#1 2010-10-19 18:09:06

Cneajna

Wadca Piekie

Punktów :   

Wegetarianizm, prawa zwierz±t, itd

Tak jak w temacie: wasz stosunek do jedzenia miêsa, skór zwierzêcych i produkcji futer.

#2 2010-10-19 18:47:52

Scarlett

Najwy¿sza zajebisto¶æ

12562953
Call me!
Punktów :   

Re: Wegetarianizm, prawa zwierz±t, itd

Miêso... lubiê, ale pod warunkiem ¿e zdrowo przyrz±dzone.
Skóry zwierzêce i futra...
Fakt s± wytrzymalsze ni¿ syntetyczne, ale sama wolê wybieraæ w³a¶nie syntetyczne.
Lecz jesli kto¶ chce prawdziwe - niech sobie ma

Pojedynczy kwiat na rogu uliczki...
Gdy spogl±dam w niebo, ostatnie p³atki ¶niegu opadaj± mi na d³oñ...

#3 2010-10-19 19:07:20

Mishia

Wadca Piekie

Punktów :   

Kiedy¶ my¶la³am, jak to jest nie je¶æ miêsa,a le ja bym tak nie mog³a. Uwielbiam kotlety
Co do praw zwierz±t... jestem bardziej wyczulona na krzywdê zwierzêcia ni¿ cz³owieka. Jak s³yszê, ¿e kto¶ zrzuca³ psa z mostu dla zabawy, czujê mieszankê irytacji, nienawi¶ci, w¶ciek³o¶ci i ogromnego ¿alu.

Lepiej ¶miaæ siê u psychiatry, ni¿ p³akaæ u psychologa.

#4 2010-10-20 14:35:37

BlackQueen

Potpiony

Punktów :   

Moim zdaniem wegetarianizm jest g³upot± i dzia³aniem wbrew naturze.
£atwo jest poznaæ czy kto¶ je miêso, dentysta to widzi na pierwszy rzut oka. Zêby robi± siê miêkkie i s³abe, w³osy bardziej wypadaj±, paznokcie, skóra s± brzydsze.

Ja lubiê miêso, ale jasne indyk i kurczak. Wo³owe i wieprzowe czasami, zale¿y od rodzaju przyrz±dzenia ;D
Nie wyobra¿am sobie spaghetti bez miecha. Innych potraw tez.

Niektóre zwierzêta nie maja innego celu jak tylko ubój. Te co id± an futra te¿, wiec to mnie nie wzrusza. Co innego gdyby kto¶ to robi³ z skóry konia czy psa, bo te zwierzêta maj± inny cel.

#5 2010-10-21 05:51:36

DarkMonic

Wygnany

Punktów :   

Miêso jem raz na miesi±c i to tylko kurczaka. A co do futer i skóry to nigdy w ¿yciu!

Zupe³nie inaczej jest, je¿eli masz kogo¶, kto ciê kocha. To ci daje setkê powodów, aby ¿yæ. Ja ich nie mam.

#6 2010-10-21 11:06:50

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Kiedy¶ by³am radykaln± wegetariank± i obroñczyni± praw zwierz±t, dzia³a³am w ró¿nych organizacjach itd. Teraz nadal siê tym interesujê, ale nie w a¿ takim stopniu. Jestem bardzo przeciwko futrom, je¿eli chodzi o skóry, to wolê sztuczne, a jak jem miêso czujê wyrzuty sumienia i staram siê nie my¶leæ o tym, co jem. Przesta³am byæ wegetariank± z powodów oszczêdno¶ciowych (jestem biedna studentka i nie mam kasy na jedzenie ze "sklepów ekologicznych"). Nic mi od mojego 5-letniego okresu wegetarianizmu nie by³o pod wzglêdem zdrowotnym, bo mia³am dobrze u³o¿on± dietê (soja i inne warzywa str±czkowe, ziarna itd.).

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#7 2010-10-21 14:25:00

Mishia

Wadca Piekie

Punktów :   

Skóra to nic nieprawid³owego. Te zwierzêta i tak s± zabijane po to, ¿eby mieæ z nich miêso, a skóra i tak by siê zmarnowa³a wiêc robi± z niej buty i inne takie. Futro to kolosalna ró¿nica, bo te zwierzêta s± w³a¶nie po to zabijane, obdzierane ze skóry, czasem jeszcze na ¿ywca, ¿eby wykorzystaæ futro w celach komercyjnych, ¿e tak powiem. W sensie na sprzeda¿.

Lepiej ¶miaæ siê u psychiatry, ni¿ p³akaæ u psychologa.

#8 2010-10-21 15:39:13

Cneajna

Wadca Piekie

Punktów :   

Arisu, popieram ciê z t± skór±. Co do futer nie mam nic przeciwko, choæ powiem szczerze ¿e nie widzê ró¿nicy miêdzy prawdziwymi a sztucznymi ;d

#9 2010-10-28 17:26:46

Fantasmagoria

Gość

Ja jem miêso i nie zastanawiam siê przed kupieniem jakiej¶ rzeczy czy przy jej produkcji  zwierzêta cierpia³y czy nie. Arisu, jednak co do tych futer zgodzê siê z tob±.

#10 2010-10-28 20:26:10

BlackQueen

Potpiony

Punktów :   

johanaXIII napisał:

Nic mi od mojego 5-letniego okresu wegetarianizmu nie by³o pod wzglêdem zdrowotnym, bo mia³am dobrze u³o¿on± dietê (soja i inne warzywa str±czkowe, ziarna itd.).

Przynajmniej dba³a¶ o zdrowie W³a¶nie jako¶ pewna ilo¶æ fasoli zstêpuje miêso, ale wielu wegetarianów nie wie o tym, ze musz± uzupe³niaj±c co¶ i to olewaj±, a potem maj± problemy zdrowotne, sami siê zabijaj±.

#11 2010-10-29 15:53:41

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

BlackQueen, czasami mia³am dr¿enie miê¶ni, jest to objaw niedoboru witaminy B12, która znajduje siê w miêsie, wtedy ulepsza³am dietê, a czasami bra³am te¿ "sztuczne witaminy", tzn. w tabletkach.

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#12 2010-10-31 12:48:37

FreaQ

Wygnany

7889328
Punktów :   

my¶la³em o zostaniu veganem ale dla mnie to za duzo wyrzeczen bo nawet jesli nie zjem takiej krówki to ktos inny j± zje prostee...

"Rzeczywisto¶c to cos co nie znika, nawet gdy przestajemy w to wierzyæ." Philip Kindred Dick

#13 2010-10-31 17:27:40

Fantasmagoria

Gość

Weganem o jeny, to ju¿ kompletna skrajno¶æ...

#14 2010-10-31 17:32:42

╬ Dama ╬ Apokalipsy

Gość

hm , lubie miêso jednak¿e nie jem go duzo mój ojciec jest my¶liwym ale nienawidzê jak zabije zwierzynê .

#15 2010-10-31 17:35:27

AraristAtom

Wygnany

3228593
Punktów :   

Ogó³em rzecz bior±c, jem miêso, ale nigdy nie tknê tego koszernego (czy kto¶ kiedy¶ o tym czyta³? przez to nawet przyznajê siê, ¿e jestem antysemitk±, przecie¿ to ¶mieszne, co ¯ydzi robi± ze zwierzêtami!)

Ja: a teraz pisz pisz na pracowniê
Kuba: tak jest!
Kuba: sie robi Szefowo

Stopka forum

RSS