#646 2012-08-25 14:30:16

Murder_Leader

Przeklêty

Spytaj
Punktów :   

Re: Marzenia senne

Noooo to jest dopiero dochodowe!!

#647 2012-08-25 20:44:14

Kali

Demon

Punktów :   

Ja je¶li ¶piê w ciasnym, jednoosobowym ³ó¿ku to ¶piê jak zabita, nie wiercê siê i nic za huja mnie nie mo¿e obudziæ, a jak ¶piê w ,moim dwuosobowym to zaraz siê wiercê, rzucam i wystarczy, ¿e ciê¿arówka pod oknem mi przejedzie (mam drewniane, spróchnia³e okna, okapnik mi ju¿ nawet odpad³ i jak co¶ jedzie to siê ca³e trzês± i skrzypi±) to zaraz siê ze snu wyrywam. Ale i tak wolê spaæ w szerszym ³ó¿ku.

#648 2012-09-14 17:40:58

Mona

Demon

Punktów :   

Przedwczoraj ¶ni³o mi ¶ni³y mi siê dziewczynka i kobieta. Okropnie cierpia³y wisz±c na.. sznurze. Nie wiem jakim cudem ¿y³y. Kto¶ siê nad nimi znêca³ a ja musia³am na to patrzeæ. Dziewczyna by³a ¶liczna z tego co pamiêtam zachwyca³am siê ni±. Nie wiem dlaczego, ale wcale im nie pomaga³am tylko patrzy³am na to wszystko. W koñcu zmar³y i objawia³y mi siê w postaci duchów. Obwinia³y mnie o ich ¶mieræ o to, ¿e im nie pomog³am. Ten sen wywo³uje u mnie skojarzenia z filmem "Martrys. Skazani na strach" (mi osobi¶cie trochê zry³ baniê). Mo¿e jak to piszê nie wydaje siê takie straszne, ale jak siê przebudzi³am w nocy to by³o okropne.
Tej samej nocy ¶ni³o mi siê, ¿e pi³am krew. To by³o fajne . Pi³am krew z.. ducha.. Ja pi³am z niego a on ze mnie. Ci±gle chcia³am ¿eby do mnie przychodzi³.

"Tob± ¶mieræ ¿ywiê, w tobie pogrzebiona,
Ni± siê po¿ywisz i ¶mieræ wreszcie skona."

#649 2012-09-15 14:21:05

Garinol

Gość

A ja znów mia³em kolejowe sny. Tym razem trochê straszniejsze.

B³y remont torów i niektóre by³y zrywane, koñczy³y siê dziur± w ziemi, na innych by³y ograniczenia prêdko¶ci.  Jecha³em pospiesznym, który w wyniku remontu nie zatrzymywa³ siê na mojej stacji. Zapomnia³em, wiêc by wysi±¶æ zaci±gn±³em rêczny hamulec w wagonie. poci±g stan±³. Nie dosta³em mandatu, a konduktor podziêkowa³, bo dy¿urny ruchu zapomnia³ i¿ ten po¶piech nie zatrzymuje siê wyj±tkowo i pu¶ci³ towarowy z toru bocznego na ten, którym jecha³ mój poci±g. Mój poci±g unikn±³ zderzenia. Za to na tor, który opuszcza³ towarowy, ów dy¿urny wpu¶ci³ jaki¶ ekspres, który hamuj±c z przera¼liwym piskiem wpad³ na ten towar. Si³a uderzenia wyrzuci³a w powietrze 3 wagony towarowe, 4 kolejne wykolei³y siê. lokomotywa pospieszna wylecia³a z toru i zary³a w ziemi, poci±gaj±c za sob± 2 wagony. Przera¿ony dy¿urny w panice pos³a³ nadje¿d¿aj±cy z przeciw osobowy na zamkniêty tor, który przy peronie koñczy³ siê dziur± w ziemi, w który wpad³a lokomotywa tego poci±gu. 
Wybudza³em siê z wolna obserwuj±c ten powsta³y ba³agan.

