Administrator
Tutaj będziemy się wymieniać tytułami książek.
Ja np poszukuje mrocznej książki z działu dramatu. Czytaliście może taką godną polecenia?
Polecam "Mazepę" Słowackiego, dla przykładu podam cytat:
"Kto by wtenczas przypomniał ludziom o miłości, // Odebrałby śmiech dziwny trumien w odpowiedzi // I odszedłby jak głupiec z mistycznej spowiedzi."
Poza tym, "Śnieg" Przybyszewskiego. Bardzo mroczna i ponura tragedia młodopolska, opowiadająca o tym, jak miłość potrafi stać się niszczącą, złowrogą siłą w naszych małych, smutnych żywotach.
bardzo polecam nekrozje (autora nie pamiętam) o demonach itd. Encyklopedia wiedzy zakazanej, Magija (Alaister Crowley), Młot na czarownice (najpotężniejsza gotycka księga) i wyskrobie sie jeszcze pare tytułów ale narazie tyle miłej lektury..
Polecam "Gobelin z wampirem" Suzy McKee-Charnas. Niesamowita książka o wampirze-drapieżniku, jedynym w swoim rodzaju, który zimno analizując rzeczywistość, stara się przetrwać żyjąc wśród ludzi i żywiąc się nimi zarazem.
Co najpierw przeczytać? "Godzinę czarownic" Anne Rice, czy "Wywiad z wampirem" Anne Rice?
Bo zaczęłam "Godzinę", ale chyba poczekam do jutra aż mi koleżanka przyniesie "Wywiad".
Stwierdziłam że na święta które spędzę w Niemczech wezmę sobie tone książek. Znowu rodzina będzie się nabijać że nic nie robię tylko czytam >.<
Przeklęty
Wywiad! I nie sugeruj się filmem czytając tą książkę.
Przeklęty
x.x grzesznica!
Fanatyczka XIII. Století
Ja najpierw czytałam "Wywiad..." póxniej oglądałam film, tak jest chyba najlepiej. A "Godzinę" kiedyś czytałam, ale to dawno było i nic nie pamiętam ___^___'' Ale "Wywiad" jak najbardziej polecam.
Fanatyczka XIII. Století
Arisu, mam coś do polecania dla Ciebie ^^ Znając Twoje zamiłowanie do Londynu poleciłabym Ci książkę "Wampir" Stanisława Reymonta. Czytałam ją w wakacje. Ciekawa historia, która ma miejsce w Londynie, mroczne, klimatyczne opisy Londynu nocą.
Marie_JohanaXIII napisał:
Arisu, mam coś do polecania dla Ciebie ^^ Znając Twoje zamiłowanie do Londynu poleciłabym Ci książkę "Wampir" Stanisława Reymonta. Czytałam ją w wakacje. Ciekawa historia, która ma miejsce w Londynie, mroczne, klimatyczne opisy Londynu nocą.
O, muszę sobie zapisać! Ale mam zapłon, ale dopiero teraz przeczytałam tego posta ;p
Fanatyczka XIII. Století
xD Arisu, myślałam, że po prostu zignorowałaś tego mojego posta xD Ale lepiej późno niz wcale, a naprawdę rzecz jest warta przeczytania.
Przeklęty
a ja każdemu kto lubi dzienniki polecam "Dziennik ciężarowca"