Wygnany
Ja mam psa, zwyk³ego kundla ma na imie Benek (nie czepiaæ siê, mia³am 3 lata jak do nas przyszed³), ma tak ze 12 lat, kiedy¶ jeszcze mia³am wilczura pomieszanego z inn± ras± (nie wiem jak±, ale mia³ d³u¿sz± sier¶æ i ³agodniejszy pysk) i czarno-bia³± kotke Lune, ale od nas uciek³a
Dusza
Mama trzy koty z tego jeden rasowy ma na imie Armani (maine coon) drugi pó³ rasowy ma na imiê Kitek (norweski le¶ny z jakim¶ innym) a trzeci dachowiec ma na imiê Czesio i mój kochany Hiroshi czyli paj±k ptasznik czerwonokolanowy (brahypelma auratum)
Ostatnio edytowany przez lucyfer666ave (2012-11-03 22:53:45)
York (w odtwórstwie zwane te¿ wyciorami do armat - us³yszane od w³a¶ciciela yorka ¿eby nie by³o ) o imieniu Max. By³ te¿ kot (czarny - taki klimatyczny ¶miechem ¿artem ) Zenio ale zosta³ potr±cony przez samochód.
Ja obecnie mam dwa koty na wy¿ywieniu. Nazywaj± siê lewik i czarny- wiem imiona do¶æ dziwne w koñcu to moje koty i ich imiona musz± byæ dziwne;p. Lewik jest ma¶ci bia³ej z burymi ³atkami, natomiast czarny jak sama nazwa wskazuje jest czarny.
damroka napisał:
York (w odtwórstwie zwane te¿ wyciorami do armat)
Hahaha ;D
Ja mam jamnika d³ugow³osego miniaturkê, czarnego podpalanego o imieniu Sunia (chocia¿ w papierach ma Luana). Nazywana jest te¿ czêsto Burkiem, Zuni±, Kaletk±, Parówk± albo ¯elazn± Rezerw± Miêsa xD
Mam te¿ dwie papu¿ki faliste (tylko dwie bo kiedy¶ mia³am 9 i 2 nimfy^^) Mashê (niebiesk±) i Toshiego (zielono¿ó³tego lub cynamonowego do koñca nie wiem).
Jeszcze przez chwilê bêdê te¿ w posiadaniu pythona regiusa (pytona królewskiego) o imieniu Mei-chan. A przez chwilê poniewa¿ ju¿ zaczynam mieæ mi. problemy z karmieniem (dawanie jej ¿ywych myszek przesta³o byæ fajne ), poza tym rzadko j± widujê bo jest nocna...
Dusza
Sionann napisał:
Jeszcze przez chwilê bêdê te¿ w posiadaniu pythona regiusa (pytona królewskiego) o imieniu Mei-chan.
Kurde, w±¿, to jest co¶.. Ja mia³am maleñkiego padalca to sie nim cieszy³am jak g³upia! ¦wietny by³, taki mi³y w dotyku.. I owija³ siê wokó³ d³oni i palców jak taka ¿ywa bransoletka lub pier¶cienie ^^"
Fajne te zwierzaki macie, ja sie musze przyb³±kanym kotem zadowoliæ, który jest taki troche dziwny.. Najpierw nazywa³am j± po prostu Kota. Potem by³o ¯wirek/Ropuszka.. Bo to sie pl±cze pod nogami, skrzeczy zamiast miauczeæ.. Ale ostatnio mnie nasz³o.. - ¯aberzw³ok! (Jak kto¶ ogl±da³ now± Alicje z Krainy Czarów..) Nie do¶æ, ¿e to od smoka, to jeszcze i ¯aber- (jakby od ¿aby) pasuje, to i -zw³ok, bo jak sie roz³o¿y na ziemi..
Zezowata.. Z³o¶liwa i chwilami lekko obrzydliwa Ale ja ka¿de zwierze kocham, od paj±ka do soko³a.
http://www.iv.pl/images/94874247943952824232.jpg - takie ¶mieszne, jak z kreskówki
http://www.iv.pl/images/14841335371895977771.jpg
A to moja duma - Maine Coon mojej babci, który i tak najbardziej kocha mnie
http://www.iv.pl/images/08109691261625877381.jpg
http://arijka22.deviantart.com/gallery/ … 4#/d4wv9vj
Tiger - Wielki (wa¿y oko³o 7-10kg), diabelsko inteligentny, dumny, dziki i piêkny
Mase mia³am zwierz±tek.. W tym traszke grzebieniast±, dwa szynszyle, masê kotów, pare przygarniêtych piskl±t (szpaka i wróbla), uratowanego chorego go³êbia, padalca i ca³± mase paj±ków/¶wierszczy.
Jakbym mia³a pisaæ o zwierzêtach które mia³am to by³oby tego...duuuu¿o.
Bo mia³am: koty, szynszyle, papu¿ki (w sensie inne ni¿ te co mam teraz), ¶winkê morsk±, królika, chomiki, dwa padalce, rybki, myszkê...Gatunkowo mo¿e i ma³o ale ilo¶ciowo...
UkochanaSzatana napisał:
Kurde, w±¿, to jest co¶...
