#1 2011-04-21 16:08:38

Mona

Demon

Punktów :   

Jak± czytasz teraz ksi±¿kê?

Co¶ jak "Czego s³uchasz w tej chwili?"
Tak jak w temacie. Mo¿ecie dodaæ co¶ od siebie : o czym jest dana ksi±¿ka, czy j± polecacie, czy wam siê podoba.. itp.

Ja teraz czytam "Zielon± milê" Stephena Kinga. Jest to ksi±¿ka o wiêzieniu Cold Moutain, historiê opowiada straszy facet który kiedy¶ pracowa³, na bloku E gdzie wykonuje siê karê ¶mierci poprzez krzes³o elektryczne, jako g³ówny klawisz. Pewnego dnia przyjmuj± tam wiê¼nia Johna Coffeya, oskar¿onego o zgwa³cenie i morderstwo dwóch ma³ych dziewczynek.
Mnie osobi¶cie bardzo podoba siê ta ksi±¿ka, a siêgnê³am po ni± po obejrzeniu filmu, i dlatego przez to mam ci±gle uczucie Déjà vu.

"Tob± ¶mieræ ¿ywiê, w tobie pogrzebiona,
Ni± siê po¿ywisz i ¶mieræ wreszcie skona."

#2 2011-04-21 19:16:30

Mishia

W³adca Piekie³

SkÄ…d: Obok Rybnika :)
Punktów :   

Re: Jak± czytasz teraz ksi±¿kê?

"Wampir Lestat" - wszyscy znaj±.
"Harry Potter i Insygnia ¦mierci" po raz który¶.
"Mroczny sekret" (to na komórce, jak jadê busem czy co¶ takiego)
"Sabriel" - takie fantasy.
Tak, równocze¶nie. Chocia¿ czytanie Harry'ego na razie zawiesi³am.

Lepiej ¶miaæ siê u psychiatry, ni¿ p³akaæ u psychologa.

#3 2011-04-21 21:00:46

Czarny_Lis

Gość

1000 i jeden technik samogwaltu na bezludnej wyspie albo w komoze gazowej ss

#4 2011-04-22 18:03:46

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

"Saga o ludziach lodu" pierwszy tom, czyli "Zauroczenie". Wcze¶niej s³ysza³am, ¿e to straszny kicz, ale wczoraj po¿yczy³am od Grava i zaczê³am czytaæ. Mo¿e i kicz, ale jaki zajebisty ^-^ Fantastyka z w±tkiem mi³osnym, napisana w sposób niezwykle wci±gaj±cy.

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#5 2011-04-23 09:28:24

EternalVampire

Przeklêty

36597030
Punktów :   

A ja w³a¶nie skoñczy³am "Pielgrzyma" Paulo Coelho i zabieram siê za "Atramentowa Krew"

"Cruelty brought thee orchids
From the bowels of the abyss"

#6 2011-04-23 16:21:48

Mona

Demon

Punktów :   

A ja skoñczy³am w³a¶nie czytaæ "Zielon± milê", dla mnie ksi±¿ka nie mo¿e byæ za d³uga, bo za bardzo przywi±zuje siê do wymy¶lonych postaci i pó¼niej trudno mi wróciæ do normalnego ¿ycia i zacz±æ czytaæ inn± ksi±¿kê..
Teraz zabieram siê za "Zdradzona" II tom cyklu Dom Nocy. Nie czyta³am pierwszego bo nie by³o w bibliotece (babka mówi³a, ¿e w ksiêgarni siê pomylili i ¼le im dali ksi±¿kê, a jest nowa, nie czytana ;d)  wiêc zadowalam siê drugim. Jeszcze nie wiem o czym jest, ale porównuj± to do "Zmierzchu" Zobaczymy co to bêdzie.
Zadowolê was w takim razie opisem który znajduje siê z ty³u ok³adki.
" Zoey Redbird, adeptka w szkole wampirów, czuje, ¿e wreszcie odnalaz³a swoje miejsce na ziemi. Zosta³a przewodnicz±c± Cór Ciemno¶ci i co najwa¿niejsze, ma ch³opaka.. a nawet dwóch. Tymczasem w ¶rodowisku zwyk³ych ¶miertelników dochodzi do tragedi - ginie kilkoro nastolatków, a wszystkie tropy wiod± do Domu Nocy. Kiedy ludziom z jej dawnego otoczenia grozi niebezpieczeñstwo, Zoey zaczyna sobie u¶wiadamiaæ, ¿e niezwyk³a moc, jak± zosta³a obdarzona, obraca siê przeciwko jej najbli¿szym. Dziewczyna musi znale¶c w sobie do¶æ odwagi, by stawiæ czo³o najgorszemu - zdradzie. "
Opis nie bardzo poci±gaj±cy. Wnioskujê z niego ¿e raczej trzeba czytaæ po kolei, no ale trudno

