Co do Dark Water to zgadzam się w zupełności... Wszędzie czytałam pochlebne recenzje na jego temat i nie mam pojęcia co inni w nim widzą. Nie cierpię horrorów psychologicznych... Może jestem prymitywna, ale horror musi porządnie straszyć, a jak nie straszy to niech przynajmniej dużo krwi i flaków będzie ;P
Aaa, Ludzka Stonoga ;x Kiedyś chciałam to obejrzeć, na szczęście wystarczylo mi streszzenie koleżanki - przez dwa dni chodziłam jak nieprzytomna... Największym zaskoczeniem było dla mnie to, że nie jest to film japoński ;P
Ostatnio edytowany przez ChristinaDeath (2011-08-28 08:43:05)
Fanatyczka XIII. Století
Dark Water jeszcze nie oglądałam, a Ludzka Stonoga... Hmm, też jeszcze nie oglądałam, bo po tym, co usłyszałam o tym filmie, stwierdziłam, że to jest chyba zbyt chore nawet jak na mnie xD Chociaż może kiedyś obejrzę ^^''
Marie_JohanaXIII napisaĹ:
stwierdziłam, że to jest chyba zbyt chore nawet jak na mnie xD
Dokładnie to samo powiedziałam wtedy mojej kolezance xD
W ogóle zauważyłam, że wolę czytać o chorych rzeczach niż oglądać ;p
Jeśli mówimy o 'chorych' rzeczach to oglądał ktoś Eraserhead? ;p
Ostatnio edytowany przez ChristinaDeath (2011-08-28 09:56:00)
[Marie_JohanaXIII pisze... Błędy w wylogowywaniu są zue]I to w dodatku na taki pomysł na film wpadł reżyser w trakcie rozmowy ze znajomymi xD Ciekawe mieli rozkminy, jak trzech gości zszyć w jeden układ pokarmowy, nie ma co... Oo''
A mi się właśnie ściąga "Number 23", kiedyś to oglądałam, ale byłam kompletną małolatą, więc nie pamiętam... Horror z Jimem Carrey'em, ciekawe xD
Ostatnio edytowany przez Herr Grav (2011-08-28 11:07:42)
Spec od zadawania męczących pytań i przepalania grzałek do e-petów
Ludzka Stonoga jest filmem po którym doszło do mnie, jak bezwzględny potrafi być człowiek... W filmie nie straszą sceny gore ani klimatu, on po prostu działa na psychikę przez swoje... okrucieństwo. Coś naprwdę niesamowitego. Polecam raz jeszcze Nie bać się i oglądać
Oglądałam "Numer 23". W sumie to raczej thiller. A Jim Carrey nie wyszedł tak źle w tym filmie
Film moim zdaniem całkiem, całkiem. On miał jakąś obsesje na punkcie liczby 23. Akurat oglądałam to w telewizji i jak puścili reklamę i spojrzałam na zegarek a tu godzina 23:23
Łe. Ja "Ludzkiej stonogi" widziałam tylko zwiastun i styknie. Zresztą... potem przez kolejne dwa miesiące miałam taki polew z tego z przyjaciółką. Co chwilę, któraś z nas wyskakiwała z tekstem "ludzka stonoga!" i brechtałyśmy się obie. Ten pomysł jest tak chory i tak durny, że nie można inaczej xD
och ach,uwielbiam Omena!!;D
Przeklęty
Ja też! Pamiętam jak to oglądałam mając jakieś 12 lat;)
Ooo, a ja nie oglądałam
Właśnie na horyzoncie Laleczka Chucky Trzymajcie mnie mocno, będę obalać kolejny horror
Przeklęty
Ja zaś dziś po raz kolejny obejrzę Egzorcystę Oglądałam Laleczkę Chucky i do dziś nie wiem, czemu mnie tak śmieszy;)
Ja uwielbiam oglądać horrory, tyle że moim problemem jest to, że jeszcze nigdy żaden mnie nie przeraził. Ostatnio przeniosłam się z horrorów psychologicznych na horrory gore (masakra, krew, flaki i inne smakowitości). Z tych to póki co największe wrażenie zrobiły na mnie: Ludzka stonoga(uśmiałam się jak nigdy - może coś ze mną nie tak, ale film trzyma w napięciu, jesteś ciekawa jak się skończy) - 2 części jeszcze nie oglądałam, ale mam w planach, Martyrs (uwielbiam ten film, a zakończenie rozwala, pozostawia niedosyt). Oglądał ktoś może Frontiere(s)? Bo się przymierzam i nie wiem czy warto. A filmem, który wywołał u mnie wręcz katharsis był (UWAGA! TO NIE HORROR) film "Pogrzebany". Może to przez moją fobię przed byciem pogrzebanym żywcem, ale film wbił mnie w fotel. Mimo, że panuje tam jedna sceneria i gra tylko jeden aktor.
Reshell napisaĹ:
Z tych to póki co największe wrażenie zrobiły na mnie: Ludzka stonoga(uśmiałam się jak nigdy - może coś ze mną nie tak, ale film trzyma w napięciu, jesteś ciekawa jak się skończy) - 2 części jeszcze nie oglądałam, ale mam w planach
Druga część jest niemal o tym samym, poza tym, że cała jest na czarno-biało, 'psychol' który łączy ludzi jest bardziej walnięty, osób jest 12, i wszystkie miały przeprowadzaną 'operację' na żywca. Efektowne nie bardzo, raczej okrutne.
Przez mój kisiel w głowie zamiast psychiki, takie filmy dawno przestały mnie ruszać.
EternalVampire napisaĹ:
Oglądałam Laleczkę Chucky i do dziś nie wiem, czemu mnie tak śmieszy;)
To "Laleczka Chucky" w ogóle jest horrorem?
TEORETYCZNIE jest Divo, aczkolwiek teoria, a praktyka... No jest, jak jest. ;D
Shoumetsu napisaĹ:
Reshell napisaĹ:
Z tych to póki co największe wrażenie zrobiły na mnie: Ludzka stonoga(uśmiałam się jak nigdy - może coś ze mną nie tak, ale film trzyma w napięciu, jesteś ciekawa jak się skończy) - 2 części jeszcze nie oglądałam, ale mam w planach
Druga część jest niemal o tym samym, poza tym, że cała jest na czarno-biało, 'psychol' który łączy ludzi jest bardziej walnięty, osób jest 12, i wszystkie miały przeprowadzaną 'operację' na żywca. Efektowne nie bardzo, raczej okrutne.
Przez mój kisiel w głowie zamiast psychiki, takie filmy dawno przestały mnie ruszać.
No własnie mi się brutalność podobała, chociaż nie jest taka jak w Martyrsie. Ostatnio przeszłam na Gore i lubię sobie oglądnąć masakrę. Tak dla odstresowania ;D