Ja bym sie rozejrzala za czyms na wakacje, ale nie w polu...
Bo sie opale x.x
A ja po 2 dniach b³yskotliwej ochrony dowiedzia³em sie, ¿e niby jakis klient sie skar¿y³, ¿e mu sie nie podoba jak ochraniam i out z Carrefoura Ale koordynator wspomnia³, ¿e jak tylko bedzie nowy obiekt, to da mi znaæ... Ale to impuls do dalszego szukania Ja sie tak ³atwo nie poddajê
Ju¿ gdzie¶ o tym pisa³em ale wspopmê jeszcze raz w tym temacie Je¶li mieszkasz niedaleko warszawy albo w samym mie¶cie. To napisz do mnie na gg to mo¿ê uda mi siê pomóc Ci(ka¿demy cz³onkowi tego forum ) znale¿æ dobr± posadkê (w sêsie dobrze p³atn±.)
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Mam pracê i nie mogê w to uwierzyæ... Od dzisiaj pracujê w India shopie w Galerii Pomorskiej w Bydgoszczy (odwiedzaæ ). Plusem tej roboty jest to, ¿e mogê byæ ubrana jak chcê, a minusem ¿e muszê staæ przez ca³e 10 godzin i ¿e chyba nie bêdê mia³a ¿adnych przerw, bo nie mogê schodziæ w ogóle ze swojego stoiska O_o
A gravcio, jak to Gravcio- po karierze telemarketerskiej przysz³a chwila na odpoczynek, by zaj±c siê ¶liczn± karier± ochroniarza xD Ale ¿e robota nudna by³a, ma³o p³atna i do tego godziny cudowne niczym toalety na dworcu PKP w Pcimiu Dolnym rzuci³em to dla kariery w miedzynarodowej organizacji pozarz±dowej I tak oto sta³em siê postrachem wszystkich antyekologicznych demonów, "zielonym faszyst±" dzia³aj±cym na ¶wie¿ym powietrzu bydgoskich ulic- s³owem pracujê jako fundrasier w Greenpeace
Kurwa stary ochrona to najwiêkszy b³±d jaki mo¿na zrobiæ , Musisz mieæ 190/110 do tego min 42 w bicu i byæ brusem li, aby postawili ciê na sklep. na którym dostaniesz 5.60 na rêkê. Tak witamy w firmie A. u zapraszamy do stania na biedro . ¦miech na sali kurwa. Wymagania jakimi teraz ochrona siê kieruje s± niedorzeczne. Ju¿ nie liczy siê ³eb czy licencja, a grupa inwalidzka albo status ucznia/studenta. Jak widz±, ¿e jeste¶ kreatywny i masz si³e przebicia, to wylecisz szybciej ni¿ zacz±³e¶ pracowaæ.
Ja znalaz³em na gumtree og³oszenie, jako pomocnik na budowê dworca pkp w Katowicach. Przyszed³em do go¶cia i gadam z nim. Gdy dowiedzia³ siê ¿e mam uprawnienia elektryczne, to chcia³ mnie wys³aæ do poznania na budowê. Daæ na bilet i 300 z³ kieszonkowego na pierwszy tydzieñ.
Robota jak marzenie, siedzisz w swoim kurwido³ku z drugim go¶ciem. Dostajecie informacje, ¿e trzeba i¶æ wymieniæ ¿arówkê, gniazdko, kabel.
facet ma tam pracownika, który ma totalnie wyjebane na robotê, ale nie chce go zwolnic bo zgarnia dobra godzinówkê za jednego cz³owieka i dlatego go trzyma.
A ja kurwa nie mogê teraz wyjechaæ, bo w rodzinie choruja mi i musze byæ na miejscu.
