#1 2010-11-08 21:02:45

Mishia

W³adca Piekie³

SkÄ…d: Obok Rybnika :)
Punktów :   

¦mieræ

Czyli temat, który chyba nas wszystkich fascynuje. Co jest po ¶mierci? Jak wygl±da ¶mieræ? Prze¿y³ kto¶ ¶mieræ kliniczn±? I mo¿na by tak wymieniaæ.

Ja od prawie zawsze chcia³am prze¿yæ ¶mieræ kliniczn±, zawsze uwa¿a³am ¿e to co¶ niesamowitego. ¦wiadectwa ludzi, które to prze¿y³y s± naprawdê ciekawe..

Lepiej ¶miaæ siê u psychiatry, ni¿ p³akaæ u psychologa.

#2 2010-11-08 22:09:13

Lover of Death

Kusiciel

Punktów :   

Re: ¦mieræ

Smierc. Sama w sobie jest zjawiskiem piêknym i wspania³ym.
W ró¿nych wierzeniach jedni id± do nieba, drudzy do piek³a, a inni w ci±gu swojego ¿ycia d±¿± do nirwany, a jeszcze inni- w nic nie wierz± i niczym siê w swoim ¿yciu nie kieruj±.
Jak chcia³abym, ¿eby wygl±da³a moja ¶mierc? Hm, bezbolesna i nag³a- w ka¿dym razie nie chcê cierpiec na jak±¶ chorobê i umierac w mêczarniach. O wiele bardziej wola³abym np. wypadek samochodowy, oczywi¶cie, w podesz³ym wieku- nie my¶l mi jeszcze umierac.

Najgorsza ¶mierc, dla mnie, to w³a¶nie choroba, np.Rak. ¯yjesz w ¶wiadomo¶ci, ¿e w ka¿dej chwili mo¿esz umrzec, ¿e dni, godziny, minuty dziel± Ciê od ¶mierci- moim zdaniem jest to straszne. Albo HIV- masakra.

"W zimnym u¶cisku gotyckiego ¶wiata..."

#3 2010-11-08 22:38:52

AraristAtom

Wygnany

3228593
Punktów :   

Rak, rzeczywi¶cie to jest straszne...
Mojemu znajomemu zmar³a matka 6 miesiêcy temu, w³a¶nie na raka. Mówi³, ¿e przez ostatnie miesi±ce tylko spa³a, a jak siê obudzi³a, wy³a z bólu. Nawet nie mo¿na jej by³o dotkn±æ, bo to sprawia³o jej cierpienie.
Ja ogólnie wierzê w reinkarnacjê. Wg mnie po ¶mierci mo¿emy staæ siê innym cz³owiekiem, zwierzêciem, a nawet ro¶lin±. Osobi¶cie chcia³abym inkarnowaæ siê we fretkê
Ale byæ mo¿e ja sobie to tylko wmawiam, bo to chyba najbardziej optymistyczne podej¶cie do ¶mierci.
Z drugiej strony nawet nie mogê sobie wyobraziæ ciemno¶ci na wieczno¶æ. Bo ¶wiat duszy nigdy siê nie skoñczy, a jak po ¶mierci czeka nas tylko w³a¶nie ciemno¶æ? Jak wytrzymaæ nico¶æ na zawsze?

Ja: a teraz pisz pisz na pracowniê
Kuba: tak jest!
Kuba: sie robi Szefowo

#4 2010-11-09 07:04:32

DarkMonic

Wygnany

SkÄ…d: Pszczyna
Punktów :   

Ja w reinkarnacje nie wierzê, ale gdyby to by³a prawda, to chcê byæ Japonk±, albo psem. Ja wierzê bardziej w duchy itp i jestem pewna, ¿e po ¶mierci nico¶ci nie bêdzie. Albo pójdziemy do nieba, czy¶cca i piek³a, albo zostaniemy na ziemi.

Zupe³nie inaczej jest, je¿eli masz kogo¶, kto ciê kocha. To ci daje setkê powodów, aby ¿yæ. Ja ich nie mam.

#5 2010-11-09 11:37:00

Lover of Death

Kusiciel

Punktów :   

DarkMonic, wydaje mi siê, ¿e nie trafimy do nieba, czy¶æca i piek³a jednocze¶nie

Ostatnio edytowany przez Lover of Death (2010-11-09 11:37:59)

"W zimnym u¶cisku gotyckiego ¶wiata..."

#6 2010-11-09 15:47:36

Mishia

W³adca Piekie³

Punktów :   

Ja niedawno wierzy³am  reinkarnacjê. teraz sama nie wiem. Jako katolik wierzê w ¿ycie po ¶mierci, w Biblii jest opisane jako raj. Ale niewiadomo co Bóg mia³ na my¶li... a mo¿e w³asnie stworzy ponownie ¶wiat i nas tam ponownie ze¶le?

