ja uwielbiam polski i akurat mam takie szczê¶cie ¿e zawsze trafia³am na te najfajniejsze polonistki w szkole. moj± obecn± nauczycielke moja klasa uwielbia szczególnie za to ¿e prace domowe mamy raz na ponad 2 miesi±ce ale poza tym lekcje s± naprawde ciekawe i wszystko jest zrozumia³e
Przeklêty
Huahuahua! To by by³o boskie u mnie na polskim XD
Nauczycielka wszêdzie (dos³ownie wszêdzie...) w utworach widzi Boga XD
Chcia³abym zobaczyæ jak omawia 50 twarzy XD
Gość
Blu¼nierstwa... Co wam ten Bóg zrobi³, ¿e go tak nienawidzicie...
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Garinol napisał:
Zastanawiam siê czêsto nad tym samym, jak czytam niektóre wypowiedzi czy s³ucham niektórych ludzi...
Garinol napisał:
Garinol a co w³a¶ciwie masz na my¶li? Chyba mocno nadinterpretujesz. I jaki Bóg? Przeszkadza Ci to, ¿e Bóg mo¿e byæ kobiet±? W Hindui¼mie s± Boginie, a zatem... A masz dowód, ¿e nie jest kobiet±? A w ogóle Bóg istnieje ? A jedynym czego mogê nienawidziæ to s± wyznawcy powszehnej polskiej religii, bo oni to na pewno swego Boga mocno nienawidz±.
ps. a je¶li Bóg istnieje to na pewno ma poczucie humoru
Ostatnio edytowany przez Subtelna (2013-02-27 07:04:29)
Subtelna, po Twojej wypowiedzi to nasuwa mis iê tylko w tej sytuacji taki rozwrzeszczany t³um z antenkami na beretach skanduj±cy "¯ydzi!!!", a kim¿e z pochodzenia by³ ten, któremu w swoim mniemaniu cze¶æ oddaj±, jak nie ¯ydem w³a¶nie...?
Co do reszty, to ja bym zluzowa³. Nie widzê tu nigdzie wyrazu nienawi¶ci do Boga...
Bluebell za ca³ym szacunkiem, ale nie nazwa³am ¿adnego boga "po imieniu". Bóg jest pojêciem wzglêdnym w tym wypadku i mam prawo interpretowaæ sobie jego jestestwo w dowolny sposób. Nie ma ¿adnej uniwersalnej i jedynej prawdy dotycz±cej istnienia boga... Jego istnienie jest uzale¿nione tylko i wy³±cznie od ludzkiej wiary.
Ostatnio edytowany przez Subtelna (2013-02-27 10:17:05)
Masz prawo, ale nietrudno siê domy¶liæ, ¿e dla kogo¶ nazwanie Boga "zbokiem" mo¿e byæ obra¼liwe.
Nie ma siê co sprzeczaæ, ale my¶lê, ¿e warto rozwa¿niej dobieraæ s³owa w tak delikatnych kwestiach.
Ostatnio edytowany przez Bluebell (2013-02-27 10:24:38)