Chodzi mi o to, ¿e zanim zosta³y¶cie/zostali¶cie Gotkami / Gotami mieli¶cie jaki¶ inny styl.Co zrobi³y¶cie / zrobili¶cie z tymi ubraniami, rzeczami, bi¿uteri± itd. ?
Ja mam sporo tego, wiêc my¶la³am o sprzeda¿y np.: na allegro, albo na targu.
Ubranka po poprzednim wcieleniu, ale i wszelkie przedmioty , zwiazane z nim lub ktorych zakup byl nim zainspirowany ...
to powazny problem (!) - nie jest to tylko materia ale i duch...
czas i nasze zaangazowanie, niejednokrotnie determinacja i wyrzeczenia , ktore towarzyszyly zdobywaniu tych przedmiotow,
sa warte wiecej niz one same - co z nimi zrobic ??
dla mnie najlepszym rozwiazaniem jest przekazanie ich ludziom, ktorzy te ich wyjatkowosc docenia -
mlodym ludziom, ktorzy zaczynaja przygode ze stylem zycia /subkultura/ z ktorej my juz odeszlismy.
Niezdajecie sobie nawet sprawy z tego jaka wage takie "podarunki" maja dla mlodych "subkulturowcow"
Widza, ze ktos powaznie traktuje ich zaiteresowania , co wiecej jest to ktos, kto rozumie ich nowe fascynacje,
i co moze najwazniejsze, maja w Was kogos kto moze odpowiedziec na wiele nurtujacych pytan.
Dostrzegaja tez ze "nie odkryli Ameryki " i ze sciezke ktora zaczeli podazac juz ktos stworzyl i przygotowal
Podarunki maja tez taki sens, ze pokazuja najdobitniej, ze nie wszystko mozna kupic
i ze obwieszenie sie subkulturowymi gadzetami rozwija jedynie komercje a nie osobowosc.
Przedmioty i ubrania od Was - maja dusze i wlasna historie.
..ale jest to tylko moje zdanie w tej sprawie,
...rozejzyjcie sie dookola siebie, pewnie jest wiele dzieciakow ktorym mozecie sprawic radosc -
jesli juz wolicie pozostac anonimowymi to na poczatek polecalbym Allegro - i wystawianie aukcji za niewielkie kwoty,
takie cos pozwoli na uzyskanie kontaktu z kims kto napewno bedzie zainteresowany innymi przedmiotami i doceni ich wyjatkowosc
Ostatnio edytowany przez bernard (2012-06-24 12:30:25)
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Jak przerzuci³am siê na styl gotycki mia³am 13 lat, wiêc ja po prostu ze swoich starych rzeczy wyros³am...
Dusza
Allegro
Hmm... Allegro, ale u¿ywane rzeczy to jako¶ tak s³abo siê sprzedaj±. Mam ten sam problem, ale jako¶ bojê siê, ¿e metalówka to nic dla mnie i bêdê skazana na czarne ubrania, bo kolorowych ju¿ nie bêdê mia³a.
Sporo ciuchów sprzeda³am na allegro lub na szafie, z tym na tym drugim funkcjonuj± równie¿ wymiany. Co prawda trudno wymieniæ modny ciuch na jaki¶ w klimacie, ale parê razy mi siê uda³o.
Po za tym mo¿na te¿ obdarowaæ m³odsze kuzynostwo b±d¼ te¿ jakie¶ akcje charytatywne, oczywi¶cie je¶li ciuchy s± niezniszczone.
Ja jestem wgle jako¶ uprzedzona do kupowania lub sprzedawania w Internecie Najbardziej szkoda mi tych rzeczy co kupi³am mo¿e tydzieñ przed moim przej¶ciem w metalowy styl A nie da siê jako¶ zanie¶æ do ciucholandu i tam sprzedaæ ?
Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów
Ja wychodz±c z gotyku wszystko zostawi³am w szafie, nie by³o tego od zajebania du¿o wiêc czekam a¿ bêdê mia³a pomys³ jak to przerobiæ.
Jewel napisał:
Hmm... Allegro, ale u¿ywane rzeczy to jako¶ tak s³abo siê sprzedaj±. Mam ten sam problem, ale jako¶ bojê siê, ¿e metalówka to nic dla mnie i bêdê skazana na czarne ubrania, bo kolorowych ju¿ nie bêdê mia³a.