Chcesz mo¿e kupiæ???
Dusza
Kupiæ? Wiesz, jakby to zale¿a³o ode mnie.. Chcieæ, a móc
Nie mam ¿adnego zwierzaka. Za to w ca³ym swoim ¿yciu mia³am ju¿ papugê, kanarka, ¶winkê morsk±, królika, chomika, ¿ó³wia i rybki, a nawet je¿a. ;D
Od lat marzê o kocie i kiedy¶ pewnie sobie jakiego¶ sprawiê.
zwierzêta ¶mierdz± i brudz±, lub odwrotnie. poza bardzo nielicznymi niektórymi kotami i niektórymi psami, jak np. zanany mi, choæ nie mój, Ksia¿ê Psów, zwierzêta s± irytuj±ce. Obsrywaj± tylko ulice miast. Masowo. Co do zwierz±t w lesie - nie mam zastrze¿eñ, ale niech tam pozostan±.
Powiadasz brudz± ulice? To ju¿ poskar¿yæ siê mo¿esz na w³a¶cicieli, którzy to nie sprz±taj± po swoich pupilach.. Jako mi³o¶niczka zwierz±t i zagorza³y ich obserwator stwierdzam, ¿e zwierzêta niejednokrotnie bywaj± czystsze od niektórych osobników ludzkich
Ludzie to te¿ zwierzêta i paskudz± gorzej ni¿ wszystkie inne zwierzêta razem wziête, wystarczy pojechaæ do lasu i zobaczyc ile tam jest ¶mieci.
damroka, masz racjê, ludzie s± debilni, poza tym te¿ czêsto wyrzucaj± psy i te lataj± potem bezpañsko, no i te¿ brudz±.
Nie chcia³em ¿eby to zabrzmia³o ¿e nienawidzê zwierz±t, tylko w³adze powinny co¶ z tym zrobiæ. Nie wiem, karaæ tych co nie sprz±taj± po psach, ale to jest niemo¿liwe, bo nie mo¿na obstawiæ policjantami ka¿dej ulicy i to 24 h. Ale powinno siê wy³apywaæ bezpañskie zwierzêta, sterylizowaæ je, usypiaæ - nie wiem, ale brak jakiejkolwiek polityki w tym zakresie sprawia, ¿e naprawdê ulice mojego miasta s± dos³ownie us³ane g..nami, sorry za s³owo ale inaczej tego nie mogê okre¶liæ. Bardzo nieliczne trawniki w centrum s± tak zaszczane, ¿e nic prawie ju¿ na nich nie ro¶nie, gdy robi siê ciep³o dos³ownie paruje odór moczu. Koty i psy regularnie lej± do piaskownic, w których potem bawi± siê dzieci. Prawie ka¿dy ma w domu psa, niektórzy po trzy. Jest plaga go³êbi - te nie tylko brudz±, ale przenosz± te¿ niebezpieczne robaki - obrze¿ki, jest to gatunek kleszcza - w kamienicach; na strychach gdzie bytuj± go³êbie jest pe³no tych robaków, i te gdy odpadn± od go³êbi w poszukiwaniu ¿ywicieli w³a¿± do mieszkañ i gryz± ludzi, roznosz±c przy tym niebezpieczne choroby. Id±c ulic± trudno znale¼æ ³awkê, która nie by³a by opaskudzona przez go³êbie. I tak dalej i tak dalej.
I w tym sensie zwierzêta w mie¶cie mnie irytuj± - tak samo jak ich w³a¶ciciele, którzy pozwalaj± na taki syf.
Darxet - Co do tych którzy ¶miec± w lasach to w ogole powinno siê ich nabijaæ na pale, bo du¿o wêdrujê i widzê czêsto lasy zmienione w wysypiska, jest to faktycznie problem.
Ostatnio edytowany przez Savage (2013-04-05 17:28:05)
Mieszkam na wsi ,a to ludzie z miasta przyje¿d¿aj± ,wywo¿± jakie¶ pozosta³o¶ci po remontach itd. Albo ¿eby zostawiæ psa czy kota w lesie.
A tak poza lasem to :
http://www.youtube.com/watch?feature=pl … eBaB3mFYTY
I nie, nie jestem ekologiem XD
Ja mam obecnie 2 psy, papugê, rybki oraz 7 kotów. Co do tych ostatnich to liczba ci±gle siê zmienia. Czêsto wiosn± b³±kaj± siê jakie¶ bezpañskie koty i ostatecznie to u mnie znajduj± schronienie i po¿ywienie. Jednak jest jeszcze inna sprawa przez któr± czêsto ubywa mi rocznie 1 kot lub 2. Bardzo ubolewam nad ty, i¿ mój s±siad posiadaj±cy wiatrówkê, czasami za ruchomy cel obiera sobie moje zwierzêta. A ¿e s± to podwórkowe koty to od takich "zabaw" s±siada niestety zdychaj±. Czasami wydaje mi siê, ¿e okrutno¶æ cz³owieka nie mo¿e byæ wiêksza. Ale zabijanie niewinnych i bezbronnych stworzeñ dla zabawy to ju¿ szczyt niemoralno¶ci i niegodno¶ci.