Prawdziwy koszmar dy¿urnego ruchu.  Podobno takie rzeczy im siê ¶ni± i wywo³uje to strach w tej grupie zawodowej, odpowiadaj±cej osobi¶cie za ruch poci±gów. To tak jak mi, ju¿ by³emu listonoszowi, ¶ni³y siê jak pracowa³em koszmary w postaci napadu w dzieñ wyp³at ¶wiadczeñ emerytalno - rentowych. Pamiêtam takie sny, raz napadali mnie kibole lechi¶ci, innym razem jacy¶ zamaskowani go¶cie z broni± gazow±.

Ostatnio edytowany przez Garinol (2012-09-15 14:22:33)

#650 2012-10-08 15:43:33

Vilu

Kusiciel

5597731
Punktów :   

O i to jest temat, którego szuka³em. Rozwinê siê tutaj w wolnej chwili, jako, ¿e sny, to bardzo wa¿ny element mojego ¿ycia. W ich odczytywaniu mam pewne do¶wiadczenia. Generalnie moja pod¶wiadomo¶æ obsypuje mnie wizjami najró¿niejszymi. Chorymi, szalonymi, obrzydliwymi, m±drymi, a nawet jak s±dzê proroczymi.

Jak bêdê mia³ nieco wiêcej czasu to siê tu rado¶nie rozpiszê.

"W ka¿dym okrucieñstwie drzemie krzta mi³o¶ci, wszak wyrywaj±c chwasta, ratujemy ¿ycie kwiatu." - Sayarain Annedae

#651 2012-10-09 06:37:01

Varuka

Dziadek

Punktów :   

A mi siê dzi¶ ¶ni³o: koniec ¶wiata, podró¿e miêdzykontynentalne, samoloty, ludzie których nie widzia³em od dawna, skoki na spadochronie, wielkie p³on±ce kule i kij wie co tam jeszcze. Wszystko na raz i, na bogów, we w miarê sensownym misz-maszu... I think I'm insane...

I am mad man ...

#652 2012-10-09 16:00:37

orkov

Potêpiony

Punktów :   

Mi siê co jaki¶ czas ¶ni dziwaczne, podwodne miasto znajduj±ce siê pod fragmentem betonowej p³yty le¿±cej pod rzek± w lecie, niedaleko mojego miejsca zamieszkania... Dziwne miejsce, które od dzieciñstwa prze¶laduje mnie w kilku takich snach rocznie..

#653 2012-10-09 16:30:10

Vilu

Kusiciel

5597731
Punktów :   

Orkov, sny o miejscach, które we ¶nie widujesz w pobli¿u miejsca swojego zamieszkania, mog± odzwierciedlaæ kszta³t tej okolicy, sprzed wieków. Bardzo czêsto tak siê zdarza. Zak³adaj±c prawdziwo¶æ teorii reinkarnacji, cz³owiek mo¿e we snach widywaæ wspomnienia, obrazy, noszone przez swoje poprzednie wcielenia. Tak wiêc mo¿esz widywaæ nawet ¶wiat z przed tysiêcy lat. Mnie równie¿ co¶ podobnego siê ¶ni, mianowicie skalista wydma na ogromn± wod±. Ten obraz powtarza³ siê wiele razy. Próbowa³em go dopasowaæ do jakiego¶ znanego mi miejsca i uda³o siê. Zalew w Strykowie pod £odzi±, w istocie otaczaj± z jednej strony wydmy, co prawda piaszczyste, ale s±. Gdy o tym wiêcej poczyta³em, okaza³o siê, ¿e na tamtym terenie parê epok wcze¶niej, funkcjonowa³y ska³y wapienne.

