Noo, zupełnie poważne to, to nie było. Dobra, już siedzę cicho ;x
Co kto lubi, ja bym nie chciał mieć styczności z podobnymi zdarzeniami. Za karą obcinania. Niech nie myślą tym, co mają między nogami. Jeśli okaże skruchę, dożywocie. Jeśli brutal: obcięcie bez znieczulenia i dożywocie. Nie wrzucam wszystkich do jednego wora. Ale jestem za, by wykorzenić zło czynione drugiej, niewinnej osobie.
De, w pełni się z Tobą zgadzam.
Co sadze o tym pomysle ? - jest bardzo niehumanitarny - o wiele humanitarniej jest obcinac gwalcicielom głowy .
[Jakze prosty i ekonomiczny sposob na to aby nie upokarzali nadal i nikogo wiecej.]
Ostatnio edytowany przez bernard (2012-04-08 10:09:33)
...w karaniu ludzi , ktorzy przekroczyli granice czlowieczenstwa chodzi o to aby ludzkosc , mogla sie uwolnic od nich samych i od ciezaru ich czynow -
jesli kara nie jest wymierzona , zbrodnia nie jest ukarana - to odium tego splywa na spoleczenstwo, ktore czuje sie wspolodpowiedzialne,
zbrodniarz czuje sie bezkarny i nie czuje sie samotny w swych zbrodniach - dlatego tak istotne jest "wykluczenie' zbrodniarza
dawniej stosowano kare infamii i kare banicji -" wykluczenie" takie bylo o wiele bardziej dokuczliwe dla skazanego.
Wszystko zalezy od lokalnej spolecznosci ktora albo napietnuje gwalciciela za czyn haniebny -
albo tegoz gwalciciela gloryfikuje za to, ze jest "samcem alfa"
W patriarchalnym swiecie - dominacji mezczyzn nad wszystkim co ich otacza - gwalt zawsze bedzie traktowany niejednoznacznie
zawsze bedzie sie probowac umniejszyc wine gwalciciela dowodzac ze byla to reakcja "prawidlowa" na prowokujace zachowanie ofiary gwaltu.
gwalt nie dowodzi ze ma sie moc i panuje sie nad ofiara - dowodzi jedynie tego ze nie panuje sie nad swoja seksualnoscia
Ostatnio edytowany przez bernard (2012-04-24 21:02:10)
"Prawidłowa"... heh... czyli, że jak jakaś dziewczyna ubierze się dość wyzywająco, a facet jej nie zgwałci to, to jest reakcja nieprawidłowa? Ten świat schodzi na psy... bez obrazy dla psów.
Przeklęty
Za gwałt ciężkie roboty jak to wspominała Marie i jakiś ciężki wstrząs.
Najlepiej taki że już nigdy nie będzie chciał uprawiać seksu.
ALbo niech sobie chce, ale pozbawić go kompletnie podniet. Tj. np. to co go podnieca skojarzyć z czymś złym, obrzydliwym itd.
Albo po prostu z nożyka ciach ciach "gwałciciel" na czole ^^
Deionarra napisał:
Według mnie to świetny pomysł. Nie tylko jest wielką karą, ale także zapobiega powtórzeniu takiej sytuacji.
Jak już w innym temacie napisałam, tak jestem za I jak Ty napisałaś jest to wielką karą, ale też zapobiega powtórzeniu się takiego incydentu ze strony tej samej osoby
Fanatyczka XIII. Století
Ja na razie złożyłam zeznanie na policji. Po tak długim czasie w końcu się zdecydowałam... Niech chociaż jakakolwiek sprawiedliwość wymierzy mu jakąkolwiek karę...
Marie_JohanaXIII napisał:
Ja na razie złożyłam zeznanie na policji. Po tak długim czasie w końcu się zdecydowałam... Niech chociaż jakakolwiek sprawiedliwość wymierzy mu jakąkolwiek karę...
Co ?! O_o Zostałaś zgwałcona ? O_o Sorry za dociekliwość
Fanatyczka XIII. Století
Tak, czytaj dokładniej wątki, w których się udzielasz. Pisałam o tym w tym wątku dokładniej, możesz znaleźć i przeczytać.