Macie jakie¶ do¶wiadczenia?
Mnie to strasznie interesuje, obecnie czytam ksi±¿kê Roberta Monroe na temat OOBE.
Parê razy w ¿yciu mia³am ¶wiadomy sen (LD), ale nigdy nie umiem go utrzymaæ d³u¿ej ni¿ przez parê sekund (moja przyjació³ka jest w tym mistrzyni± -_-')
Wiele razy próbowa³am z telekinez± (czasem co¶ wychodzi³o).
Chcia³abym siê tym zaj±æ w przysz³o¶ci, ale nie wybieram siê na psychologiê, bo po tym nie ma pracy >.<
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Ja siê na tym nie znam, chocia¿ jest to ciekawe, chcia³abym siê kiedy¶ wiêcej o tym dowiedzieæ. Parê razy mia³am ¶wiadomy sen bez ¿adnego wysi³ku, ogólnie nie mam problemów ze ¶wiadomym snem.
Przeklêty
Ojej, dla mnie to stare dzieje. W gimnazjum mnie to potwornie interesowa³o. Tyle testów co ja nie zrobi³am, ksi±¿ek nie przeczyta³am. Jakie¶ artyku³y, filmy, æwiczenia. Jednak nic mi z tego nie wychodzi³o. Nie jestem pod tym wzglêdem uzdolniona. Za to moi znajomi owszem : )
Gość
Ja umiem zrobic OOBE, LD....ogolnie mnie to w jakims stopniu interesuje ale nie przykladam do tego wiekszej wagi
Mnie te¿ OOBE i LD interesowa³o, nawet próbowa³am, ale okaza³am siê kompletnym beztalenciem
Je¶li chodzi o telekinezê, to nigdy nie próbowa³am, ale dwie z trzech lamp w naszej klasie spad³y kiedy na nie spojrza³am. Nawet je¶li to przeze mnie, to zupe³nie nie¶wiadomie, potem próbowa³am przez godzinê zrzuciæ sufit na historyka, ale nie wysz³o.
Ja takimi zjawiskami bardziej interesowa³am siê jaki¶ rok temu, kiedy mia³am kolegê, o takich w³a¶nie pasjach. Niedawno jednak takie zainteresowanie powróci³o, okaza³o siê ¿e znajomy z równoleg³ej klasy te¿ siê tym interesuje. Zawsze jak próbujê oobe, koñczy siê na tym drganiu, wyobra¿am sobie, ze wspinam siê po linie, i widzê na górze bia³y otwór, tak jakbym by³a w studni. Potem jako¶ drgawki ustaj±, i nie udaje mi siê powróciæ do poprzedniego stanu. Powiedzcie, co dalej robiæ
Sama chcia³am o tym za³o¿yæ w±tek, ale nie lubiê sama zaczynaæ tego tematu, poniewa¿ moim zdaniem, parapsychologia to wiedza dla niektórych, ale dobrze, ¿e na forum te¿ siê znale¼li ludzie, którzy to lubi±
Czarny_Lis napisał:
Ja umiem zrobic OOBE, LD....ogolnie mnie to w jakims stopniu interesuje ale nie przykladam do tego wiekszej wagi
Uu to gratulacje, mnie siê jeszcze nigdy nie uda³o. Dlatego czytam Monroe ^^
Mo¿e masz jakie¶ rady?
Gość
Ja zaczynalem po przeczytaniu masu informacji i rad w necie....ale pierwszego OOBE nie zapomne..
Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów
Ja kiedy¶ próbowa³am z LD, skoñczy³o siê na tym, ¿e mia³am uczucie odp³ywania i topienia siê (w wodzie) O_o W koñcu sobie odpu¶ci³am na jaki¶ czas.
Rok pó¼niej wznowi³am próby. Raz próbowa³am, ale '¶wiadomie' w LD wst±piæ nie mog³am. Wielokrotnie jednak mia³am sny w których nie mia³am wp³ywu na 'akcjê', tylko, co mogê robiæ w ¶nie. Niestety te umiejêtno¶ci ograniczaj± siê tylko do chodzenia po ¶wiecie jaki mi siê 'ujawni'. ._. a ¿e mam czêsto chore sny zdarza mi siê w nich wielokrotnie gin±æ :d (ba, zwykle sen koñczy³ siê na tym ¿e rozjecha³o mnie auto/ pad³am na zawa³/ kolega mnie udusi³/ pierdoln±³ mnie piorun/ po¿ar³y mnie psy/ zjara³am siê w po¿arze itp...)
Problem w tym ¿e gdy nawet mam takie typowe LD to pó¼niej prawie w ogóle go nie pamiêtam Ostatecznie jakie¶ przeb³yski, nic poza tym.
