#151 2013-03-30 06:31:34

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Re: Muzyka - Instrumenty

Murde, ja te¿ lubie ¶piewaæ i kiedy¶ nawet umia³am growlowaæ, ale mi przesz³o Nie moê siê doczekaæ, a¿ w koñcu bêdzie ciep³o, bo jak jest ciep³o to stojê i ¶piewam na ulicy i tak zbieram kasê (serio).

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#152 2013-09-07 12:00:37

gothsherder

Wygnany

Punktów :   

Ja gram od siedmiu lat na pianinie, ale i tak nie umiem nic wybitnego. Na pocz±tku gra³am tylko æwiczenia i etiudy, dopiero od jakich¶ dwóch lat gram to, co lubiê. Chyba najbardziej lubiê graæ My Immortal i Boy and the Ghost Tarji.

Kupi³am jaki¶ rok temu gitarê akustyczn±, ale prawie w ogóle nie gram, nigdy nie chodzi³am na lekcje, uczy mnie tata, a ju¿ nied³ugo bêdzie mnie uczy³a kole¿anka. Umiem tylko Kiedy góral umiera i Zombie w bardzo prostej wersji akordowej.

Poza tym moim marzeniem jest ¿eby graæ na wiolonczeli lub skrzypcach i harfie, i perkusji.

I strasznie ¿a³ujê, ze nie chodzê do szko³y muzycznej.

Ale i tak najbardziej lubiê ¶piewaæ. Chodzê na lekcjê, a za rok chcia³abym zacz±æ uczyæ sie ¶piewu klasycznego.

Ostatnio edytowany przez gothsherder (2013-09-07 12:03:15)

#153 2013-12-19 10:56:46

Od

Dusza

2402825
Punktów :   

To i ja dorzucê swoje 3 grosze o swoich przygodach z instrumentami. Kiedy¶ chcia³em nauczyæ siê graæ na wiolonczeli, ale ju¿ mi przesz³o - moje  wymagania co do spe³nienia muzycznego spad³y, jak tylko u¶wiadomi³em sobie jak mocno mi s³oñ na ucho nadepn±³. A sta³o siê to 3 lata temu, gdy kolega po¿yczy³ mi klasyka. Miesi±c próbowania, proste akordy opanowane, utwory pokroju wlaz³ kotek tak¿e. Ale po miesi±cu rzêpolenia po 6h dziennie i zacinanie siê co chwilê. Zapomnijmy o graniu rytmicznym czego¶ ciekawego. Pamiêtam, ¿e nawet nie s³ysza³em ró¿nicy miêdzy akordem molowym i durowym (na szczê¶cie to siê zmieni³o). Da³em sobie spokój na rok.
2 lata temu spróbowa³em raz jeszcze, akurat po maturce d³ugie wakacje. Zainwestowa³em we w³asnego klasyka (tak a propos tego, mi osobi¶cie bardziej podoba siê brzmienie klasyka od akustyka, jest bardziej miêkkie, wyrafinowane). I przez kolejny rok nie poddawa³em siê, chocia¿ æwiczy³em znacznie mniej ni¿ na samym pocz±tku.
W ubieg³ym roku kupi³em sobie elektryka. Flame EXG 6. Gitara polskiej produkcji. Kupi³em u¿ywan±, z wymienionymi przetwornikami na Ibaneza. Brzmi miodnie. Nie u¿ywam pieca na stancji, tylko podpinam przez interfejs (line 6 pod studio) i przez s³uchawki. Nie mam na koncie niczego spektakularnego. Nie gram jeszcze solówek. Znam Iron Mana Black Sabbath, Seek & Destroy Metallici, kawa³ek Powerslave'a oraz Blood Brothers Iron Maiden, ostatnio æwiczê Resist Sepultury oraz miesi±c temu jako¶ usiad³em do Nothing Else Matters. Teraz zabiorê siê za solo z niego. A jak mi sz³o to ostatnie po kilkunastu godzinach mêczenia, to Anna mia³a okazjê us³yszeæ, zatem jest kto¶, kto potwierdzi to, jak kiepsko mi idzie.

Najbardziej ubolewam nad moim kulej±cym s³uchem. Nastrojê ze s³uchu, nawet ³adnie. Znam nazwy interwa³ów, ale na s³uch ju¿ ich nie poznam. Marzê o tym, aby nauczyæ siê ¶piewaæ czysto oraz odtwarzaæ na jakimkolwiek instrumencie us³yszan± melodiê.

