Hmm, skoro Johanna pokazała swoją muzykę z przed lat, to ja pokażę moją xD
http://www.youtube.com/watch?v=loUhKiUIlvw
zaczęłam tego słuchać jakoś w czwartej klasie, kiedy na świecie wszyscy słuchali tokio hotel. Killerpilze zostało okrzyknięte jako odzew przeciwko tym hotelowym maniakom. Grają trochę lepiej od nich, i nie są aż tak bardzo znani. Hmm, mam dwie pierwsze płytki oryginalne, za kilka lat będą warte majątek;D Wiem, ze muzyka nie jest jakoś specjalnie wybitna, po dwa akordy na krzyż, solówka zagrana na jednym interwale, ale chyba lepsze to od pussycat dolls, których wtedy w tamtych czasach wszędzie było pełno...
Kusiciel
Ja słucham możliwie wszystkiego od różnych gatunków rocka i metalu, przez reagge, rap (tylko i wyłącznie Słoń), specyficzną muzykę Depeszów, trochę po Japońsku, dark electro i różne podgatunki elektroniki, nie trawię disco-polo i techno (chociaż potańczyć zawsze można xD). Jestem zakochana w sondtracku z Repo!The Genetic Opera. Moją ulubioną wokalistką jest Emilie Autumn. Kiedyś dawno, dawno temu kiedy mój kuzyn miał na mnie duży wpływ słuchałam tego co na topie jakiegoś hip-hopu i śmiesznego łubudubu (http://www.youtube.com/watch?v=Z4SnRsgig90&playnext xD) ale to było dawno temu i nie prawda xD
Ostatnio edytowany przez NightArtist (2011-03-28 14:16:07)
Przeklęty
Ja też lubię Emilie. Ma niesamowity image i oryginalne brzmienie.
Ja od zawsze byłam pod wpływem rocka i metalu (rodzice depeszowcy, chrzestny metal, wujek punk). W przedszkolu było Depeche Mode i U2, czyli to co rodzice. W podstawówce byłam zakochana w Evanescence. W czwartej klasie trochę się zatraciłam i zaczęłam słuchać Killerpilze, o którym Orkov zdążyła wspomnieć W klasie szóstej zaczęłam wracać do moich wczesnych upodobań i zasłuchiwać się w wszelki rock, gotyk i metal. Jeśli chodzi o ten ostatni zaczęło się od NWOBHM, dopiero niedawno zaczęłam słuchać najcięższych odmian tej muzyki
Przeklęty
Ja natomiast chwilowo zrezygnowałam z ciężkich brzmień na rzecz Moonlight. Co nie oznacza, ze do black metalu nie wrócę;P
Przeklęty
o moonlight <3
Spec od zadawania męczących pytań i przepalania grzałek do e-petów
Ja ostatnio tylko Mansonem żyje >_<
Kusiciel
A ja od dłuższego czasu zachwycam się Emile. Uwielbiam śpiewać jej piosenki np. Dead is the new Alive albo Rapunzel. Manson też jest świetny. To naprawdę inteligentny facet który tworzy dodatkowo świetna muzykę i ma zjawiskowy wizerunek sceniczny. A tak propo wizerunku scenicznego - zauważyliście taka powinność że jak ktoś nie ma talentu to stara się to nadrobić wizerunkiem i graniem głupa albo świra, a jak ktoś ma talent to wizerunek mu się wybacza albo owy wizerunek ma coś symbolizować, ma większe znaczenie prócz szokowania? Mam tu głównie na myśli zestawienie Mason vs. Lady Gaga.
Tu się zgodzę.
Chociaż do Lady Gagi nic nie mam, owszem robi z siebie dziwadło (np. te mięso), ale trzeba przyznać że wprowadziła coś nowego do muzyki. Jej niektóre kawałki mi się podobają.
Po Mansonie od razu widać że bystry - np. "This is the new shit" aż ocieka inteligentnym sarkazmem, wyśmiewa dzisiejszą muzykę.
Po za tym inteligentni ludzie z reguły są dziwni - a Marilyn właśnie taki jest, ale na ten pozytywny sposób
Ja akurat Marilyn nie słucham. Kocham polskie zespoły np. Hunter i Closterkeller. Ale lubię też Nightwish, Evanescence, Dragon Guardian, Epica itp.
Fanatyczka XIII. Století
SDM i Turnaua też lubię (a piosenki SDM-u z tekstami Stachury wręcz kocham), a Dżem uwielbiam, ale tylko te utwory z czasów Ryśka... Ta muzyka i teksty - proste, ale życiowe, pełne uczuć, na każdy nastrój, odpowiadające w pełni moim poglądom...
HardDance/Trance, Hardcore, Hardstyle, Drum N Bass, Dark DnB, DarcCoreFrenchCore. DubStep a konkretniej DarkStep.
Metal swoją drogą także, ciężko mi się określić jakie gatunki ale pozostałości mam po Black Metalu np Gorgoroth, Dimmu Borgir(troche taki komercyjny szajs z MTV, ale lubię ich muzykę) French Industrial Metal, No i w ostatnim czasie Dark Electro, i Rave. I Rap/ Hip Hop, ale to głównie bardziej te mocniejsze gatunki jak DeathRap , albo HorrorCore (przykładowi wyk, Polscy AJKS A Jezusowi Kazali Spać, Słoń n Mikser). Dużo tego, przeważa u mnie muzyka elektroniczna.
No i lubię twórczość polskiego rapu zwłaszcza Rahima i Fokusa dawnego Pokahontaz i do przesady już żyłowanej Paktofoniki, która mi się przejadła, że aż wątroba się burzy. OSTR :)tez