Gdy mia³am 6 lat pierwszy raz przytrafi³ mi siê LD. By³ bardzo dziwny, albowiem by³am u swojej fikcyjnej cioci (poniewa¿ poza snem takiej nie mia³am) w innym pokoju ni¿ ona i moja matka, czyli dzieciêcy pokój, w którym jedynymi meblami by³a zielona kanapa z wê¿owej skóry i 2 fotele 'do kompletu'. Moim 'zadaniem' w tym ¶nie, by³o skakanie z foteli na kanapê aby nie ugryz³a mnie ¿mija wij±ca siê po ziemi.
W koñcu jednak noga mi siê osunê³a i spad³am na pod³ogê. Moje wo³ania na nic siê zda³y, nikt mnie nie s³ysza³, choæ ja s³ysza³am rozmowê matki z cioci± w drugim pomieszczeniu. Kobra mnie ugryz³a w praw± rêkê.
Obudzi³am siê z p³aczem, wyrwana ze snu têpym bólem... rêki. Dok³±dnie w miejsce, gdzie dziab³a mnie kobra.
LD polega przede wszystkim na tym, ze mo¿emy ¶niæ o tym, o czym chcemy. A je¿eli w po³owie snu zdajê sobie sprawê, ze ¶niê? Nie budzê siê, tylko po prostu jestem ¶wiadoma tego, ze ¶niê, to co to jest? Te¿ LD?
Sorki, mo¿e trochê laickie pytanie, ale zawsze bardziej ciekawi³o mnie oobe, a nie ld, chocia¿ powinno siê praktyki zaczynaæ podobnie¿ od Ld, bo jest prostsze do osi±gniêcia. Po jakim czasie 'praktyk' siê to wam uda³o?
Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów
Chyba na tym to w³a¶nie polega, wiesz ¿e jeste¶ w LD i mo¿esz robiæ co chcesz.
A je¶li ja swoje prze¿ycia mogê zaliczyæ do LD... (choæ w±tpie ;P) to trwa to pewnie z 2-5 lat aby opanowaæ to na mistrza. Chocia¿ ró¿nie bywa. Swego czasu sporo czyta³am o tych technikach.
Ostatnio edytowany przez DivaDemon (2011-02-06 22:13:54)
Gość
to zalezy...ja tam nie jade zbyt czesto na LD, po jakims czasie robi sie nudnie
Ja w³asnie mia³am taki sen kiedy¶, ¿e uprawiam seks z kobiet± (wtf?) i potem w tym ¶nie ba³am siê ¿e siê to wyda, i nagle przesta³am siê martwiæ bo zajarzy³am ¿e to sen. I wtedy, przypomnia³am sobie, ze to ¶wiadomy sen i mogê robiæ co chcê, wiêc chcia³am siê znale¼æ w zamkowym korytarzu i siê tam znalaz³am. Przesz³am parê kroków i siê cholera obudzi³am...
Moja kumpela expertka mówi, ¿e to trzeba oszukaæ sen, ¿e on nie mo¿e wiedzieæ, ¿e ty wiesz, ¿e to ci siê ¶ni.
Ostatnio edytowany przez Arisu (2011-02-07 16:06:30)
No, dzisiejszej nocy mia³am w³a¶nie co¶ podobnego, ¿e w po³owie snu zorientowa³am siê, ze to sen. Najpierw ¶ni³y mi siê dwa animowane psy, które ci±gle siê gania³y Potem pomy¶la³am, ze to fajny pomys³ na komiks, i zobaczy³am wszystko w formie komiksu, Potem znalaz³am siê w jakiej¶ szkole, gdzie trwa³ kiermasz tkanin i odzie¿y, razem z bohaterami tego komiksu, Widzia³am dziewczynê ubran± w spódnicê z nogawkami z papercats;] Ale to nieistotne. By³am ¶wiadoma tego, ze ¶niê, ale jednak widzia³am dziwne obrazy, które normalnie by mi nie przysz³y do g³owy. Np na tym kiermaszu widzia³am moj± kole¿ankê gotkê, w platynowych w³osach, ubran± jak hipis. Przed snem próbowa³am oobe. Dawno nie mia³am takich silnych wibracji. Wyobra¿a³am sobie ten mój tunel, czy te¿ studniê, ze ¶wiat³em na koñcu. Z tmy, ze teraz do ¶wiat³a siê zbli¿a³am, wydawa³o mi siê, ze to swiat³o jest s³oñcem. Jednak wibracje usta³y. Co chwilê zasypia³am na kilka sekund, ale stara³am siê skupiæ na ciemno¶ci. Powtarza³am kilka razy, a¿ w koñcu nie wytrzyma³am i musia³am siê po³o¿yæ...