#7 2010-11-09 18:34:12

Fantasmagoria

Gość

Co bedzie po ¶mierci? mo¿emy jedynie snuæ domys³y na ten temat. Kiedy¶ bardzo ba³am siê ¶mierci ale kiedy zaczê³am siê nad tym d³u¿ej zastanawiaæ stwierdzi³am ¿e nie ma czego bo wydaje mi siê ¿e po ¶mierci jednak nic niema, jak to ujê³a Dark Monic, wielka "nico¶æ" bez bólu, smutku, mi³o¶ci czy szczê¶cia, drzemka, w której nie ma snów. Wizja ¿ycia po ¶mierci opisywanego przez Bibliê wydaje mi siê jaka¶ daleka, jest w tym wiele niedomówieñ.  Mo¿liwe te¿ ¿e nasze umys³y jakby zawisn± w czasoprzestrzeni i nie ca³kiem sprawne bêd± w niej trwaæ. Mo¿e staniemy siê dymem czy wiatrem i w takiej postaci bedziemy ¿yæ. Ale to tylko moje przypuszczenia. My¶lê ¿e chyba lepiej ±by jednak nic nie by³o chocia¿ wizja nieba jest ca³kiem kusz±ca, có¿ zawsze lepiej byæ dobrym cz³owiekiem.

#8 2010-11-09 18:44:04

Dark blood

Wygnany

Punktów :   

¦mieræ jest koñcem wszystkiego ale i pocz±tkiem nowej drogi

ka¿de g³êbsze uczucie prowadzi do cierpienia

#9 2010-11-09 18:46:46

Fantasmagoria

Gość

Dark blood, mo¿esz nieco bardziej przybli¿yæ swój pogl±d na ten temat, bo z tego zdania nic nie wynika.

#10 2010-11-09 21:24:15

BlackQueen

Potêpiony

Punktów :   

Ja mam pewny pogl±d na temat reinkarnacji. Niby katolik nie powinien w to wierzyæ, ale Bóg twierdzi, ¿e po ¶mierci, po koñcu ¶wiata otrzymamy nowe cia³a.

Lover of Death napisał:

Najgorsza ¶mierc, dla mnie, to w³a¶nie choroba, np.Rak. ¯yjesz w ¶wiadomo¶ci, ¿e w ka¿dej chwili mo¿esz umrzec, ¿e dni, godziny, minuty dziel± Ciê od ¶mierci- moim zdaniem jest to straszne. Albo HIV- masakra.

A na AIDS to nie? Z tymi godzinami trochê przesadzi³a¶. To trwa jaki¶ d³ugi czas. . No i  raka czasami mo¿na wyleczyæ. A z HIV i AIDS pzerypane. Ja bym od razu siê zabi³a.

#11 2010-11-10 05:57:41

DarkMonic

Wygnany

SkÄ…d: Pszczyna
Punktów :   

Lover of Death napisał:

DarkMonic, wydaje mi siê, ¿e nie trafimy do nieba, czy¶æca i piek³a jednocze¶nie

Wiem. Chodzi³o o to, ¿e mo¿emy trafiæ ALBO do nieba ALBO do piek³a ALBO do czy¶æca

Ostatnio edytowany przez DarkMonic (2010-11-10 05:59:55)

Zupe³nie inaczej jest, je¿eli masz kogo¶, kto ciê kocha. To ci daje setkê powodów, aby ¿yæ. Ja ich nie mam.

#12 2010-11-10 08:09:24

Dark blood

Wygnany

Punktów :   

Fantasmagoria napisał:

Dark blood, mo¿esz nieco bardziej przybli¿yæ swój pogl±d na ten temat, bo z tego zdania nic nie wynika.

tak mi powiedzia³a moja dziewczyna,i dzieñ pó¼niej pope³ni³a samobójstwo

ka¿de g³êbsze uczucie prowadzi do cierpienia

#13 2010-11-10 08:09:56

Scarlett

Najwy¿sza zajebisto¶æ

12562953
Call me!
Punktów :   

¦mieræ jest koñcem koñców. Je¶li chodzi o jakie¶ prze¿ycia z pogranicza ¶mierci to 2 razy prawie utonê³am i prze¿y³am 1 próbê samobójcz±.

Pojedynczy kwiat na rogu uliczki...
Gdy spogl±dam w niebo, ostatnie p³atki ¶niegu opadaj± mi na d³oñ...

#14 2010-11-10 14:42:39

Fantasmagoria

Gość

Dark blood napisał:

Fantasmagoria napisał:

tak mi powiedzia³a moja dziewczyna,i dzieñ pó¼niej pope³ni³a samobójstwo

Ojoj, to wspó³czuje. Wiêc proszê aby¶ ty tak¿e wypowiedzia³a siê na ten temat, bo osoba, która prze¿y³a ¶mieræ bliskiej osoby mo¿e mieæ ciekawe zdanie na jej temat.

#15 2010-11-10 16:03:41

Mishia

W³adca Piekie³

Punktów :   

W³a¶nie. Jak chcesz to siê wypowiedz, równie¿ s±dzê ¿e mo¿esz mieæ ciekawe pogl±dy. Zreszt± to zale¿y do Ciebie bo ¶mieræ to jednak trudny temat.

Stopka forum

RSS