Kusiciel
Jak ka¿da "rasa" ludzka, ¿e siê tak wyra¿ê, ma swoje zainteresowania.
Dlaczego Gotów nazywam inn± ras± ludzk±? Bo jeste¶my ca³kiem inni.
Zauwa¿y³am, ¿e wiêkszo¶æ Gotów pisze wiersze, szkicuje itp rzeczy.
A czym wy siê interesujecie lub co lubicie robiæ w wolnym czasie?
Pozdrawiam. GothicBlood.
Dok³adnie. Jeste¶my inn± "ras±" ludzk±.
Moje zainteresowania... Hmm... Interesujê siê wampiryzmem i okultyzmem, a tak¿e tematami ¶mierci i religiami ¶wiata. W wolnym czasie lubiê czytaæ ksi±¿ki, s³uchaæ muzyki, rysowaæ i oczywi¶cie pisaæ wiersze.
Moje zainteresowania s± bardzo zbli¿one do zainteresowañ Vellamo
Oprócz tego interesujê siê wszelkim rodzajem zjawisk paranormalnych i ogólnie mroczn± stron± tego ¶wiata.
Za ksi±¿kami nie przepadam ,ale za to lubiê s³uchaæ muzyki i ogl±daæ filmy grozy..
Wygnany
Ksi±¿ki, rysunek, poezja, wierzenia, zjawiska paranormalne, wampiryzm, muzyka, film. Du¿o tego jest
Administrator
Du¿± rolê w moim ¿yciu odgrywa ocziw¶cie muzyka. Piszê ksi±¿ki ( zawsze ze smutnym/nieszczê¶liwym zakoñczeniem), wiersze, zdarza siê ¿e scenariusze. Projektuje ubrania oraz domu/mieszkania ( oczywi¶cie typowo gotyckie) Rysuje, maluje itd. Zaczyna³am nauke na gitarze elektrycznej ale z powodu 'klezanki ' która nadwyrê¿y³a mi bark musze sobie zrobiæ przerwe na pó³roku. Wiêc poczekam ju¿ chyba ca³y rok. Ehh...
Lubiê równie¿ czytaæ ksi±¿ki i poszerzaæ swoj± wiedzê o róznych o tym co mnie interesje. ( chocia¿by rózne religie, wampiryzm)
W deszczowe, pochmurne dni uwielbiam spacerowaæ.
Narazie wiêcej sobie nie przypominam bo czêsto posze¿am swoje zainteresowania.
yhm zapomnialam ze gram na klawiszach ;P
Wygnany
MortalVampire napisał:
Zaczyna³am nauke na gitarze elektrycznej
Ja gram na gitarze elektrycznej, tak dla uzupe³nienia. Na klasyku równie¿ co¶ wybrzd±kam, a akustyk mam opanowany do perfekcji, nie chwal±c siê
Kusiciel
Te¿ gram na gitarze, pianinie i skrzypcach
Wygnany
Chcia³abym umieæ na skrzypcach graæ, ale nie ma takiej mo¿liwo¶ci. Nie mam za du¿o kasy na naukê.
Kusiciel
Hm, mi siê dobrze sk³ada, bo mój wujek gra na skrzypcach to mam naukê za friko
Hm, gorzej by³o ze skrzypcami kupiæ (nie mówic ju¿ o pianinie O.o ) ale ufundowa³a mi babcia
Na gitarê sama sobie uzbiera³am... No, z lekkimi funduszami moich rodziców...
Wygnany
Ja gitarê mam mojej mamy
Kusiciel
Nie ma to jak zainteresowania po rodzicach
Ja duzo rysuje... szkice o³ówkiem i obrazy na p³ótnie.... teraz traktuje to jako hobby ale ostatnio poczu³am chêæ robienia co¶ wiecej w tym kierunku... czasami (jak mam wene ) pisze wiersze... ale jesli chodzi o bardziej naukowe zainteresowania to napewno astronomia, zoologia, starozytna historia majów, azteków, egipcjan zjawiska paranormalne... ^^ a gram na keyboardzie... nie najlepiej mi to narazie wychodzi... szczególnie ze mam wade d³oni i to mi dosyc sporo utrudnia, ale chce jeszcze na elektryka uzbieraæ
Potêpiony
córka_szatanac napisał:
starozytna historia majów, azteków
Aktualnie czytam ksi±¿kê o Aztekach z domieszk± Majów. "Ci paskudni Aztekowie" Terry Deary seria Strraszna historia. Dalej nie wiem co w tym strasznego. Jest ca³kiem ciekawa. Mo¿na siê dowiedzieæ co nie co o ró¿nych sposobach zabijania ale autorzy ksi±¿ek wyolbrzymiaj± t± tkwi±ca "grozê" w ksi±¿kach potem jedyne uczucie jakie czujesz podczas czytania to wieeelkie rozczarowanie...
Moje zainteresowania i fascynacje to:
- psychiatria (zw³aszcza autyzm i schizofrenia, choæ z bli¿szej obserwacji znam tylko depresjê),
- "wampirologia" (a wiêc wszelkie objawy i mity wampiryzmu na przestrzeni dziejów, wampiryzm wspó³czesny etc.),
- tybetologia (kultura Tybetu, jêzyk tybetañski, pierwotne, szamañskie wierzenia Tybetañczyków),
- malarstwo (Zdzis³aw Beksiñski!),
- literatura (uwielbiam czytaæ - powie¶ci gotyckie, literaturê klasyczn±, zw³aszcza m³odopolsk± ("m³odoeuropejsk±") oraz miêdzywojenn±, literaturê fantasy - pokroju Tolkiena i Pratchetta, ale równie¿ mroczniejsze wizje takie jak postapokaliptyczne czy cyberpunkowe),
- ambitne kino (mój facet notorycznie przedstawia mi ¶wiat kina lat '70, lubiê te¿ czarno-bia³e nieme filmy z lat '20, a tak¿e wspó³czesn± kinematografiê z ca³ego ¶wiata, wszêdzie mo¿na znale¼æ wspania³e pere³ki),
- ornitologia (hodujê przepiórki chiñskie oraz nimfy, wcze¶niej by³y papu¿ki faliste oraz ry¿owce, bardzo ceniê sobie ptaki; raz nawet mia³am w swoim domu kruka, z którym bardzo siê zaprzyja¼ni³am... bardzo chêtnie czytam rozmaite ksi±¿ki ornitologiczne),
- religioznawstwo, filozofia (wiadomo),
- muzyka (zg³êbianie wszelkich gatunków zajmuje mi wiele czasu w ¿yciu i daje wiele przyjemno¶ci).
Uwielbiam s³uchaæ muzyki. Gdy s³ucham obrazy same mnie nachodz± i mam ochotê co¶ narysowaæ b±dz napisaæ. Czêsto jest to opowiadanie, poniewa¿ pisanie wierszy nie wychodzi mi niestety najlepiej... Lubiê czytaæ. Interesuj± mnie wszelkiego rodzaju zjawiska paranormalne, wapmiryzm, okultyzm. Przez oko³o rok czasu uczy³am sie graæ na gitarze, lecz nie na elektrycznej. Lubiê fotografowaæ i mówi± mi, ¿e mam do tego talent