Co do Dark Water to zgadzam siê w zupe³no¶ci... Wszêdzie czyta³am pochlebne recenzje na jego temat i nie mam pojêcia co inni w nim widz±. Nie cierpiê horrorów psychologicznych... Mo¿e jestem prymitywna, ale horror musi porz±dnie straszyæ, a jak nie straszy to niech przynajmniej du¿o krwi i flaków bêdzie ;P
Aaa, Ludzka Stonoga ;x Kiedy¶ chcia³am to obejrzeæ, na szczê¶cie wystarczylo mi streszzenie kole¿anki - przez dwa dni chodzi³am jak nieprzytomna... Najwiêkszym zaskoczeniem by³o dla mnie to, ¿e nie jest to film japoñski ;P
Ostatnio edytowany przez ChristinaDeath (2011-08-28 08:43:05)
Fanatyczka XIII. Století
Dark Water jeszcze nie ogl±da³am, a Ludzka Stonoga... Hmm, te¿ jeszcze nie ogl±da³am, bo po tym, co us³ysza³am o tym filmie, stwierdzi³am, ¿e to jest chyba zbyt chore nawet jak na mnie xD Chocia¿ mo¿e kiedy¶ obejrzê ^^''
Marie_JohanaXIII napisał:
stwierdzi³am, ¿e to jest chyba zbyt chore nawet jak na mnie xD
Dok³adnie to samo powiedzia³am wtedy mojej kolezance xD
W ogóle zauwa¿y³am, ¿e wolê czytaæ o chorych rzeczach ni¿ ogl±daæ ;p
Je¶li mówimy o 'chorych' rzeczach to ogl±da³ kto¶ Eraserhead? ;p
Ostatnio edytowany przez ChristinaDeath (2011-08-28 09:56:00)
[Marie_JohanaXIII pisze... B³êdy w wylogowywaniu s± zue]I to w dodatku na taki pomys³ na film wpad³ re¿yser w trakcie rozmowy ze znajomymi xD Ciekawe mieli rozkminy, jak trzech go¶ci zszyæ w jeden uk³ad pokarmowy, nie ma co... Oo''
A mi siê w³a¶nie ¶ci±ga "Number 23", kiedy¶ to ogl±da³am, ale by³am kompletn± ma³olat±, wiêc nie pamiêtam... Horror z Jimem Carrey'em, ciekawe xD
Ostatnio edytowany przez Herr Grav (2011-08-28 11:07:42)
Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów
Ludzka Stonoga jest filmem po którym dosz³o do mnie, jak bezwzglêdny potrafi byæ cz³owiek... W filmie nie strasz± sceny gore ani klimatu, on po prostu dzia³a na psychikê przez swoje... okrucieñstwo. Co¶ naprwdê niesamowitego. Polecam raz jeszcze Nie baæ siê i ogl±daæ
Ogl±da³am "Numer 23". W sumie to raczej thiller. A Jim Carrey nie wyszed³ tak ¼le w tym filmie
Film moim zdaniem ca³kiem, ca³kiem. On mia³ jak±¶ obsesje na punkcie liczby 23. Akurat ogl±da³am to w telewizji i jak pu¶cili reklamê i spojrza³am na zegarek a tu godzina 23:23
£e. Ja "Ludzkiej stonogi" widzia³am tylko zwiastun i styknie. Zreszt±... potem przez kolejne dwa miesi±ce mia³am taki polew z tego z przyjació³k±. Co chwilê, która¶ z nas wyskakiwa³a z tekstem "ludzka stonoga!" i brechta³y¶my siê obie. Ten pomys³ jest tak chory i tak durny, ¿e nie mo¿na inaczej xD
och ach,uwielbiam Omena!!;D
Przeklty
Ja te¿! Pamiêtam jak to ogl±da³am maj±c jakie¶ 12 lat;)
