#241 2013-10-24 21:44:20

northerka

Dusza

SkÄ…d: Glogau
Punktów :   

Re: Zwierzêta

a ja mam psa, chomika i swinke morsk± a i rybki, ale to mamy

#242 2013-10-25 14:58:06

gothsherder

Wygnany

Punktów :   

no ja mam tylko kota

#243 2013-10-26 16:56:34

northerka

Dusza

SkÄ…d: Glogau
Punktów :   

ja mam koty na dzialce ;p (takie przyb³êdy, dokarmiamy je z kilkoma s±siadami)

#244 2013-11-16 13:55:33

Kali

Demon

Punktów :   

Wci±¿ mam mojego Cwela a do tego za tydzieñ przybêdzie do mnie mój kochany, przygarniêty od wujka kundelek, którego nadal nie wiem jak nazwaæ >< (ma³y, bia³y w czarne, wyj±tkowo koliste ³aty, samczyk, pomys³y mile widziane :3). Prócz tego bawiê siê z psem mojej babci (Loki), psami mojego ch³opaka (Fusia i Sonia) oraz kotem mojego przyjaciela (Flaszka ).

#245 2013-11-17 17:43:40

Kali

Demon

Punktów :   

Zainteresowañ mam ca³e grono, ale wola³abym nie wymy¶laæ jakiego¶ wymy¶lnego imienia (rodzice ;-, najlepsze by³oby jakie¶ dwusylabowe. My¶la³am nad Nicky, Samy, z kolei rodzina wola³aby co¶ bardziej spolszczonego i ju¿ nie wiem, co mam wybraæ. ;_;

#246 2013-11-18 07:03:32

Anna

Wygnany

8556000
SkÄ…d: Rokity
Punktów :   

Co do nadawania imion zwierzêtom to ja mam tak, ¿e wcze¶niej wymy¶lam, wyszukujê i co nie tylko, jednak w praktyce wychodzi tak, ¿e imiê samo przychodzi po 1-2 dniach jak to zwierz±tko jest ju¿ u mnie. Wtedy doznajê ol¶nienia i idealne imiê siê znajduje.

Kto siê boi mi³o¶ci, ten boi siê ¿ycia,
a kto boi siê ¿ycia,
ju¿ jest w trzech czwartych martwy.

#247 2013-11-19 09:41:40

Fryderyka

Wygnany

Punktów :   

Ja mam kota, persa od koñca czerwca i... zdecydowanie nie wyobra¿am ju¿ sobie ¿ycia bez kota. A ju¿ szczególnie bez mojego kota, który sta³ siê moim oczkiem w g³owie i nie zamieni³abym go na ¿adnego innego zwierzaka.
Kota... no có¿, nasz pieszczoch jest p³ci ¿eñskiej, wiêc mo¿e powinnam powiedzieæ kocica. Ma na imiê Catherine i jest tak niesamowicie rozkoszna, ¿e nie sposób j± nie pokochaæ. Ma³o kto siê ni± nie zachwyca, jedynie ci, którzy naprawdê nie przepadaj± za kotami.
Obecnie Cat siedzi mi na kolanach i mruczy, patrz±c co piszê Chyba chce was pozdrowiæ.
Pewnie, jak doszukam siê jej zdjêæ gdzie¶ na dysku, wrzucê.
Kocham t± ma³± futrzan± kuleczkê i to, ¿e siê na ni± zdecydowa³am to jedna z najlepszych decyzji w moim ¿yciu. Dom by³ trochê pusty bez niej, teraz nabra³ bardziej radosnego charakteru. Zawsze chcia³am mieæ kota, rodzice trochê nie bardzo za tym obstawali, a teraz proszê, gdy zobaczyli Catherine, pobyli z ni± trochê, od razu zmienili nastawienie.
Kocisko najbardziej strzela focha, gdy trzeba j± czesaæ. Wyrywa siê nies³ychanie, ale persy s± takimi kotami, ¿e po prostu trzeba je czesaæ dok³adnie, a ona jako¶ do tej pory, mimo ¿e czeszemy j± codziennie, nie przyzwyczai³a siê do tego. Wola³aby zdecydowanie pobawiæ siê szczotk± ni¿ dawaæ siê poczesaæ
Widzê, ¿e w moim po¶cie jest du¿o powtórzeñ s³owa "kot", ale wsta³am dzi¶ wcze¶nie i nie kontaktuje zbytnio XD Musicie wybaczyæ

¯aden dom nie jest ogniskiem domowym, dopóki nie promienieje w nim niewys³owione szczê¶cie kota, który okazuje je, krêc±c puszystym ogonem i zamiataj±c nim pod³ogi. Kot jest w domu przedstawicielem tajemnicy, uroku, sugestii.

#248 2014-01-22 06:40:11

Silminyel

Wygnany

Punktów :   

Ja mam psa, siostrê i papugê. Psiak zwie siê Ciacho (ze wzglêdu na d³ug±, biszkoptow± sier¶æ. wygl±da s³odko), siostra Asia, papuga Olaf (przez 10 lat poprzednia w³a¶cicielka uwa¿a³a go za samiczkê i zwa³a Ol±. Nie wypada³o mu jako¶ drastycznie zmieniaæ imienia gdy wysz³o na jaw, ¿e to jednak ch³opczyk).
Pozostaje jeszcze kot. Nie mogê powiedzieæ, ¿e mam kota, bo w zasadzie to kot ma mnie. Kot jest z³y i ma na imiê Makabra. Znalaz³ sie w moim domu podstêpem (wlaz³ tacie noc± pod ko³a i udawa³ poszkodowanego, ¿eby tato kierowany wyrzutami sumienia zabra³ go do domu.) i od tamtego czasu strasznie siê panoszy i uwa¿a to on jest osobnikiem alfa w stadzie.

#249 2014-11-22 13:21:42

Rea

Wygnany

Jestem szczê¶liw± posiadaczk± dwóch kotów (Fester i Maciek<nieoficjalnie Adolf>) oraz psa o imieniu Kie³.

Stopka forum

RSS