"W ka¿dym okrucieñstwie drzemie krzta mi³o¶ci, wszak wyrywaj±c chwasta, ratujemy ¿ycie kwiatu." - Sayarain Annedae

#654 2012-10-09 16:31:47

Vilu

Kusiciel

5597731
Punktów :   

A na sennym misz-maszem, Fromabove, popracuje.XD Troszkê tego mam, bo dzi¶ znajoma te¿ przysz³a do mnie z szalonym snem, w którym to Tusk strzela³ do ludzi, którzy chowali siê w kana³ach, a wszystkiemu przygl±da³ siê modl±cy siê Jezus.XD

#655 2012-10-18 23:11:28

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Jako ¿e teraz spaæ nie mogê, to chocia¿ opiszê parê z moich niedawnych snów.
1. ¦ni³o mi siê, ¿e le¿ê sobie na jakich¶ ³ó¿kach razem z RXThamo z Bratrstva Luny (bez skojarzeñ, bo ca³kowicie ubrani), gadamy o g³upotach, ¶miejemy siê, a co ciekawe, on mia³ tak± sam± fryzurê jak teraz, tylko nie czarne w³osy, a platynowy blond, do tego hipsterskie okulary xD
2. Wczorajszy se: budzimy siê z Gravem, a z kuchni wychodzi gotycki ¦wiêty Miko³aj (d³ugi czerwony p³aszcz z czarnymi wykoñczeniami, d³uga czarna broda i tako¿ d³ugie czarne w³osy) z pustym workiem. Okaza³o siê, ¿e w worku mia³ wcze¶niej gres na pod³ogê w kuchni i ³azience i kiedy spali¶my, zrobi³ nam pod³ogi. Do tego okaza³o siê, ¿e wszed³ do nas (trzecie piêtro) metod± na Draculê - po ¶cianie bloku.
3. ¯e by³am niby na jakim¶ koncercie muzyki klasycznej, gdzie kto¶ wygra³ gacie z czerwonymi diodami, a te gacie pierdoln±³ za okno, które by³o za orkiestr±. Gacie zawis³y na drzewie. Do tego dwie osoby, w tym ja, wygra³y wielk± bia³± kapustê.
4. ¯e by³o niby spotkanie z Januszem Korwinem-Mikke i nie wiadomo czemu po przemówieniu, jakie wyg³osi³, ja chcia³am sobie zrobiæ z nim zdjêcie. Niby nic dziwnego, gdyby nie to, ¿e ja stwiedzi³am, ¿e MUSZÊna tymzdjêciu trzymaæ wielk± obran± cebulê. No i zrobi³am to zdjêcie.

Do tego ja mam tylko jeden komentarz: WTF?! Ale gdyby nie te sny, ¿ycie by³oby o wiele bardziej ponure xD

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#656 2012-10-19 17:24:46

orkov

Potêpiony

Punktów :   

Johanno, masz zryt± g³owê;D Najbardziej rozwali³a mnie obrana cebula i gacie z diodami ;D;D;D

#657 2012-10-19 19:29:46

galadriela

Wygnany

Punktów :   

Lonely.Day napisał:

By³am (jestem) wilczyc± (haha a chodzê z owc± <3) w ¶nie (normalnie mnie tak nazywaj±).

