Potępiony
Mam pytanie... Są-li tu, na tém forze, oprócz mnie poganie jakiegokolwiek rodzaju? Ja sam jestem rodzimowiercą słowiańskiém (bardziéj wschodnio, niż zachodnio), ale nie należę do żadnego z związków wyznaniowech, chociaż najbliżéj mnie jednak do RW. Oczywiście nie jest to czyste rodzimowierstwo, bowiém trochę jestem takiém... hmmm solipsystyczno-agnostyczném rodzimowiercą
Ostatnio edytowany przez Henryk Pruthenia (2012-05-07 22:18:16)
Generalnie jestem niewierząca, ale fascynują mnie wszelkie wierzenia pogańskie, rodzime oczywiście najbardziej. No i ta moją Skandynawia.
Potępiony
Czyli poza fascynacjami Miny nie ma żadnech... Szkoda.
Przykre jest to, że w ogóle tak mało osób pała się rodzimowierstwem słowiańskim.
Potępiony
U mnie na Zagłębiu jest troszkę inaczéj. W saméj szkole jest trochę ludzi się tém interesujących, i pewien rodzimowierca mieszka jakieś dwie wsie daléj... Blisko. W miastach podobnie, trochę można znaleźć.
Fanatyczka XIII. Století
Jak nie ma poza Miną i Henrykiem, jestem przynajmniej ja i Gravcio... Tylko że ja się tylko interesuję rodzimowierstwem słowiańskim, ale nie jestem poganką, jestem teistką bezwyznaniową.
Potępiony
A to nawét miło...
Ciekawe, jakby wyglądał gotyk pod silném wpływém rodzimowierstwa... A przynajmniéj, ciekawe, jakby wyglądał taki got/gotka.
Przeklęty
Interesuję się mitologią słowiańską i skandynawską
Ogółem religioznawstwo to moja pasja
Poganką nie jestem.
Ale fajnie wiedzieć, że są tacy ludzie
Potępiony
Są a żywią*.
żyją*
Czuję się poganką, albo i neopoganką. Nie należę do żadnej organizacji, gdyż prowadzi mnie intuicja. I gadam jak nawiedzona
Jeśli jesteś ciekaw mojej postawy, opisałam ją nieco dokładniej już na tym forum - nie pamiętam nawet, odnośnie jakiego tematu. Po prostu czerpię dużo i łączę to w sobie. Ale wszystko w imię harmonii i miłości do tego, po czym stąpam.
ciekawy film o niedokonczonym planie : link do www.YouTube.com
http://www.youtube.com/watch?v=AdlnD0TySZM
wersja skrócona dla niecierpliwych
http://www.youtube.com/watch?v=ZR0v-UBm_0w
+WE COME IN PEACE+ IRON SKY
Potępiony
Hah, walka z chrześcijaństém...
Szczytny cel. Na takiéj Ukrainie słyszałem jak podkładali bomby sobie nawzajém: poganie do cerkwi, a chrześcijanie pod posągi...
Gość
to ja moze napisze ze od zawsze jestem ateistka, poniewaz nie mam ani chrztu ani bierzmowania:)
Przeklęty
jesteś ateistką bo nie masz chrztu ani bierzmowania?! -_-
Ja nie mam bieżmo to co jestem półateistką? o.O