W³a¶nie, ja te¿ trochê siê tego obawiam. Pozbêdê siê wszystkim moich ubrañ dla bycia Gotk±, a za kilka miesiêcy mi sie to znudzi i co ? Wiem, ¿e to mo¿e nie brzmi fajnie, mo¿ecie sobie pomy¶leæ, ¿e nie chcê byæ tak na prawdê Gotk±, ¿e tego nie czujê, albo ¿e jestem pozerem.
Ale nie, to nie tak ! To nie oto chodzi.
Chcê byæ Gotk±, jestem.
Wrócê do tematu.Jak my¶licie mo¿e sprzedam te ubrania, których naprawdê nie chcê, które ¿e tak powiem s± sweet'a¶ne ( -.- ), a te z którymi nie potrafiê siê rozstaæ jeszcze zostawiê ( ale je¶li nie bêdê w nich chodziæ to i tak z nich wyrosnê i bêdê musia³a siê ich pozbyæ ) ?
Jewel napisał:
Ja jestem wgle jako¶ uprzedzona do kupowania lub sprzedawania w Internecie Najbardziej szkoda mi tych rzeczy co kupi³am mo¿e tydzieñ przed moim przej¶ciem w metalowy styl A nie da siê jako¶ zanie¶æ do ciucholandu i tam sprzedaæ ?
Oto w³a¶nie chodzi, kilka miesiêcy temu kupi³am spodnie ( a raczej moja matka, zielone rurki ), ani razu w nich nie by³am, wiêc szkoda mi by³o kasy.Ale po znajomo¶ci uda³o mi siê je zwróciæ do sklepu.
Mo¿e i siê da, musia³abym zapytaæ.Ale nie op³aca³oby mi siê, bo w moim ciucholandzie jest bardzo tanio, ubrania s± nawet po 1 z³, czy 3 z³, wiêc kobieta ¿eby mieæ z tego jaki¶ zysk, musia³aby ''odkupiæ'' ode mnie te rzeczy za ile ? 50 groszy, czy 1 z³ ? My¶la³am nad tym, ale to chyba nie wypali.Ale wielkie dziêki za wszelak± pomoc.
Malisa † napisaÅ‚:
Jewel napisał:
W³a¶nie, ja te¿ trochê siê tego obawiam. Pozbêdê siê wszystkim moich ubrañ dla bycia Gotk±, a za kilka miesiêcy mi sie to znudzi i co ? Wiem, ¿e to mo¿e nie brzmi fajnie, mo¿ecie sobie pomy¶leæ, ¿e nie chcê byæ tak na prawdê Gotk±, ¿e tego nie czujê, albo ¿e jestem pozerem.
Ale nie, to nie tak ! To nie oto chodzi.
Chcê byæ Gotk±, jestem.
Wrócê do tematu.Jak my¶licie mo¿e sprzedam te ubrania, których naprawdê nie chcê, które ¿e tak powiem s± sweet'a¶ne ( -.- ), a te z którymi nie potrafiê siê rozstaæ jeszcze zostawiê ( ale je¶li nie bêdê w nich chodziæ to i tak z nich wyrosnê i bêdê musia³a siê ich pozbyæ ) ?
Widzê , ¿e jedziemy na tym samym wózku
A co za problem sprzedaæ przez Internet te ciuchy? Ludzie wcale nie s± uprzedzeni do takiego kupowania, ja osobi¶cie zdecydowanie wolê kupowaæ internetowo ni¿ w stacjonarnych sklepach. Nieraz mo¿na znale¼æ prawdziwe pere³ki za ¶mieszne ceny.
Dusza
Narcissa napisał:
A co za problem sprzedaæ przez Internet te ciuchy? Ludzie wcale nie s± uprzedzeni do takiego kupowania, ja osobi¶cie zdecydowanie wolê kupowaæ internetowo ni¿ w stacjonarnych sklepach. Nieraz mo¿na znale¼æ prawdziwe pere³ki za ¶mieszne ceny.
I tu siê zgadzam z Tob±.
W sumie to nic, jako¶ szkoda mi ich.. Mam z nimi swoje wspomnienia, a jak zapragnê znowu je kiedy¶ za³o¿yæ?: C Kisz± gdzie¶ siê w szafie, ale s±.. <3