Gotha-, rocka-, psychobilly. Co sądzicie o tych stylach? Nie mówię tu tylko o ubraniach, ale i o muzyce, zainteresowaniach z nimi powiązanych i ludziach reprezentujących te style. Chętnie poznam zdanie panów na temat męskich odmian tych odłamów pin up i rock'n'rolla
Ja osobiście uwielbiam wszystkie trzy odmiany. Najbardziej przypadło mi do gustu psychobilly Jeśli chodzi o muzykę uwielbiam Misfits czy Fields of the Nephilim. Kocham klimat Hard Rock Cafe i salonów gier, uwielbiam stare samochody, Harley'e i gitary Gibson'a. Myślę, że ten styl jest cudowny dlatego, że łączy w sobie rock i mroczne klimaty
Kusiciel
Ja miałam kiedyś spodenko-spudniczkę z Hard Rock Cafe Podobają mi się te style klimat też jest świetny
Elvis Hitler i jedziemy
.
Psychobilly pochodna od rockabilly;dd
Styl jak każdy inny. Mnie tam nie interesuje zbytnio styl ubioru czy wyglądu , ale specyfika muzyki jaką ze sobą niesie dany styl
. W niektórych momentach trochę rzygać mi się chce tymi przesłankami jakie niosą te kawałki, ale jest to na swój sposób zajebisty gatunek muzyczny. Polecam każdemu użytkownikowi, co lubi dobre pierdolnięcie i pojebane przesłanki
.
Przeklęty
Mnie się te style podobają.
Fanatyczka XIII. Století
Na tych gatunkach muzycznych się nie znam, bo po prostu się nie interesowałam, na rodzajach ubioru w tym typie też się nie znam, podobają mi się, chociaż nie zawsze (jak dajmy na to wzory spiralne na torebkach, straszne, masakra czysta =='' Albo okulary w kształcie serduszek X.x).
Fanatyczka XIII. Století
Mówiłam że się nie znam xD Wydaje mi się że kiedyś w jakimś sklepie internetowym widziałam takie okulary i były podpisane chyba że są w stylu rockabilly X.x
Fanatyczka XIII. Století
To też wiem, oznaczenia styli ubrań w sklepach intternetowych i na aukcjach czasami powalają xD
A ma ktoś do polecenia coś z muzyki z tych trzech gatunków, to bym zmniejszyła swoją niewiedzę?
Hmm, wszelakie zespoły horrorpunkowe, np. najsławniejszy i mój ulubiony The Misfits. Z gothabilly polecam Fields of the Nephilim, Sisters of Mercy, które to zapewne znacie gdyż to klasyka muzyki gotyckiej Ciekawy jest także GraveToons, początkujący zespół, który można znaleźć na myspace: http://www.myspace.com/gravetoons . Co do klasycznego rockabilly nie muszę przedstawiać Elvisa
Wśród przedstawicieli tych stylów często znajdujemy też fanów Motorhead, Iron Maiden i ogólnie trash metalu i NWOBHM. Z psychobilly najbardziej znany jest chyba The Meteors
ooo,Misfits:)
ooooo,Elvis *.*
I tyle w temacie bo ja się kompletnie nie znam;D Johana przy mnie to skarbnica wiedzy na ten temat;P