Macie może jakąś pracę? (Pytanie głównie do niepełnoletnich użytkowniczek forum)
W jaki sposób zarabiacie na gotyckie ciuchy itp?
Fanatyczka XIII. Století
Nie mam pracy, jestem pasożytem rodziców niestety... Ciągle szukam pracy, ale nie mogę dostać. Mam nadzieję, że od września uda mi się pracować na ulotkach 5 zł za godzinę. Dlatego moje ciuchy nie są wybitnie burżujskie, poza tym jestem typowym "biednym studentem" Ale oszczędzam z tego, co dostaję na studia od rodziców i kupuję ciuchy Teraz jak uda mi się rzucić palenie będę miała więcej kasy, i tak mam więcej bo bardzo ograniczyłam palenie i inne nałogi ^^''
Fanatyczka XIII. Století
Scarlett, dobrze o tym wiem, dlatego rzucam ;P
Potępiony
Ja tez jestem pasozytem, no ,a le ja jestem za młoda jeszcze na pracę.
Ostatnio wszystkich obskubuję z groszy po jakimś pół roku można z nich 40 zł uzbierać
Po za tym zbieram 1 gr.
Fanatyczka XIII. Století
Ja dostałam parę dni temu pracę i zaczynam pracować od 04.10., będę mroczną gotką rozdającą true ulotki Ale cieszę się, że wreszcie mi się po dwoch latach udało dostać jakąś pracę, baaardzoo się cieszę ^_________^
Poza tym od początku września codziennie pracuję w Bibliotece Głównej Uniwersytetu Kazmierza Wielkiego w Bydgoszczy. Bardzo się cieszę, chociaż to tylko praktyki (czyli niepłatna praca trwająca miesiąc, którą trzeba odbyć przed rozpoczęciem trzeciego roku studiów), ale ja kocham biblioteki i książki (zwł. inkunabuły i starodruki, czyli mówiąc niefachowo bardzo stare księgi), a moim marzeniem od zawsze była praca w bibliotece. Chociaż nie wszystko, co robię, jest fajne, np. męczące jest spisywanie dubletów, które maja być ubytkowane (czyli książek, które się powtarzają i mają być usunięte z księgozbioru), ale bardzo lubię pracę w magazynie, w podziemiach ^^' Ciemno i klimatycznie, chociaż żeby znaleźć odpowiedni dział to bywa problem, jak w labiryncie A jakbym była w dziale zbiorów specjalnych (czyli właśnie inkunabuły, starodruki, grafika itd.) to bym umarła ze szczęścia xD
Dobra, koniec, bo ja o książkach i bibliotekach mogę bez końca xD
Z ojcem w wakacje remontowałem mieszkanie 0_0
(nie swoje, rzecz jasna)
Chyba tylko ja tu mam regularną pracę. Jestem pracownikiem fizycznym, znaczy się robolem , ale już powoli szukam innej pracy…
Co robię?
Pracuje w przemyśle chemicznym, a dokładniej robię i remontuje aparaturę chemiczną, wymienniki ciepła, kolumny rektyfikacyjne i takie tam. Pewnie większość z was nie wie o czym mówię, ale może widzieliście kiedyś na filmie rafinerię, albo jakiekolwiek zakłady chemiczne, jeśli tak to właśnie takie fanty składam. Ogólnie to praca ciężka, niebezpieczna, średnio płatna i często na wyjazdach, ale można zwiedzić kawał Polski i europy za darmo, poznać od podszewki przemysł chemiczny i petrochemiczny i zobaczyć sporo ciekawych rzeczy nie dostępnych dla zwykłego człowieka.
Spec od zadawania męczących pytań i przepalania grzałek do e-petów
Odświeżam wątek, bo mętlik i w sumie inne tematy też poszły w zapomnienie
Ja, mimo swojego młodziutkiego wieku (14) mam już załatwioną 'pracę' u swojej kochanej matuli. Albowiem za godzinę prasowania mam zagwarantowane 10 złocisza Do tego jakieś inne domowe popierdoły, na ale za coś trzeba kupować ciuchy, bo od kiedy nie mam już od matki sponsorowanych ciuchów (zbuntowała się, typowy tekst "dziecko jak ty wyglądasz?!") muszę sobie sama radzić.
Przeklęty
u,nawet ja bym się na taką robotę połasiła : )
Spec od zadawania męczących pytań i przepalania grzałek do e-petów
Docelowo mam większy zysk niż Johanna xD
Przeklęty
Ja też pasożytuję na rodzicielach...
Fanatyczka XIII. Století
Grav po paru miesiącach poszukiwania stałej pracy dzisiaj dostał pracę! Będzie drugi ochroniarz na forum A ja nadal szukam jakiejkolwiek pracy...