Kusiciel
Ja też nie przepadam za elektroniką w muzyce, od elektroniki wolę skrzypce, kontrabas, fortepian lub pianino, perkusje ( nie mylić z automatem ), gitarę, śpiew operowy i growl ewentualnie syntezytator
Ostatnio edytowany przez Samael (2012-08-05 19:13:49)
Syntezator to też elektronika, ale daje możliwości takie, że aż trudno czasem uwierzyć, ze to, czego się słucha nie jest z "normalnych" intsrumentów- weźmy na przykład Nox Arcana- wszystko panowie tworza na syntezatorach i kompach, a efekt taki, jakby słuchać orkiestry symfonicznej
Garinol, pamiętaj Synu, na imprezach najlepiej się HARSH sprawuje No i nie może braknąć klasyki, czyli Ponga
No jestem u siebie.
Sporo już wspomnieliście z moich ulubieńców, przewijało się Suicide Commando, Grendel, Combichrist, Asphyhia.
Ja dodam od siebie takie tuzy, których na co dzień słucham, jak : Straftanz, Herzshlag, Centhron, FGFC 820, X-Rx, Alien Vampire, Valium Era, Miss Construction, Yade.
Kultowe dla mnie i ulubione rzecz jasna kawałki to :
"Fest der liebe" - Herzshlag
"Dreckstuck" - Centhron
"Straftanz" - Straftanz
"Not the world i remember" - FGFC 820
"Stage 2" - x-Rx
"Fuck me" - Valium Era
"Fuck me too" - Miss Costruction
"Hunter" - Yade
Polecam, klimat genialny, nieprzerwanie któryś z tych wykonawców dudni w mojej chałupie, mnie osobiście niosąc do tańca, trenign tak oto gotowy.
Ostatnio edytowany przez Vilu (2012-10-03 21:17:50)
Fanatyczka XIII. Století
U mnie i Grava często dudni Miss Construction, powalają mnie te teksty piosenek zboczone xD
Zboczone, to i owszem, ale tak swoją drogą, to mam swój ulubiony zestaw "zboczonych" kawałków. Delikatnie mówiąc, nakręca.XD
"Fuck me too" - Miss Construction
"Fuck me" - Valium Era
"Fuckmachine" - Combichrist
XD
Fanatyczka XIII. Století
No Ja bym jeszcze dorzuciła "This shit will fuck you up" Combichrista ^^ A jak wam się podoba słynny ostatnio mix Combichrista z k-popem? xD http://www.youtube.com/watch?v=nKgATLxHr2A
Było nie było, jakby w historii pogrzebać, to Niemcy wymyslili dark electro i w sumie, mają na tę chwilę całą masę festiwali. Język w istocie, prezentuje się genialnie, niby mówi się, że to mowa taka dosyć "twarda i kanciasta", ale w tym wypadku nabiera blasku.
Fanatyczka XIII. Století
No"Shut up and swallow" oczywiście też Co do niemieckiego w dark electro się zgodzę ^^ Cneajna, w ogóle swoją drogą bym nie przypuszczała, że słuchasz takiej muzyki
Ostatnio edytowany przez Marie_JohanaXIII (2012-10-09 08:19:25)
Fanatyczka XIII. Století
Bo z tego co czytałam o Twoich upodobaniach muzycznych i ubraniowych to bym przypuszczała, że jesteś całkiem tradycyjną gotką. Ludzie mnie zaskakują ^^
Racja, kiedyś byłam tradycyjną gotką ^^ W ciągu ostatniego roku wypróbowałam chyba wszystkie style gotyku, zarówno muzycznie jak i wizualnie (no może poza cyberem wizualnie), że już nie wiem, jakim typem gota mam się nazywać
Fanatyczka XIII. Století
To fajnie, dobrze być różnorodnym
Jak cześc tutaj ,byłem i jestem bardzo tradycyjny, tak więc podszedłem do tego z rezerwą. Tj synth pop uszedł ale im wiecej elektroniki tym gorzej. Natomiast po wizytach na kilku imprezach gotyckich stwierdziłem ze to jest własnie to. Natomiast całkiem odwrotnie było z metalem gotyckim. Metalu gotyckiego ,jako gatunku muzyki gotyckiej nie uznam nigdy.
Tak czy inaczej rock gotycki jest podstawąXD