Administrator
Tutaj bêdziemy siê wymieniaæ tytu³ami ksi±¿ek.
Ja np poszukuje mrocznej ksi±¿ki z dzia³u dramatu. Czytali¶cie mo¿e tak± godn± polecenia?
Polecam "Mazepê" S³owackiego, dla przyk³adu podam cytat:
"Kto by wtenczas przypomnia³ ludziom o mi³o¶ci, // Odebra³by ¶miech dziwny trumien w odpowiedzi // I odszed³by jak g³upiec z mistycznej spowiedzi."
Poza tym, "¦nieg" Przybyszewskiego. Bardzo mroczna i ponura tragedia m³odopolska, opowiadaj±ca o tym, jak mi³o¶æ potrafi staæ siê niszcz±c±, z³owrog± si³± w naszych ma³ych, smutnych ¿ywotach.
bardzo polecam nekrozje (autora nie pamiêtam) o demonach itd. Encyklopedia wiedzy zakazanej, Magija (Alaister Crowley), M³ot na czarownice (najpotê¿niejsza gotycka ksiêga) i wyskrobie sie jeszcze pare tytu³ów ale narazie tyle mi³ej lektury..
Polecam "Gobelin z wampirem" Suzy McKee-Charnas. Niesamowita ksi±¿ka o wampirze-drapie¿niku, jedynym w swoim rodzaju, który zimno analizuj±c rzeczywisto¶æ, stara siê przetrwaæ ¿yj±c w¶ród ludzi i ¿ywi±c siê nimi zarazem.
Co najpierw przeczytaæ? "Godzinê czarownic" Anne Rice, czy "Wywiad z wampirem" Anne Rice?
Bo zaczê³am "Godzinê", ale chyba poczekam do jutra a¿ mi kole¿anka przyniesie "Wywiad".
Stwierdzi³am ¿e na ¶wiêta które spêdzê w Niemczech wezmê sobie tone ksi±¿ek. Znowu rodzina bêdzie siê nabijaæ ¿e nic nie robiê tylko czytam >.<
Przeklêty
Wywiad! I nie sugeruj siê filmem czytaj±c t± ksi±¿kê.
Przeklêty
x.x grzesznica!
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Ja najpierw czyta³am "Wywiad..." póxniej ogl±da³am film, tak jest chyba najlepiej. A "Godzinê" kiedy¶ czyta³am, ale to dawno by³o i nic nie pamiêtam ___^___'' Ale "Wywiad" jak najbardziej polecam.
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Arisu, mam co¶ do polecania dla Ciebie ^^ Znaj±c Twoje zami³owanie do Londynu poleci³abym Ci ksi±¿kê "Wampir" Stanis³awa Reymonta. Czyta³am j± w wakacje. Ciekawa historia, która ma miejsce w Londynie, mroczne, klimatyczne opisy Londynu noc±.
Marie_JohanaXIII napisał:
Arisu, mam co¶ do polecania dla Ciebie ^^ Znaj±c Twoje zami³owanie do Londynu poleci³abym Ci ksi±¿kê "Wampir" Stanis³awa Reymonta. Czyta³am j± w wakacje. Ciekawa historia, która ma miejsce w Londynie, mroczne, klimatyczne opisy Londynu noc±.
O, muszê sobie zapisaæ! Ale mam zap³on, ale dopiero teraz przeczyta³am tego posta ;p
Fanatyczka XIII. StoletÃ
xD Arisu, my¶la³am, ¿e po prostu zignorowa³a¶ tego mojego posta xD Ale lepiej pó¼no niz wcale, a naprawdê rzecz jest warta przeczytania.
Przeklêty
a ja ka¿demu kto lubi dzienniki polecam "Dziennik ciê¿arowca"