wstyd mi to przyznaæ ale ... nie mogê znalezc dla siebie ciuchow !!! obskoczylem pobliskie sklepy i przegl±da³em w internecie ale sklepy nie maj± z regu³y nic ciekawego ( sory ostatnio znalazlem tam ciekawa koszulke ) a na necie strony zawieraja glownie produkty dla gotek tzn gorsety , sukienki ... milo gdyby ktos móg³by mnie oswiecic i powie mi gdzie moge cos dla siebie kupic ( marzy mi sie skorzana kurtka z cwiekami albo buty z lancuchami lub cwiekami ) . jakby co przegladajac strony na necie moglem czegos nie zauwazyc ...
Na rockmetalshopie jest du¿o mêskich ciuchów.
Rockmetalshop.pl, Klimatyczne.pl, czasami warto te¿ polukaæ po sexshopach (skórzana maska za 40 z³ociszy^^). Poza tym allegro i Ebay- w I wypadku nie jest trudno co¶ zamówiæ, w 2 trochê gorzej- musisz mieæ konto i jakie¶ tokeny, by robiæ zakupy, do tego dochodz± koszty przesy³ki np. z Wielkiej Brytanii, ale jak przyjrzeæ siê niektórym cenom, to nawet z przesy³ka mo¿e wyj¶æ znacznie taniej- upatrzy³em sobie bluzê typu industrial za oko³o 80 z³ razem z kosztem przesy³ki- dla porównania w polskim sklepie jej koszt to oko³o 200-250 z³. Ró¿nica jest. Druga sprawa- popatrz po sklepach odzie¿owych- te¿ czasami idzie co¶ klimatycznego dopa¶æ, kumpel za³atwi³ sobie gotycki p³aszcz za stówkê, ewentualnie zajrzyj do Muzyka na ¦niadeckich- aczkolwiek tam prêdzej dorwiesz koszulki/buzy zespo³ów, ale warto sprawdziæ. Trzeci punkt zaczepienia- militarne. Je¿eli lubisz bojówki, demobil etc. to polecam Rangera (idziesz dworcow± i przy Da Grasso skrêcasz w uliczkê, kawa³ek dalej w bramie masz sklep), ewentualnie na Sk³odowskiej, za skrzy¿owaniem z Wyszyñskiego jest sklep- tu¿ ko³o bukmachera. Czwarta opcja- najbardziej oczywiste, wszechobecne LUMPEXY! Jest tego od zatrzêsienia w mie¶cie i idzie znale¼æ fajne ciuchy w fajnej cenie, sam siê lubiê w ten sposób zaopatrywaæ (markowa czarna koszula za 5 z³, naæwiekowana kurtka za 30, skórzane spodnie gdzie¶ za 15 z³- raj, raj :3 ). OK, trzeba trochê pochodziæ, ale jeden dzieñ wolnego od ¿ycia, fajka w pysk, portfel w kieszeñ i masz mo¿liwo¶æ co¶ zdobyæ. No i oczywi¶ci- samodzielna kombinacja/przyjaciele. Spróbuj sam co¶ dla siebie usma¿yæ (np. wikiñsk± koszulê na festiwal na Wolinie uszy³em sobie sam- prze¶cierad³o, wykrój z internetu i wieczór pracy z ig³± i nitk±- wprawdzie by³a to "jednorazówka" tylko na t± okazje, ale prze¿y³a stany g³êbokiej nie¶wiadomo¶ci postwiniaczowej, z kolei moja siostra duchowa w 3 wieczory z zas³ony zrobi³a sobie XIII-o wieczn± sukniê), materia³y s± ³atwo dostêpne, a cena nie jest du¿a, ewentualnie popytaj w¶ród znajomych- mo¿e kto¶ ma maszynê do szycia i trochê umiejêtno¶ci, to Ci co¶ zrobi. Czasem wystarczy kupiæ w Pepco zwyk³± koszulkê za 8 z³, farby w plastyku i mo¿esz zrobiæ sobie dowolny wzór na koszulce- ekipa, która mieszka z nami sama sobie po³owê ciuchów na imprezy robi- maski, koszulki etc., mam w produkcji koszulkê z logiem Music brain Fistfuck Team'u, do tego upatrzone materia³y na kolejne elementy garderoby (podobnie na ¶lub suknia bêdzie made by kumpela z Torunia). Jak widzisz mo¿liwo¶ci jest sporo i nie stanowi± one specjalnego problemu.