Kolejny fakt, dosta³em ofertê jako serwisant systemów alarmowych, jutro mam rozmowê . Technicy systemów alarmowych zarabiaj± miedzy 1500 - 5000 z³. Zale¿y od do¶wiadczenia, stanowiska, firmy czy uprawnieñ. No i oczywi¶cie ³ba w tej dziedzinie i zaradno¶ci. Oczywiste jest, ¿e maj±c w³asn± firme mo¿na zarabiaæ zupe³nie inaczej. ^.^
Grav nie baw siê w jakie¶ chujowizny typu ochrona albo greenpeace, bo ratowanie wielorybów to w przypadku grubych ludzi, których g³ówn± form± ¿ywienia siê jest McDonalds. Na magazynacg, albo operatorzy wózków wid³owych maj± lepsz± kase.
S± ró¿ne dziedziny przy których mo¿na zarobiæ. tylko trzeba siê wdro¿yæ i po¶wieciæ trochê czasu.
Epicki fakt nr 1 je¶li chodzi o ochronê. Maj±c te prawie trochê do¶wiadczenia do¶wiadczenia, skacz±c po ró¿nych stanowiskach i obiektach, posiadaj±c licencje i wszystko co jest potrzebne do pracy w ochronie + znajomo¶æ bran¿y i bardzo du¿e zainteresowanie ni±. Pisz±, ¿e potrzebuj± ludzi kreatywnych. Oj tak, ale bez licencji, bo taki bd pracowa³, ale nigdy nie awansuje. Bez licencji zapomnij. Swojego czasu by³em na rozmowie w firmie A. która zajmuje siê ochron± biedro. Maj± zarówno sklepikowych ochroniarzy jak i konwoje, monitoringi itd.(z przepisów wynika jasno, ¿e ta sama firma nie mo¿e ochraniaæ sklepu i konwojowaæ gotówki dlatego firma A. s.a. ochrania sklepy, a firma A dwa. robi konwoje. No a chuj z tego jak w³a¶cicielem firm jest kole¶ z zarz±du sieci w/w sklepów) Poszed³em na rozmowie z kierownikiem, pos³a³ mnie na rozmowê do kierownika konwojów. Bo stwierdzi³, ¿e nie moge staæ na sklepie, dobre wra¿enie na facecie wywar³em. Kierownik konwojów zdecydowa³ siê mnie zatrudniæ od razu. Dosta³em kartkê na badania, bla bla papiery donios³em itd.
Pracowa³em tydzieñ i koordynator(go¶æ pod kierownikiem) podziêkowa³ mi za wspó³pracy poniewa¿ opierdala³em siê itd. niby. kazano mi napisac wypowiedzenie i od jutra do pracy nie przychodziæ. W ten sposób mi na rêkê poszli abym nie dosta³ dyscyplinarki. Dowiedzia³em siê od ch³opaków pó¼niej, ¿e po prostu by³em dobry w tym co robiê i i jak siê wypowiada³em na temacie firmy i polityki wewnêtrznej dotycz±cej konwojowania. Mia³em pomys³y jak to zmieniæ i poprawiæ, aby ch³opakom pracowa³o siê lepiej i aby firma nie straci³a( bo zyskaæ by ju¿ nie mog³a) i nie by³o to uci±¿liwe dla sklepów, a zw³aszcza pracowników. I siê ch³op przestraszy³ po prostu, ¿e mogli by go wyjebaæ na co innego. Fakt jest jeden mam pierdolca na tym pkcie i lubiê to. Dlatego po¶wiêci³em kilka dni na zbieranie informacji, analizie i poprawieniu trybu pracy firmy. Musia³em siê komu¶ w koñcu wyp³akaæ ludziom . pod tym wzglêdem
Ostatnio edytowany przez KaMoL (2011-09-28 21:06:05)
Wiesz Kamol, chcê trochê porobiæ w Greenpeace, zw³aszcza, ¿e od nowego miecha stawka bêdzie pomiêdzy 1500 a 1700 na rêkê, a wyniki mam (kurde, jestem cholernie komunikatywny i przekonuj±cy, choæ sam nie ufam za mocno ludziom xD ) A dla w³asnego zabezpieczenia wyszukujê kursy na wózki wid³owe, chce jeszcze ewentualnie zrobiæ licencjê spawacza i kurs ¶lusarza CNC, dziêki któremu wchodzi w grê praca na obrabiarkach i wtryskarkach cyfrowych- stawka dla niedo¶wiadczonego pracownika po takowym dokszta³caniu to 1800 z³ na pocz±tek, a osoby obs³uguj±ce sprzêt CNC s± cholernie potrzebne w firmach i daj± du¿e mo¿liwo¶ci awansu. Przyk³ad- mój kolega zaczyna³ jak zwyk³y fizol na hali za 1500, teraz jako technik (3 lata praktyki) ma 3500 na ³apkê.