Mnie te¿ owca nazywaj±. Ale jaki¶ czas temu przerodzi³o siê to w owiecê

Kiedy¶ ¶ni³a mi siê wojna, ale nie taka typowa, tylko bardzo dziwna.
Stron± atakuj±c± byli Niemcy (czêsto mam sny wojenne i przewa¿nie agresorem s± w³a¶nie Niemcy, lub Rosja, takie ju¿ moje chyba historyczne zboczenie). Po moim mie¶cie je¼dzi³y ogromne autobusy w kszta³cie LIDLA do którego pakowano jeñców wywo¿onych nastêpnie do obozów. Wszyscy próbowali uciekaæ, znale¼æ schronienie, straszny chaos. Ja zosta³am przydzielona do sekcji zajmuj±cej siê aborcj±, tzn. siedzia³am w ma³ej drewnianej chatce, opatulona jak jaka¶ babcia w sweterki itd.., obok inne kobiety, podobnie ubrane, by³o nas chyba cztery, siedzia³y¶my jedna obok drugiej. i mia³y¶my tak± maszynkê podobn± do tej na której kieeeedy¶ robi³o siê dywany. z tak± deseczk±. i przeci±ga³y¶my j± do przodu po tych sznurkach, a potem ig³± przek³uwa³y¶my w poprzek ka¿dy sznurek i na tym polega³a ta aborcja. Chodzi³o o to, ¿eby zniszczyæ niepo¿±dane rasy.
Gdy wysz³am z "pracy", na ulicy kto¶ krzykn±³: ³apanka, wiêc zaczê³am razem z innymi lud¼mi uciekaæ. Biega³am po ca³ym mie¶cie, przeskakiwa³am z budynku na budynek, to znów chodzi³am jakimi¶ podziemiami, nastêpnie trafi³am na co¶ w rodzaju pêtli kolejowej i tam zaczê³y mnie i innych goniæ psy SS-manów, w pewnej chwili zobaczy³am jak mojego kolegê dopad³y psy i go zagryz³y. Mój kuzyn wpad³ pod poci±g, ja wbiega³am gdzie¶ po schodach, które bardziej przypomina³y drabinê ni¿ schody. Nagle znalaz³am siê w jakim¶ podziemiu. Straszny brud, sta³am z ³opat± ubabrana w b³ocie razem z innymi lud¼mi te¿ wyposa¿onymi w drabiny. Okaza³o siê, ¿e by³ to podziemny ¿ydowski cmentarz, a naszym zadaniem by³o wykopywanie zw³ok i zdejmowanie z nich wszystkich ¶wiecide³ek, np. z³otej bi¿uterii. W pewnym momencie dosta³am polecenie, ¿eby wej¶æ na górê, do budynku który znajdowa³ siê w³a¶nie nad tym cmentarzem. Budynkiem tym by³ szpital. Wesz³am do obskurnego gabinetu i poprosi³am o zastrzyk z jakim¶ specyfikiem, który pozwala³ znosiæ te wszystkie okropieñstwa. Zastrzyk dosta³am i siê obudzi³am.

Mam chor± psychikê

Takich snów mia³am o wiele wiêcej, kiedy¶ opiszê inne.

A jeszcze nie znasz mocy skrzyde³, które ja ci dam
Choæ ju¿ przeczuwasz kolor ich,  przeczuwasz kszta³t
Tak ma³o wiesz kiedy stoisz z podniesion± g³ow±
Wiêc powiedz jak smakuje Twoja krew Królowo?

#658 2012-10-20 05:39:19

orkov

Potêpiony

Punktów :   

Vilu napisał:

Orkov, sny o miejscach, które we ¶nie widujesz w pobli¿u miejsca swojego zamieszkania, mog± odzwierciedlaæ kszta³t tej okolicy, sprzed wieków. Bardzo czêsto tak siê zdarza. Zak³adaj±c prawdziwo¶æ teorii reinkarnacji, cz³owiek mo¿e we snach widywaæ wspomnienia, obrazy, noszone przez swoje poprzednie wcielenia. Tak wiêc mo¿esz widywaæ nawet ¶wiat z przed tysiêcy lat. Mnie równie¿ co¶ podobnego siê ¶ni, mianowicie skalista wydma na ogromn± wod±. Ten obraz powtarza³ siê wiele razy. Próbowa³em go dopasowaæ do jakiego¶ znanego mi miejsca i uda³o siê. Zalew w Strykowie pod £odzi±, w istocie otaczaj± z jednej strony wydmy, co prawda piaszczyste, ale s±. Gdy o tym wiêcej poczyta³em, okaza³o siê, ¿e na tamtym terenie parê epok wcze¶niej, funkcjonowa³y ska³y wapienne.

