Przeklęty
Zgadzam się, uwielbiam Kraków. Ja bym chciała na ASP
Kusiciel
Uwielbiam Kraków *.*
Gość
Ja chciała bym studiować w Toruniu, może filozofie, jednak nie wiadomo co robić , po takim kierunk... Bardzo możliwe że pójdę na jakiś kierunek związany ze sztuką.
Ja jestem na IV roku Wydziału Inżynierii i Technologii Chemicznej (PK)
johanaXIII napisał:
A ktoś poza mną w tym roku pisze pracę licencjacką? To będzie masakra
Ja pisze prace inżynierską. Nie martw się będzie dobrze.
Pozdrawiam.
trzymam za was kciuki;)
Ja chcę albo na Akademię Obrony Narodowej w Warszawie albo na Akademię Muzyczną w Katowicach.Pewnie i tak się nie dostanę ale pomarzyć można;P
Fanatyczka XIII. Století
Temat mojej pracy licencjackiej, że tak się pochwalę (chociaż nie ma czym xD) to "Biblioteka Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Żeromskiego w Żyrardowie jako centru kulturalno - oświatowe". Chciałam pisać wcześniej coś o ilustratorstwie i drukarstwie końca XIX w. (William Morris i inni drukarze, ilustratorzy i wydawcy z ruchu prerafaelitów albo coś związane z czasopismami polskimi, w których drukowano poezje dekadentów i symbolistów) albo o zdobnictwie książki średniowiecznej (konkretnie chyba wybrałabym XIII. wiek, albo jeszcze bardziej zawęziłabym temat i napisała np. tylko o "Godzinkach księcia Du Berry"), ale promotor stwierdził, że lepiej wziąć temat, na który jeszcze nikt nie pisał.
Jestem na etapie tworzenia bibliografii do pracy. Najgorsze jest to, że będę musiała siedzieć nad materiałami wewnętrznymi biblioteki, przeglądać karty książek, księgi inwentarzowe, protokoły ubytków, sprawozdania z działalności rocznej, materiały statystyczne itd., ciekawe to to nie jest
(jeżeli tu są jakieś błędy to przepraszam, ja dzisiaj z tą chorobą nie za bardzo myślę)
Temat mojej pracy to: "Opracowanie założeń technologicznych do projektu instalacji otrzymywania azotanu(V) magnezu z magnezytu".
Musze opisać zastosowanie azotanu magnezu jako nawozu mineralnego, scharakteryzować surowce, wybrać metodę otrzymywania azotanu magnezu, uzasadnić wybór metody, policzyć bilans materiałowy i cieplny, scharakteryzować odpady, zaproponować dalszą drogę postępowania z odpadami, zaproponować aparaturę. Wydaje mi się, że mam łatwiej, bo mam dokładnie sprecyzowane co mam zrobić, nie musze nic wymyślać tylko udzielić odpowiedzi na pytania.
Fanatyczka XIII. Století
Umbrae, brzmi skomplikowanie i nie wiem, o co chodzi, ale sam tytuł pracy wzbudza rispekt Nie, żartuję, trochę rozumiem, ale brzmi zawile, chociaż moż edla niektórych równie zawile mogą brzmieć rzeczy związane z drukarstwem, edytorstwem, historią książki i bibliotek, teorią bibliotekarstwa i innymi rzeczami, których ja się uczę ^^''
Tak, dla mnie całe to bibliotekarstwo to czarna magia, ale ogólnie to nie jestem humanistą. Musze się przyznać, że przez całe swoje życie nie przeczytałem żadnej lektury, nawet w podstawówce "jak Wojtek został strażakiem"(obejrzałem tylko obrazki) i "Janko muzykanta". W liceum, pani od polskiego przez 3 lata powtarzała mi, że nie zdam matury z polskiego i jako jedyna osoba w szkole nie zdałem próbnej. Za to właściwa zdałem na mocne 3
Fanatyczka XIII. Století
Lepiej się do tego nie przyznawaj, bo we mni, przyszłej bibliotekarce, będziesz miał wroga Żartuję, każdy może mieć swoje upodobania