Ozdóbki czy dodatki- te¿ spokojnie mo¿na dopa¶æ, jeden sklep, drugi sklep, tu co¶ gotowego, tam jakie¶ czê¶ci, inwencja twórcza i gotowe.
A je¿eli chcesz jakie¶ przek³ucia- to wal do mnie, trochê robiæ umiem, wiêc tu problemu nie ma zbyt du¿ego.
Ostatnio edytowany przez Herr Grav (2012-01-20 16:46:12)
Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów
No i Grav Ci wszystko i piêknie wyt³umaczy³
Chcia³am tylko dodaæ, ¿e nie trzeba od razu rzucaæ siê na æwieki i nie wiadomo jak wypasione bojówki, je¶li ca³y siê ukryjesz pod 'zbroj±' z æwieków bêdziesz wygl±da³ najzwyczajniej w ¶wiecie nudno. I pamiêtaj - kolorami gotyku jest nie tylko czarny! Dobrze wygl±da te¿ fioletowy, ciemno czerwony, czy granatowy
dziêkuje za sklepy i rady , poza tym staram siê ³±czyæ czerñ z niebieskim b±d¿ nawet bia³ym ( ale to tylko dodatki)
Ja siê zaopatrujê niemal wy³±cznie w lumpeksach.XD Czarne koszule, niektóre na prawdê nietypowe, swetry, spodnie bojówki, nawet skórzane mi siê trafi³y. Praktycznie cena nigdy nie przekroczy³a tych 20 z³, a rzeczy s± genialne, ewentualnie trzeba w³o¿yæ w nie nieco pracy i kasy na przeróbki, ale to ju¿ groszowe i pomniejsze sprawy. Tym sposobem mam na przyk³ad czarne d¿insy z wi±zaniami po boku, tyle ¿e usun±³em sznurki, wstawiaj±c ³añcuchy i nagle s± spodnie fajne, a nie byle jakie. Sztruksowa kurtka, zwyk³a, zosta³a przeze mnie oæwiekowana na wszelkie mo¿liwe sposoby i sta³a siê nagle marynark±, zapinan± na bok a la surdut. Mo¿na? Mo¿na. Kombinowanie zawsze wychodzi³o mi najlepiej i ciuchy te¿ mam kombinowane. Dzi¶ przerabiam kolejne spodnie, zwyk³e czarne, z jakiego¶ takiego lekkiego materia³u. Kupi³em plastikowe, pó³prze¼roczyste, giêtkie rurki instalacyjne. Mam zamiar je przyszyæ dooko³a nogawek i wyjd± mi cyber spodnie, których ³±czny koszt wyniesie : spodnie 2 z³, rurki 10 z³ za 25 mb, z czego zu¿yje mo¿e 3 metry, co w sumie daje jakie¶ 5 z³ za spodnie.XD Wiêc po czê¶ci ja swoj± mêsk± szafê produkujê sam.XD
A ktos wie gdzie mo¿na dostaæ mundur SS? Nie koniecznie oryginalny XD Tylko ¿eby siê w miarê zgadza³ z orygina³em:P
W ³eb na ulicy nie dosta³e¶? Bo ja bym siê nie waha³
Uderz do firm, które zajmuj± siê robieniem strojów, ew. wypo¿yczaj± do teatrów np. Na pewno dostaniesz, ale nie poleca³bym, minister zdrowia ostrzega... xD
Ostatnio edytowany przez Varuka (2013-04-13 12:17:59)
Ale znaczków mam zamiar sie pozbyæ albo zast±piæ je innymiXD Chodzi bardziej o krój
Mo¿e dobrze poszukaæ w demobilu, czasem niez³e rzeczy mo¿na tam znale¼æ...
Ale tylko teoretyzujê...
A znacie jakies takie we Wroc³awiu?
Ja te¿ XD Ae pyta³em ,bo mysla³em ¿e ktos ma mo¿e sprawdzone jakies albo co¶ XD