Aktualnie studiuję na V roku zootechniki. Po skończeniu tych studiów zacznę zaocznie behawiorystykę. Ewentualnie między jednymi a drugimi zrobię zoopsychologię.
Według mnie to też najbardziej opłacalne. Ale zauważ, że baaardzo ciężko się dostać na medycynę. Na wybranie kierunku przyjdzie czas dopiero po kilku latach nauki. Powodzenia!
Gość
I biologię.
Nie dajcie się tekstom "idę przezimować rok bo tam prosto" ... nie wiem z której strony x_x
Żadne studia nie są proste wbrew pozorom Najważniejsze to iść na to co się lubi Powiem też to, że początek jest bardzo trudny a im bliżej końca to nieco stają się łatwiejsze (i to nie zależnie od kierunku)
Tu się nie zgodzę. Ja tam z każdym semestrem mam coraz trudniej i z tego co wiem nie tylko ja...
Na początku tylko trzeba się zaaklimatyzować i ruszyć z tym wszystkim więc się może wydawać najciężej. Według mnie:)
Poza tym psychologia to nie medycyna.
I też niestety same nawet najszczersze chęci pójścia na medycynę nie wystarczą. Mam w grupie kilka osób, które wynikami matury miażdżą system a też się nie dostały. Ale nieugięcie próbują dalej;)
To wychodzi, że zależy od uczelni i od miasta Bo na mojej uczelni (niezależnie czy to biologia weterynaria czy nawet mój kierunek) to widać im bliżej końca tym jakoś łatwiej (może też zależy od prowadzących i ilości przedmiotów w semestrze)