tajemnicze rzeczy wiêc równie¿ magia, okultyzm, zjawiska paranormalne jak równie¿ hipnoza. Od zawsze lubi³am czytaæ tajemnicze opowie¶ci o duchach. Czêsto widzê w sobie co¶ nadzwyczajnego. Kiedy by³am jeszcze z moim ch³opakiem po³o¿y³am siê w nocy spaæ. Mia³am wtedy co¶ w rodzaju wizji. Widzia³am jak on ze mn± zrywa. Nastêpnego dnia scena siê powtórzy³a. Tylko w tym przypadku naprawdê. Powtórzy³o siê to kilka razy. Czy wy te¿ macie co¶ takiego?

Roz­my¶la­nie o ¶mier­ci jest roz­my¶la­niem o wolno¶ci.

#45 2012-07-09 11:14:30

Murder_Leader

Przeklêty

Spytaj
Punktów :   

takie "wizje" raz w ¿yciu mia³ chyba ka¿dy (no chyba ze siê mylê to przepraszam)
Ja nie mam w prost takich rzeczy za to mam inne "ciekawe" które niszcz± moj± psychikê i mnie

Stopka forum

RSS