Pomyślałam, ze przyda się taki temat, bo większość z nas jednak chodzi do szkoły i jak wiadomo szkoła nieco ogranicza pole manewru (chociaż część osób i tak chodzi jak im się podoba ;p).
W każdym razie temat jest po to aby pochwalić się, jak podrasowujecie swój styl, co ze sobą łączycie, albo sami przerabiacie. Zdjęcia mile widziane
Fanatyczka XIII. Století
Ja zawsze pierniczyłam co sobie o mnie pomyślą nauczyciele czy inni i ubierałam sie dokładnie tak jak chciałam, tylko glany zmieniałam w szkole na wysokie trampy, o. ^^ Nikt mi nigdy w szkole nie zwrocił uwagi na mój wygląd
Ja cały poprzedni rok przechodziłam w glanach, spodniach i koszulkach zespołów... W tym roku zaczęłam wreszcie ubierać się gotycko do szkoły (głównie dlatego, że przekonałam się do balerin). Wiele osób mówi mi, że ładnie wyglądam, nauczyciele raczej się nie czepiają - słyszałam kilka uwag, ale raczej takich zabawnych komentarzy, a nie zakazów noszenia takich ubrań.
Przeklęty
Ja też ubieram się jak chcę. Wcześniej się trochę powstrzymywałam, ale teraz już noszę co lubię. Jedyne co usłyszałam na ten temat w szkole to czemu się tak dziwnie ubieram. Oczywiście zignorowałam
Potępiony
Ja tez się ubieram jak chcę. czasami tylko pytają dlaczego ubieram się na czarno.
U mnie na szczęście nie trzeba zmieniać butów!
Mielismy mundurki tzn jeansowa kamizelka, dostałam ja dopiero dzisiaj po roku czekania i sie okazało,z ę wycofali tylko teraz chyba nam wsadzą coś innego, ale kamizelkę da się przeżyć. Boję się żeby nam nie dowalili ubrań w kolorze granatowym, bo mi się nazbiera uwag bo nie bd chodzić w granatowym.
a co powiecie na 'mundurek szkolny' a la mundur WP pantera wz.93 xD ogólnie mówiąc moro;D też mam przewalone bo nie chodzę w desantach tylko w glanach;P
U mnie się już przyzwyczaili,że zawsze ubieram się na czarno i że mam swój styl z którego nie zrezygnuję.Trzeba być pewnym swojego;)
Ja wolę mundurki szkolne takie japońskie :3
My mamy do wyboru: albo granatowa kamizelka, albo parząca w oczy żółta bluzka. Zawsze chodzę w kamizelce, bo bluzki nigdy nie założyłam.
Scarlett napisał:
Ja wolę mundurki szkolne takie japońskie :3
NO! uwielbiam japońskie mundurki, albo angielskie... ale wolę japońskie są śliczne *_*
Wracając do tematu: jakiś czas temu kupiłam zwykłe czarne, wiązane bolerko z taką falbanką przy piersiach, bawełniane. Chciałabym je jakoś przerobić, by wyglądało bardziej gotycko. Postanowiłam, że na pewno doszyję koronkę do rękawów - macie jeszcze może jakieś pomysły, jak je umrocznić? ;P
Możesz zrobić na rękawach gorsetowe wiązania.
na plecach doszyć metalowe kółeczka i wpleść wstążkę jak w gorsecie, ale z tym to chyba by było trochę roboty, przynajmniej dla mnie bo ja jestem raczej antytalenciem jesli chodzi o szycie.