Przeklêty
Huahuahuahua pepe pan dziobak XD
Przeklêty
Skanuj, skanuj
A ja chcê jelenia na ramieniu (http://pixers.pl/image/1/400/n8nLuQEMMz … -linia.jpg), a na ³opatce cytat z mojej stopki
Gość
Mi to siê marz± takie ¶ciêgna albo ko¶ci na stopach http://tatuaze.panicz.com/stopy/kosci-tatuaze,i30.html
Dusza
ja na plecach mam napis bardzo zwi±zany ze mn±: wra¿liwo¶æ b³ogos³awieñstwem i przekleñstwem. marzy mi sie te¿ jeszcze jeden (to wci±ga) klepsydrê, któr± oplata w±¿. myslê ¿e dobre miejsce to na prawym boku tu³owia. ju¿ sie nie mogê doczekaæ...
Dusza
Póki co mam zamiar zrobiæ dwa tatua¿e, na które wci±¿ odk³adam i dopracowujê. Jednym bêdzie cytat japoñski na krêgos³upie, a drugim tatua¿ kojarz±cy siê z Alicj± w krainie czarów(a w zasadzie bardziej wersj± Alicji z gry "Alice: Madness Returns".) - albo "eat me, drink me" z ciekawymi ilustracjami, albo Cheshire Cat z napisem "We're all mad here."
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Jeb³am sobie tak± oto dziarê, o której od dawna marzy³am: http://jeannexiii-hikaru.deviantart.com … 1399824877 Jest to oczywi¶cie logo zespo³u XIII. stoleti, a robiona by³a w Studio Tatua¿u Demolka w Bydgoszczy, polecam, go¶ciu dziara zajebi¶cie, ma wielkie do¶wiadczenie, a poza tym fajnie siê z nim gada
Fajnie zrobiona. Widaæ, ¿e kawa³ dobrej roboty.
Ja mam nieco dziwne podej¶cie do sprawy. To znaczy wychodzê z za³o¿enia, ¿e mój "gotyk" = mroczna elegancja, piêkno, ale z klas±, nieskalane wrêcz. Có¿ siebie za nieskalan± uznaæ nie mogê bo i tu i ówdzie parê kilo za du¿o i buzia zbyt okr±g³a i blizny potr±dzikowe i jakie¶ znamiona od urodzenia, rozstêpy i cholera wie co jeszcze, ale mój "idea³" gotki to kobieta elegancka, z nieskalan±, g³adk± i mlecznobia³± skór±.
Dlatego chocia¿ niektóre tatua¿e naprawdê mi siê podobaj± to sama tatua¿u mieæ nie chcê.
Kiedy¶ marzy³ mi siê drobny tatua¿ wokó³ nadgarstka, taki by w razie czego mo¿na go zas³oniæ zegarkiem czy szersz± bransoletk± ale dosz³am do wniosku ¿e nie ma sensu robiæ tatua¿u i pó¼niej go ukrywaæ.
Niektóre tatua¿e naprawdê mi siê podobaj± i jak widze je u innych a¿ z¿era mnie zazdro¶æ, z drugiej strony jednak sama bym sobie tatua¿u nie zrobi³a bo tatua¿e uwa¿am za same w sobie takie... nieeleganckie. Choæby to by³ piêkny, delikatny motyl, subtelny dmuchawiec czy inny delikatny motyw to sam fakt ¿e to tatua¿ ju¿ mi nieodpowiada.
Ale ja jestem popieprzona.
Wygnany
Gdybym mia³a zrobiæ sobie tatua¿, to by³by to wielki krzy¿ gotycki na ca³ych plecach albo wielkie skrzyd³a anio³a demona - bardzo mi siê takie podobaj± ale sobie raczej nie zrobiê, bo co ja potem na staro¶æ z tak± ozdob± zrobiê? Kiedy¶ kto¶ mi powiedzia³ fajn± przypowiastkê dotycz±c± tatua¿u :" Wytatuuj sobie winogrona, na staro¶æ bêdziesz mia³a rodzynki"
Ps. i oczywi¶cie wy³±cznie czarno - bia³y, nie znoszê kolorowych tatua¿y.
Ostatnio edytowany przez Black_Rose_Lady (2014-05-12 21:16:57)
Nawi±zuj±c do "Wytatuuj sobie winogrona, na staro¶æ bêdziesz mia³a rodzynki". Znajoma mi, nawet bliska osoba, zrobi³a sobie kiedy¶ niewielki tatua¿ na brzuchu - delfinka. Po 2 ci±¿ach sporo osób ¿artuje, ¿e teraz ma na brzuchu tatua¿ wieloryba.
Fakt tatua¿e w pewnych miejscach mog± na staro¶æ straciæ swój urok, s± jednak miejsca w których skóra siê a¿ tak bardzo nie marszczy. Tatua¿e na nadgarstku czy np. za uchem raczej siê nie zmieni±, przynajmniej nie jako¶ drastycznie. Niemniej jednak, nadal uwa¿am tatua¿e same w sobie za ma³o estetyczne.
Dusza
W³a¶nie dzisiaj wysz³am od tatua¿ysty. Zwyk³y tribal na nadgarstku owiniêty jak bransoleta. Tak na pocz±tek Ale koszt we Wroc³awiu to 750 z³. Warto wydaæ na dobry sprzêt i sprawdzonego tatua¿ystê. Potem mniej nieprzyjemnych niespodzianek
Ja zamierzam pokryæ ok. 1/3 (albo i wiêcej...) cia³a. Rêce, plecy, d³onie, szyja z dekoltem, stopy. Jak na razie mam jeden, na ramieniu. I plany na nastêpne, tylko jak na razie odk³adam kasê na co¶ innego.