Tylko, ¿e to miejsce w moim ¶nie w pewnym sensie przeczy³o prawom fizyki, takie warstwy betonu i wody, a pomiêdzy nimi dziwaczne miasto, trochê jak w Ismounth, tylko ¿e... ów sen ¶ni mi siê od wielu lat, a to opowiadanie Lovecrafta przeczyta³am dopiero w te wakacje.

¦ni³ mi siê chyba przedwczoraj jeszcze dziwny sen, o którym przypomnia³am sobie, kiedy napisa³e¶ o tych miejscach historycznych. Otó¿ w pobli¿u mojego miejsca zamieszkania, w lesie jest cmentarz radziecki z czasów II wojny. ¶ni³o mi siê, ¿e w jego pobli¿u na bardzo stromym wzniesieniu jest strasznie dziwny pomnik. Nie bardzo pamiêtam, co on przedstawia³, ale ¶ni³ mi siê on ju¿ drugi raz, po raz pierwszy parê lat temu, i zawsze w tym ¶nie kto¶ zosta³ skrzywdzony, zraniony, przedwcozraj by³ t± osob± mój ch³opak, który zlecia³ ze ska³y.

Dzisiaj natomiast ¶ni³o mi siê, ¿e je¼dzi³am po ca³ym mie¶cie w bikini komunikacj± miejsk±^^

#659 2012-10-20 17:41:12

Kali

Demon

Punktów :   

Mia³am dzi¶ dziwny sen... ¶ni³a mi siê staro¿ytna Sparta. Kto¶ dokonywa³ tam masowego ludobójstwa i nikt nie wiedzia³ kto. W koñcu oskar¿ono o to jakiego¶ faceta, który mia³ drobne problemy psychiczne. Okaza³o siê, ¿e oskar¿ony jest kochankiem ¿ony ówczesnego w³adcy. Nie chcia³a dopu¶ciæ do tego aby zosta³ on skazany i wierzy³a w jego niewinno¶æ. W trakcie snu by³am pewna, ¿e to w³adca jest owym ludobójc±, bo czasami wciela³am siê w niego tak samo, jak w jego ¿onê i oskar¿onego. Na koñcu w³adca skaza³ oskar¿onego... i wszystko by³o by w miarê normalne, gdyby nie skaza³ go na aborcjê. O.o I wtedy siê obudzi³am... To by³o na prawdê dziwne.

#660 2012-11-03 22:48:01

lucyfer666ave

Dusza

32415022
Punktów :   

a wiêc mia³am do¶æ dziwny sen ale postanowi³am siê nim podzieliæ.
Zacze³o sie od tego ze wogóle tak z nik±d bez ¿adnego wstepu Tusk zacz±³ strzelaæ do ludzi razem z innymi politykami. Ludzie padali jak much lub czo³gali sie do kana³u. Gdy siê tak czo³ga³am obok mnie czo³ga³a siê równie¿ moja by³a. I przez jaki¶ tunel pó¼niej by³o widaæ pos±g taki jak na Placu Wolno¶ci w £odzi dok³adnie jakby to by³o to miejsce. No i jak ju¿ sie doczo³ga³am z moj± by³± to wesz³am do kana³u i w tedy pojawi³ sie Jezus z roz³o¿onymi rêkoma, a  ja krzyknê³am Jezus. Ale nie widzia³am nigdzie tej dziewczyny i spotka³±m staruszkê któr± o to zapyta³am ona powiedzia³a ¿e nie wiem jak strza³y usta³y wychyli³am siê a Ona le¿a³a w ka³u¿y krwi, wybieg³am z kana³u i przytuli³am do sebie zaczê³am p³akaæ i mówiæ dlaczego?....i na tym siê sen skoñczy³. Razem z Vilem stwierdzili¶my dziwne fakty na temat tego snu. xD

Stopka forum

RSS