Ooo, a ja nie ogl±da³am
W³a¶nie na horyzoncie Laleczka Chucky Trzymajcie mnie mocno, bêdê obalaæ kolejny horror
Przeklty
Ja za¶ dzi¶ po raz kolejny obejrzê Egzorcystê Ogl±da³am Laleczkê Chucky i do dzi¶ nie wiem, czemu mnie tak ¶mieszy;)
Ja uwielbiam ogl±daæ horrory, tyle ¿e moim problemem jest to, ¿e jeszcze nigdy ¿aden mnie nie przerazi³. Ostatnio przenios³am siê z horrorów psychologicznych na horrory gore (masakra, krew, flaki i inne smakowito¶ci). Z tych to póki co najwiêksze wra¿enie zrobi³y na mnie: Ludzka stonoga(u¶mia³am siê jak nigdy - mo¿e co¶ ze mn± nie tak, ale film trzyma w napiêciu, jeste¶ ciekawa jak siê skoñczy) - 2 czê¶ci jeszcze nie ogl±da³am, ale mam w planach, Martyrs (uwielbiam ten film, a zakoñczenie rozwala, pozostawia niedosyt). Ogl±da³ kto¶ mo¿e Frontiere(s)? Bo siê przymierzam i nie wiem czy warto. A filmem, który wywo³a³ u mnie wrêcz katharsis by³ (UWAGA! TO NIE HORROR) film "Pogrzebany". Mo¿e to przez moj± fobiê przed byciem pogrzebanym ¿ywcem, ale film wbi³ mnie w fotel. Mimo, ¿e panuje tam jedna sceneria i gra tylko jeden aktor.
Reshell napisał:
Z tych to póki co najwiêksze wra¿enie zrobi³y na mnie: Ludzka stonoga(u¶mia³am siê jak nigdy - mo¿e co¶ ze mn± nie tak, ale film trzyma w napiêciu, jeste¶ ciekawa jak siê skoñczy) - 2 czê¶ci jeszcze nie ogl±da³am, ale mam w planach
Druga czê¶æ jest niemal o tym samym, poza tym, ¿e ca³a jest na czarno-bia³o, 'psychol' który ³±czy ludzi jest bardziej walniêty, osób jest 12, i wszystkie mia³y przeprowadzan± 'operacjê' na ¿ywca. Efektowne nie bardzo, raczej okrutne.
Przez mój kisiel w g³owie zamiast psychiki, takie filmy dawno przesta³y mnie ruszaæ.
EternalVampire napisał:
Ogl±da³am Laleczkê Chucky i do dzi¶ nie wiem, czemu mnie tak ¶mieszy;)
To "Laleczka Chucky" w ogóle jest horrorem?
TEORETYCZNIE jest Divo, aczkolwiek teoria, a praktyka... No jest, jak jest. ;D
Shoumetsu napisał:
Reshell napisał:
Z tych to póki co najwiêksze wra¿enie zrobi³y na mnie: Ludzka stonoga(u¶mia³am siê jak nigdy - mo¿e co¶ ze mn± nie tak, ale film trzyma w napiêciu, jeste¶ ciekawa jak siê skoñczy) - 2 czê¶ci jeszcze nie ogl±da³am, ale mam w planach
Druga czê¶æ jest niemal o tym samym, poza tym, ¿e ca³a jest na czarno-bia³o, 'psychol' który ³±czy ludzi jest bardziej walniêty, osób jest 12, i wszystkie mia³y przeprowadzan± 'operacjê' na ¿ywca. Efektowne nie bardzo, raczej okrutne.
Przez mój kisiel w g³owie zamiast psychiki, takie filmy dawno przesta³y mnie ruszaæ.
No w³asnie mi siê brutalno¶æ podoba³a, chocia¿ nie jest taka jak w Martyrsie. Ostatnio przesz³am na Gore i lubiê sobie ogl±dn±æ masakrê. Tak dla odstresowania ;D