Je¿eli uda mi siê dopa¶æ spawanie, to bior±c pod uwagê plan na emigracjê tymczasow± zarobkow± jest opcja na zarobki rzêdu 15 funtów na godzinê- tyle w Anglii p³ac± spawaczom.Dodajmy, ¿e Joasia te¿ bêdzie dorabiaæ, to na 2 przywieziemy od cholery kasy, wiêc start jest. Przyjmuj±c jednak za³o¿enie, ¿e pojedziemy sobie jako zwyk³e fizole, to i tak mamy opcje, by mieæ oko³o 3000-3500 z³ na miesi±c (za³o¿enie minimalne). Za³o¿enie jest takie, by po powrocie zap³aciæ czynsz za mieszkanko na rok z góry- lwia czê¶æ wydatków znika, dziêki czemu mo¿emy pieni±¿ki z pracy w Polsce przeznaczaæ tylko na ewentualne op³aty, jedzenie i inwestycje (a tu mam ambicje na gie³dê papierów warto¶ciowych, wzglêdnie inwestycja w ziemiê).
Dodatkowo mam ma³y pomys³ na biznes, mo¿e nie krociowy, ale daje pewn± opcjê zysku i mo¿liwo¶æ zdobycia do¶wiadczenia do dalszych przedsiêwziêæ ( a co, mam ambicje, by Joasia i nasze przysz³e maleñstwo mia³y zapewniony godny byt ).
S³owem- plany s±, ambicje s±, mo¿liwo¶ci s±^^
Ja w³a¶nie podpisa³em umowê z firm± J. na etat monta¿ysta/serwisant zabezpieczeñ technicznych. tzw. ochrona zabezpieczeñ technicznych. Mam umowê na 2 miesi±ce 1600 zl netto + nadgodziny na razie bez premii. Spawacze zarabiaj± dobre pieni±dze Sam my¶la³em nad kursem, ale to nie dla mnie ^^. Greenpeace to nie dla mnie, bym szajby dosta³ w tej pracy prêdzej ni¿ cokolwiek zarobi³. A jak jeste¶ przekonuj±cy i komunikatywny to morze zacznij prace w jakim¶ przedstawicielstwie handlowym. Je¶li ludzie dobrze patrz± ci na rêce i masz ten dar. U mnie znowu ta dziedzina jest wykluczona, mnie ludzie bior± jako cz³owieka który chce na nich zarobiæ, albo wcisn±æ im jaki¶ szajs. Ja mam wypisane na twarzy krêtacz i oszust
Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów
ja nienawidzê dzieci, po dniu z takim dostajê kurwicy
Ja dzisiaj siedzia³am w autobusie i dwie g³upie dziewczynki szepta³y miêdzy sob± jakby to mnie wyrzuciæ z miejsca ¿eby ich kole¿anka usiad³a. I jedna do drugiej : Ty je to powiedz. Druga : Nie, Ty!. I siê k³óci³y. A ja tam siedzia³am i nie mog³am ze ¶miechu
W konspiracyjnym szepcie w autobusie i tak nikt nie pobije ¶wie¿aków jak siê orientuj± gdzie ma byæ beret,to jest jazda;D