Hmm, skoro Johanna pokaza³a swoj± muzykê z przed lat, to ja poka¿ê moj± xD
http://www.youtube.com/watch?v=loUhKiUIlvw
zaczê³am tego s³uchaæ jako¶ w czwartej klasie, kiedy na ¶wiecie wszyscy s³uchali tokio hotel. Killerpilze zosta³o okrzykniête jako odzew przeciwko tym hotelowym maniakom. Graj± trochê lepiej od nich, i nie s± a¿ tak bardzo znani. Hmm, mam dwie pierwsze p³ytki oryginalne, za kilka lat bêd± warte maj±tek;D Wiem, ze muzyka nie jest jako¶ specjalnie wybitna, po dwa akordy na krzy¿, solówka zagrana na jednym interwale, ale chyba lepsze to od pussycat dolls, których wtedy w tamtych czasach wszêdzie by³o pe³no...
Kusiciel
Ja s³ucham mo¿liwie wszystkiego od ró¿nych gatunków rocka i metalu, przez reagge, rap (tylko i wy³±cznie S³oñ), specyficzn± muzykê Depeszów, trochê po Japoñsku, dark electro i ró¿ne podgatunki elektroniki, nie trawiê disco-polo i techno (chocia¿ potañczyæ zawsze mo¿na xD). Jestem zakochana w sondtracku z Repo!The Genetic Opera. Moj± ulubion± wokalistk± jest Emilie Autumn. Kiedy¶ dawno, dawno temu kiedy mój kuzyn mia³ na mnie du¿y wp³yw s³ucha³am tego co na topie jakiego¶ hip-hopu i ¶miesznego ³ubudubu (http://www.youtube.com/watch?v=Z4SnRsgig90&playnext xD) ale to by³o dawno temu i nie prawda xD
Ostatnio edytowany przez NightArtist (2011-03-28 14:16:07)
Przeklêty
Ja te¿ lubiê Emilie. Ma niesamowity image i oryginalne brzmienie.
Ja od zawsze by³am pod wp³ywem rocka i metalu (rodzice depeszowcy, chrzestny metal, wujek punk). W przedszkolu by³o Depeche Mode i U2, czyli to co rodzice. W podstawówce by³am zakochana w Evanescence. W czwartej klasie trochê siê zatraci³am i zaczê³am s³uchaæ Killerpilze, o którym Orkov zd±¿y³a wspomnieæ W klasie szóstej zaczê³am wracaæ do moich wczesnych upodobañ i zas³uchiwaæ siê w wszelki rock, gotyk i metal. Je¶li chodzi o ten ostatni zaczê³o siê od NWOBHM, dopiero niedawno zaczê³am s³uchaæ najciê¿szych odmian tej muzyki
Przeklêty
Ja natomiast chwilowo zrezygnowa³am z ciê¿kich brzmieñ na rzecz Moonlight. Co nie oznacza, ze do black metalu nie wrócê;P
Przeklêty
o moonlight <3
Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów
Ja ostatnio tylko Mansonem ¿yje >_<
Kusiciel
A ja od d³u¿szego czasu zachwycam siê Emile. Uwielbiam ¶piewaæ jej piosenki np. Dead is the new Alive albo Rapunzel. Manson te¿ jest ¶wietny. To naprawdê inteligentny facet który tworzy dodatkowo ¶wietna muzykê i ma zjawiskowy wizerunek sceniczny. A tak propo wizerunku scenicznego - zauwa¿yli¶cie taka powinno¶æ ¿e jak kto¶ nie ma talentu to stara siê to nadrobiæ wizerunkiem i graniem g³upa albo ¶wira, a jak kto¶ ma talent to wizerunek mu siê wybacza albo owy wizerunek ma co¶ symbolizowaæ, ma wiêksze znaczenie prócz szokowania? Mam tu g³ównie na my¶li zestawienie Mason vs. Lady Gaga.
Tu siê zgodzê.
Chocia¿ do Lady Gagi nic nie mam, owszem robi z siebie dziwad³o (np. te miêso), ale trzeba przyznaæ ¿e wprowadzi³a co¶ nowego do muzyki. Jej niektóre kawa³ki mi siê podobaj±.
Po Mansonie od razu widaæ ¿e bystry - np. "This is the new shit" a¿ ocieka inteligentnym sarkazmem, wy¶miewa dzisiejsz± muzykê.
Po za tym inteligentni ludzie z regu³y s± dziwni - a Marilyn w³a¶nie taki jest, ale na ten pozytywny sposób
Ja akurat Marilyn nie s³ucham. Kocham polskie zespo³y np. Hunter i Closterkeller. Ale lubiê te¿ Nightwish, Evanescence, Dragon Guardian, Epica itp.
Fanatyczka XIII. StoletÃ
SDM i Turnaua te¿ lubiê (a piosenki SDM-u z tekstami Stachury wrêcz kocham), a D¿em uwielbiam, ale tylko te utwory z czasów Ry¶ka... Ta muzyka i teksty - proste, ale ¿yciowe, pe³ne uczuæ, na ka¿dy nastrój, odpowiadaj±ce w pe³ni moim pogl±dom...
HardDance/Trance, Hardcore, Hardstyle, Drum N Bass, Dark DnB, DarcCoreFrenchCore. DubStep a konkretniej DarkStep.
Metal swoj± drog± tak¿e, ciê¿ko mi siê okre¶liæ jakie gatunki ale pozosta³o¶ci mam po Black Metalu np Gorgoroth, Dimmu Borgir(troche taki komercyjny szajs z MTV, ale lubiê ich muzykê) French Industrial Metal, No i w ostatnim czasie Dark Electro, i Rave. I Rap/ Hip Hop, ale to g³ównie bardziej te mocniejsze gatunki jak DeathRap , albo HorrorCore (przyk³adowi wyk, Polscy AJKS A Jezusowi Kazali Spaæ, S³oñ n Mikser). Du¿o tego, przewa¿a u mnie muzyka elektroniczna.
No i lubiê twórczo¶æ polskiego rapu zw³aszcza Rahima i Fokusa dawnego Pokahontaz i do przesady ju¿ ¿y³owanej Paktofoniki, która mi siê przejad³a, ¿e a¿ w±troba siê burzy. OSTR :)tez