Potêpiony
Mam pytanie... S±-li tu, na tém forze, oprócz mnie poganie jakiegokolwiek rodzaju? Ja sam jestem rodzimowierc± s³owiañskiém (bardziéj wschodnio, ni¿ zachodnio), ale nie nale¿ê do ¿adnego z zwi±zków wyznaniowech, chocia¿ najbli¿éj mnie jednak do RW. Oczywi¶cie nie jest to czyste rodzimowierstwo, bowiém trochê jestem takiém... hmmm solipsystyczno-agnostyczném rodzimowierc±
Ostatnio edytowany przez Henryk Pruthenia (2012-05-07 22:18:16)
Generalnie jestem niewierz±ca, ale fascynuj± mnie wszelkie wierzenia pogañskie, rodzime oczywi¶cie najbardziej. No i ta moj± Skandynawia.
Potêpiony
Czyli poza fascynacjami Miny nie ma ¿adnech... Szkoda.
Przykre jest to, ¿e w ogóle tak ma³o osób pa³a siê rodzimowierstwem s³owiañskim.
Potêpiony
U mnie na Zag³êbiu jest troszkê inaczéj. W saméj szkole jest trochê ludzi siê tém interesuj±cych, i pewien rodzimowierca mieszka jakie¶ dwie wsie daléj... Blisko. W miastach podobnie, trochê mo¿na znale¼æ.
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Jak nie ma poza Min± i Henrykiem, jestem przynajmniej ja i Gravcio... Tylko ¿e ja siê tylko interesujê rodzimowierstwem s³owiañskim, ale nie jestem pogank±, jestem teistk± bezwyznaniow±.
Potêpiony
A to nawét mi³o...
Ciekawe, jakby wygl±da³ gotyk pod silném wp³ywém rodzimowierstwa... A przynajmniéj, ciekawe, jakby wygl±da³ taki got/gotka.
Przeklêty
Interesujê siê mitologi± s³owiañsk± i skandynawsk±
Ogó³em religioznawstwo to moja pasja
Pogank± nie jestem.
Ale fajnie wiedzieæ, ¿e s± tacy ludzie
Potêpiony
S± a ¿ywi±*.
¿yj±*
Czujê siê pogank±, albo i neopogank±. Nie nale¿ê do ¿adnej organizacji, gdy¿ prowadzi mnie intuicja. I gadam jak nawiedzona
Je¶li jeste¶ ciekaw mojej postawy, opisa³am j± nieco dok³adniej ju¿ na tym forum - nie pamiêtam nawet, odno¶nie jakiego tematu. Po prostu czerpiê du¿o i ³±czê to w sobie. Ale wszystko w imiê harmonii i mi³o¶ci do tego, po czym st±pam.
ciekawy film o niedokonczonym planie : link do www.YouTube.com
http://www.youtube.com/watch?v=AdlnD0TySZM
wersja skrócona dla niecierpliwych
http://www.youtube.com/watch?v=ZR0v-UBm_0w
+WE COME IN PEACE+ IRON SKY
Potêpiony
Hah, walka z chrze¶cijañstém...
Szczytny cel. Na takiéj Ukrainie s³ysza³em jak podk³adali bomby sobie nawzajém: poganie do cerkwi, a chrze¶cijanie pod pos±gi...
Gość
to ja moze napisze ze od zawsze jestem ateistka, poniewaz nie mam ani chrztu ani bierzmowania:)
Przeklêty
jeste¶ ateistk± bo nie masz chrztu ani bierzmowania?! -_-
Ja nie mam bie¿mo to co jestem pó³ateistk±? o.O