Aktualnie studiujê na V roku zootechniki. Po skoñczeniu tych studiów zacznê zaocznie behawiorystykê. Ewentualnie miêdzy jednymi a drugimi zrobiê zoopsychologiê.
Wed³ug mnie to te¿ najbardziej op³acalne. Ale zauwa¿, ¿e baaardzo ciê¿ko siê dostaæ na medycynê. Na wybranie kierunku przyjdzie czas dopiero po kilku latach nauki. Powodzenia!
Gość
I biologiê.
Nie dajcie siê tekstom "idê przezimowaæ rok bo tam prosto" ... nie wiem z której strony x_x
¯adne studia nie s± proste wbrew pozorom Najwa¿niejsze to i¶æ na to co siê lubi Powiem te¿ to, ¿e pocz±tek jest bardzo trudny a im bli¿ej koñca to nieco staj± siê ³atwiejsze (i to nie zale¿nie od kierunku)
Tu siê nie zgodzê. Ja tam z ka¿dym semestrem mam coraz trudniej i z tego co wiem nie tylko ja...
Na pocz±tku tylko trzeba siê zaaklimatyzowaæ i ruszyæ z tym wszystkim wiêc siê mo¿e wydawaæ najciê¿ej. Wed³ug mnie:)
Poza tym psychologia to nie medycyna.
I te¿ niestety same nawet najszczersze chêci pój¶cia na medycynê nie wystarcz±. Mam w grupie kilka osób, które wynikami matury mia¿d¿± system a te¿ siê nie dosta³y. Ale nieugiêcie próbuj± dalej;)
To wychodzi, ¿e zale¿y od uczelni i od miasta Bo na mojej uczelni (niezale¿nie czy to biologia weterynaria czy nawet mój kierunek) to widaæ im bli¿ej koñca tym jako¶ ³atwiej (mo¿e te¿ zale¿y od prowadz±cych i ilo¶ci przedmiotów w semestrze)