#7 2011-04-23 16:23:51

Czarny_Lis

Gość

Zielona mila bardzo zajebista ksiazka. Ja poluje teraz na Skazani na shawshank Kinga

#8 2011-04-23 16:41:55

Mona

Demon

Punktów :   

O tak bardzo bardzo bardzo zajebista.

#9 2011-04-27 15:34:33

EternalVampire

Przeklêty

36597030
Punktów :   

A ja czytam Miasteczko Salem

#10 2011-04-27 16:32:50

Mona

Demon

Punktów :   

Eternal, w³a¶nie moja siostra to wypo¿yczy³a jak by³y¶my ostatnio w bibliotece ale czytam teraz to co powy¿ej napisa³am, wiêc mo¿e jak skoñczê to wezmê siê za Kinga. Fajne?

#11 2011-04-27 19:53:28

EternalVampire

Przeklêty

36597030
Punktów :   

Dopiero zaczê³am, ale zapowiada siê ciekawie. Wyludnione miasteczko... Nie wiem czemu, ale mnie to przeraza bardziej ni¿ krwiste potwory.

#12 2011-04-28 12:52:20

dark_Vampire

Kusiciel

11309681
SkÄ…d: od niedawna Ostrawa (Czechy)
Punktów :   

Ja teraz czytam V ksiêgê "Wampiry z Morganville"

"Cause I'd rather feel pain that nothing at all"-Three Days Grace

#13 2011-04-28 16:59:35

Mona

Demon

Punktów :   

dark_Vampire mog³aby¶ napisaæ o czym to jest? Bo s³ysza³am o tej ksi±¿ce i chcia³abym wiedzieæ o czym jest, mo¿e tak to przeczytam jak fajna xD
Hmm.. mnie siê wyludnione miasteczko kojarzy z patykami zamiast ro¶lin, ohydnymi zwierzêtami, i pustyni± bez s³oñca..

#14 2011-05-04 08:15:40

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Czytam teraz jak±¶ ksi±¿kê pt. "Gnoza", ale nie pamiêtam nazwiska autora... Mêcz±ce, ale ciekawe, jak to zwykle ksi±¿ki o filozofii... A akurat gnostycyzm i wszelkie nurty które z niego wyros³y czy te¿ maj± co¶ z nim wspólnego (manicheizm, Ró¿okrzy¿owcy, masoneria...) mnie interesuj±.

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#15 2011-05-04 13:06:26

dark_Vampire

Kusiciel

11309681
SkÄ…d: od niedawna Ostrawa (Czechy)
Punktów :   

'Wampiry z Morganville". Jest pewna Claire Danvers, która przyjecha³a do Morganville-miasteczka w Texasie (chyba ;p) i zamiast w akademiku mieszka w starym Domu, razem z Shane'm, Eve (to jest gotka) i Michaelem (na pocz±tku jest pó³-ducham, potem wampirem). No i potem wci±¿ maj± niema³e k³opoty... Nie potrafiê t³umaczyæ ;p ale naprawdê polecam! Ta ksi±¿ka jest genialna!

"Cause I'd rather feel pain that nothing at all"-Three Days Grace

Stopka forum

RSS