Kusiciel
Hm, mam do Was jedno pytanie: Czy Wy te¿ uwa¿acie, ¿e tañcz±cy Got wygl±da b. dziwnie i jako¶ obie te rzeczy do siebie nie pasuj±?
Ostatnio znajoma poprosi³a mnie, ¿ebym posz³a z ni± do Lilla House ( szko³a tañca ). Musia³am mieæ wej¶ciówkê, ale tañczyæ nie mia³am zamiaru. W tej szkole uczy Julia ¯ytko ( finalistka You Can Dance ) i ona do mnie- tañcz, albo wychod¼- takie zasady. Po chwili oburzenia w koñcu zaczê³am tañczyæ i nagle zorientowa³am siê, ¿e mi siê to podoba i ¿e strasznie mnie to wci±gnê³o. Po zajêciach by³am dziwnie podniecona, chcia³am wiêcej, wiêcej, wiêcej...
Teraz nie mogê bez tego ¿yæ. Muszê tañczyæ, tañczyæ, tañczyæ...na dodatek Hip-Hop New Age.
Dziwnie siê z tym czujê, ale teraz nie potrafiê ¿yæ bez tañca ( centralnie ! )
A Wy co o tym my¶licie?
pasja jak pasja,ka¿dy ma jak±¶ (przynajmniej powinien mieæ) i nie wa¿ne czy to pasuje czy nie,liczy siê to,co jest w nas i bez czego nie potrafimy ¿yæ.
Czy pasuje?Bynajmniej dziwne po³±czenie ale nie takie rzeczy siê ju¿ widzia³o;P
Takie moje zdanie;)
Szczerze? Takie podzia³y typu co jest gotyckie a co nie s± ¿a³osne.
Je¶li chodzi o mnie - nienawidzê wszystkich ruchów które mo¿na zaliczyæ do tañca. Tañczyæ nie umiem i nie zamierzam siê nauczyæ. Wolê kogo¶ waliæ na pod³ogê nelsonem ;p
Tañczyæ to ja tañczê tylko pogo rzadko. Rzadko bo rzadko bywam na koncertach
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Nie umiem tañczyæ, chocia¿ podobaj± mi siê eleganckie, dawne tañce, takie jak menuet.
Ja z tañca to tylko pogo, headbanging i jak to niektórzy mówi±, "powolne machanie rêkami i ty³kiem" w stylu Anji Orthodox z Closterkellera do utworów gotyckich, a do darkwave'u itp. muzyki "gotycko-elektronicznej" jako¶ tañczê dziwnie, ale tañczê, nie mogê siê powstrzymaæ ^^''
Czasami dla jaj do jakiego¶ disco-polo albo techno potañczê w sposób wie¶niacki
Z ruchów tanecznopodobnych by³am kiedy¶ dobra w Viet Tai Chi, ale to w temacie o sztukach walki bardziej
Przeklêty
Hmmm... Te¿ czasem lubiê potanczyæ choæ to raczej taka abstrakcja... Po prostu w³±czam muzykê i ruszam siê jak mi w duszy gra... Nie wiem czy to nawet nazwac tancem.
Fanatyczka XIII. StoletÃ
O, ja tak jak EternalVampire.
Starodawne tañce!Polonez czy co¶ w ten deseñ to jest to!Uwielbiam,mo¿e to wp³yw upiora w operze;P
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Elspeth, ja te¿, melodia poloneza mnie zawsze wzrusza³a (czasami p³aczê jak j± s³yszê), ogó³em jak my¶lê o takich wielkich balach sprzed stuleci to musia³o byæ piêkne *.* Te¿ mo¿e przez wp³yw "Upiora w operze".
Scarlett, ja okre¶li³am mój taniec mianem "wie¶niackiego", bo tañczê beznadziejnie, no to jest nie do opisania zupe³nie xD
Przypomnia³o mi siê, ¿e jeszcze bujam siê do reggae itp. gatunków (na koncertach reggae po prostu nie mogê siê nie bujaæ, ta muzyka zmusza do tego ^^'') i wywijam nogami w tañcu celtyckim. Kiedy¶ wywija³am nawet fachowe, tradycyjne figury do celtyckiego folka, ale ju¿ za bardzo nie pamiêtam, ale ta muzyka te¿ tak wci±ga, ¿e po prostu nie mogê nie wywijaæ ^^'' Raz jak by³am w II kl. gimnazjum siedzia³am sobie u przyjaciela, który s³ucha³ m.in. folka celtyckiego i raz sobie wyszed³ po piwo, zostawi³ mnie w swoim pokoju i stwierdzi³, ¿e zaraz wróci. Jak przyszed³ (przyprowadzi³ jeszcze nasz± kole¿ankê), to zasta³ mnie jak tañczê do jakiego¶ celtyckiego kawa³ka xD Nawet nie zwróci³am uwagi, ¿e weszli, tak siê wci±gnê³am xD Dopiero jak us³ysza³am, jak mówi do mojej kole¿anki: "O, Killer siê wkrêci³a" (Killer czyli ja) to na chwilê przesta³am tañczyæ, a pó¼niej tañczyli¶my we trójkê xD Czasami w szkole na przerwach te¿ tañczyli¶my, to by³y wariackie czasy
Ostatnio edytowany przez johanaXIII (2010-11-17 17:09:03)
Kusiciel
taa stare tañce so extra:D ja niestety nie mam gdzie ich tañczyæ i z kim
ale i tak s± super:D kiedy¶ tañczy³am poloneza na zakoñczenie roku szkolnego
wilczyca napisał:
ja tañczê w zespole tañca wspó³czesnego na co dzieñ ...tañczy³am irlandzki i towarzyski jaki¶ czas
Star e tañce s± ¶wietne
Uwielbiam taniec wspó³czesny i wszystkie odmiany jazzu. W przysz³o¶ci (mam nadziejê niedalekiej) mam w planach pój¶æ na zajêcia. Jestem raczej ju¿ na to trochê za stara ale siê nie przejmujê.