Ja się angielskiego uczę o 5 roku życia,może dlatego się lubię uczyć języków.Żeby nie było,szwabski to nie język;D
W sumie racja. To tortura.
Odejdź!
A tak poważnie to miło,że nie wszyscy pałają do niego taką nienawiścią;D Jesteś oryginalna!
Przeklęty
Fakt;)
W takim razie co jeśli nie studia?Chyba,że masz niezłe zabezpieczenie finansowe:)
Fanatyczka XIII. Století
Elspeth, policealne studium zawodowe. Większe szanse na prace, studia teraz są do niczego niepotrzebne. Ja kończę studia już tylko po to, żeby nie mieć poczucia kilku straconych lat.
Ja się tam nie znam ale odnoszę wrażenie,że jednak lepiej mieć wyższe.
Na przykład studia i policealka (ten sam kierunek/zawód),te same uprawnienia a jednak raczej wolą tych po studiach... No ale ja się ograniczam do jednego kierunku,więc jak kto woli;)
Fanatyczka XIII. Století
Teraz po studiach wcale nie ma łatwiej z dostaniem pracy, poza tym szkoły policealne są bardziej nastawione na praktykę niż na teorię (coś jakby technikum, tylko że po skończeniu liceum), a studia to sama teoria i na studiach niczego potrzebnego w pracy się nie uczy.
Johano ja wiem co to szkoła policealna;)
Jak mówiłam,ja jestem nastawiona pod kątem jednego kierunku,w którym teoria odgrywa istotną rolę toteż się nie wykłócam tylko mówię,jak ja to widzę z perspektywy maturzysty bez doświadczenia:)
Kusiciel
hmm... ja mam zamiar iśc na architekture wnetrz oczywiście, jeżeli się dostanę ;p skoro na jedno miejsce jest co roku ok. 20 kandydatow to moze byc ciezko... ale czego się nie robi dla marzeń...
Gość
Ja chyba jednak pójdę na jakieś coś typu inżynier -_-'
Bo nigdzie indziej mnie nie zechcą -_-'
Fanatyczka XIII. Století
A co w tym za wstyd? Przynajmniej będziesz miała większe szanse na pracę niż osoby takie jak ja, na studiach humanistycznych...