#154 2014-01-29 19:03:46

Korzen1566

Dusza

SkÄ…d: Skwierzyna
Punktów :   

Ja gram na perkusji jakie¶ 5 lat, udziela³em siê w ró¿nych kapelach, mniej znanych Uczê siê te¿ ¶piewaæ od jakiego¶ czasu, mam zamiar wzi±æ to na powa¿nie jak perkusjê. Jak nagram pierwszy cover to siê Wam pochwalê Gram te¿ na gitarze basowej i harmonijce, ale to raczej w domowym zaciszu, tak by nikt nie s³ysza³

#155 2014-01-29 23:31:53

Black_Rose_Lady

Wygnany

SkÄ…d: Klodzko
Punktów :   

Moje hobby
https://www.facebook.com/HunamTizjanBlackRose

Taniec, ¦piew, Joga, Wied¼mowanie, Modeling, Performance

Urodzi³am siê w miesi±cu
tañca na linie
Kocham taniec
lina pojawia siê od czasu do czasu

#156 2014-02-04 22:02:29

umbra19

Wygnany

19482361
Punktów :   

Ja obecnie gram na gitarze klasycznej, od jakiego¶ roku. Idzie mi ca³kiem dobrze. Ostatnim czasem z braku wolnego czasu nie æwiczy³am. Co do brzmienia jest cudowne Tylko uko³ysaæ siê w d¼wiêk wygrywanej melodii w ciszy i nic wiêcej do szczê¶cia nie potrzeba

Qualis vita, et mors ita - Jakie ¿ycie, taka ¶mieræ.

#157 2014-02-08 16:43:55

Klementynka

Dusza

2126515
Punktów :   

Ja gram na instrumentach klawiszowych. G³ównie s± to covery ale w³asne opracowania znanych utworów i moje kompozycje te¿ tworzê. Pamiêtam jak w jakiej¶ restauracji gra³am na strasznie rozstrojonym pianinie, jedyne, co dobrze brzmia³o to marsz pogrzebowy. Ostatnio gra³am na najwiêkszym fortepianie na ¶wiecie.
Od d³u¿szego czasu jestem w zespole, zasiadam przy perkusji.
Dodatkowo gram na flecie poprzecznym.

#158 2014-02-08 21:28:28

Black_Rose_Lady

Wygnany

SkÄ…d: Klodzko
Punktów :   

Klementynka - Kobieta Orkiestra ) qrcze, fajnie jest umieæ graæ na tylu instrumentach, ja bym siê chcia³a bardzo nauczyæ dmuchaæ w diduridu i graæ na skórzanych bêbnach

Urodzi³am siê w miesi±cu
tañca na linie
Kocham taniec
lina pojawia siê od czasu do czasu

#159 2015-09-22 20:35:54

deadly-nightshade

Dusza

Call me!
SkÄ…d: Szczecin
Punktów :   

W wieku 10 lat dosta³am gitarê klasyczn±, któr± pokocha³am i gra³am przez dobre 6 lat ( w tym rok z nauczycielem). By³ ze mnie ca³kiem niez³y wirtuoz .
Na 16 urodziny, rodzice chcieli mi zrobiæ niespodziankê, bo zauwa¿yli, ¿e zainteresowa³am siê gitar± elektryczn±. Nie by³am chyba na ni± gotowa, bo nie polubi³y¶my siê, a moje zainteresowanie któr±kolwiek gitar± spad³o do zera. Ostatnio usiad³am po 3 latach przerwy i nie ma siê czym chwaliæ, powoli wszystko sobie przypominam.
" Wsi±¶æ do poci±gu byle jakiego" jest w tej chwili jedynym hiciorem, który zagram z nut z pamiêci

- Wiesz, co moja babcia mawia³a o poca³unkach w czo³o?- przycisn±³ wargi do jej skóry tu¿ nad brwiami, przeci±gaj±c ten jedwabi¶cie miêkki dotyk przez d³ug± chwilê.- Mawia³a, ¿e to poca³unki zarezerwowane dla zmar³ych.
Nevermore, cienie.

#160 2017-03-01 22:40:32

bouleau

Dusza

SkÄ…d: gotham
Punktów :   

przez jakie¶ cztery lata w podstawówce uczêszcza³am na lekcje gry na keyboardzie. ca³kiem nie¼le mi sz³o, dosta³am nawet od dziadków na urodziny w³asny sprzêt, ale potem zmieni³am szko³ê, gdzie nie by³o mo¿liwo¶ci dalszej nauki, przez co bardzo zaniedba³am granie. keyboard siê zepsu³ i od tego czasu w³a¶ciwie nie gram na niczym. bardzo tego ¿a³ujê. o ironio, wci±¿ mam jeszcze odruch grania palcami, tyle ¿e w powietrzu, ilekroæ s³yszê jak±¶ melodiê zagran± na instrumencie klawiszowym.
na pewno kiedy¶ jeszcze do tego wrócê.

marzy mi siê jeszcze bas i harfa, ale to w odleg³ej galaktyce chyba.

Stopka forum

RSS