Ja siê angielskiego uczê o 5 roku ¿ycia,mo¿e dlatego siê lubiê uczyæ jêzyków.¯eby nie by³o,szwabski to nie jêzyk;D
W sumie racja. To tortura.
Odejd¼!
A tak powa¿nie to mi³o,¿e nie wszyscy pa³aj± do niego tak± nienawi¶ci±;D Jeste¶ oryginalna!
Przeklêty
Fakt;)
W takim razie co je¶li nie studia?Chyba,¿e masz niez³e zabezpieczenie finansowe:)
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Elspeth, policealne studium zawodowe. Wiêksze szanse na prace, studia teraz s± do niczego niepotrzebne. Ja koñczê studia ju¿ tylko po to, ¿eby nie mieæ poczucia kilku straconych lat.
Ja siê tam nie znam ale odnoszê wra¿enie,¿e jednak lepiej mieæ wy¿sze.
Na przyk³ad studia i policealka (ten sam kierunek/zawód),te same uprawnienia a jednak raczej wol± tych po studiach... No ale ja siê ograniczam do jednego kierunku,wiêc jak kto woli;)
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Teraz po studiach wcale nie ma ³atwiej z dostaniem pracy, poza tym szko³y policealne s± bardziej nastawione na praktykê ni¿ na teoriê (co¶ jakby technikum, tylko ¿e po skoñczeniu liceum), a studia to sama teoria i na studiach niczego potrzebnego w pracy siê nie uczy.
Johano ja wiem co to szko³a policealna;)
Jak mówi³am,ja jestem nastawiona pod k±tem jednego kierunku,w którym teoria odgrywa istotn± rolê tote¿ siê nie wyk³ócam tylko mówiê,jak ja to widzê z perspektywy maturzysty bez do¶wiadczenia:)
Kusiciel
hmm... ja mam zamiar i¶c na architekture wnetrz oczywi¶cie, je¿eli siê dostanê ;p skoro na jedno miejsce jest co roku ok. 20 kandydatow to moze byc ciezko... ale czego siê nie robi dla marzeñ...
Gość
Ja chyba jednak pójdê na jakie¶ co¶ typu in¿ynier -_-'
Bo nigdzie indziej mnie nie zechc± -_-'
Fanatyczka XIII. StoletÃ
A co w tym za wstyd? Przynajmniej bêdziesz mia³a wiêksze szanse na pracê ni¿ osoby takie jak ja, na studiach humanistycznych...