Ja się nie zastanawiam co znaczą, po prostu musi być prosty i przyjemny do śpiewania Czasem ja mi się kompozycja słów spodoba to sprawdzam co dany tekst oznacza ^^
Jewel, co? Piosenka z bezsensownym tekstem to najgorsze co można zrobić muzyce...
Narcissa napisał:
Jewel, co? Piosenka z bezsensownym tekstem to najgorsze co można zrobić muzyce...
Czy ja napisałam coś o bezsensownym tekście ? Ja po prostu powiedziałam, że ja raczej nie sprawdzam co dany tekst znaczy, ważne żeby dobrze się śpiewało.
No właśnie, czyli nie wiesz czy tekst jest sensowny czy nie. Chwytliwymi, nadającymi się do śpiewania piosenkami charakteryzuje się raczej pop i radiowa muzyka niż gotyk...
Nie jestem gotką i nie interesuje się gotykiem I nie, naprawdę możesz uznać to za dziwne, ale serio nie interesuje mnie, czy tekst ma sens czy nie, ale z doświadczenia wiem, że raczej muzyka metalowa/rockowa ma jakiś sens bo twórcy tej muzyki nie tworzą dla komercji...
Przeklęty
Jewel nie radzę śpiewać nie znając znaczenia tekstu bo to sie może źle skończyć, wiem z własnych doświadczeń.
Lonely Day ma rację, śpiewając coś czego znaczenia się nie zna można dorobić się kłopotów. No i w sumie słusznie, bo jak się na czymś nie zna to lepiej trzymać buzię na kłódkę niż o tym mówić, a co dopiero śpiewać. Jeśli tekst dotyczy polityki to tym bardziej. Po za tym nie bądź taka pewna co do tego braku komercji w muzyce rockowej/metalowej. Niestety robi się ona coraz modniejsza (zwłaszcza rock) i pojawia się mnóstwo pseudorockowych gwiazdek, na które napalają się małolaty, a które nic nie mają do powiedzenia.
A że Cię wzięłam za gotkę, to nie ma się co dziwić. W końcu z założenia jest to forum gotyckie.
Forum gotyckie, ale jednak metalów też przyjmujecie i z tego się bardzo cieszę Umiem angielski na zaawansowanym poziomie, więc mniej więcej wiem co dany tekst oznacza Przy innych raczej nie śpiewam bo się wstydzę, więc taki plus
Przeklęty
A dziękuję za poparcie.
Jewel to dobrze ze chociaż tyle.
Ja też się wstydzę przy innych, ale śpiewałam pod nosem w autobusie i prawie dostałam w zęby -_-
Lonely Day, to co takiego śpiewałaś, że wzbudziłaś takie poruszenie?
Przeklęty
Okazało się ze śpiewałam piosenkę neonazistowską nie wiedząc o tym...
śpiewałam ze słuchu po francusku (bo francuskiego nie umiem niestety)
No i się znalazło kilku takich co znali francuski...
Chcieli mi dać w zęby, ale krzyknęłam z pytaniem za co.
To jeden powstrzymał kolegów i sie pytał czy wiem o czym śpiewam i ska znam takie piosenki...
Gdyby nie ten jeden bardziej inteligentny, to bym była w pół martwa pewnie
Ostatnio edytowany przez Lonely.Day (2012-07-06 13:51:40)
No to widzisz, właśnie o tym pisałam. Najgorzej gdy w grę wchodzi polityka , dlatego Jewel niech się cieszy, że słucha metalu, a nie np. punka, bo mogłaby się przejechać.
Masz szczęście, że trafiłaś na w miarę ogarniętych ludzi, a nie na jakiś nieobliczalnych fanatyków.
A i jeszcze jedno, w Tychach takie przygody?
Ostatnio edytowany przez Narcissa (2012-07-06 14:17:23)
Przeklęty
Wsiadłam do 1 wtedy na Korfantego.
Cóż. Głupia byłam nie sprawdzając.