Takki *_* x 666
http://media.photobucket.com/image/takk … tage02.jpg
Ja, jak pewnie 98 % ludzi zafascynowanych Japonią zaczęłam od anime. Już wcześniej podobały mi się Japonki ale dopiero jak zaczęłam oglądać anime zainteresowałam się tym krajem.
Przeklęty
ChristinaDeath napisał:
Co wy właściwie w niej widzicie? ;d Możliwe że już pytałam, ale ten fenomen wszystkiego co japońskie jest dla mnie niezrozumiały ^^
Zgadzam się, ja też tego nie rozumiem. Osobiście za Japonią nie przepadam.
Kusiciel
Ach. Ja jestem zakochana w kulturze japońskiej, no i w Japończykach
ChristinaDeath napisał:
Co wy właściwie w niej widzicie? ;d Możliwe że już pytałam, ale ten fenomen wszystkiego co japońskie jest dla mnie niezrozumiały ^^
Sama popkultura jest fascynująca;p Wystarczy wybrać się na jakiś konwent, i tam zobaczyć, że jest to naprawdę ciekawy i fascynujący temat:)
Fanatyczka XIII. Století
Ja też nie umiem wytłumaczyć swojego zainteresowania Japonią, czasami trudno określić, czemu sie komuś coś podoba, tak samo trudno, jak powiedziec, za co sie kogos lubi albo kocha... U mnie zaczęło się od sztuk walki, póxniej manga i anime, a później moda japońska (współczesna), od mody przeszłam do dawnej mody i zwyczajów, historii, dawnej sztuki, religii itd.
Ale ja najbardziej interesuję się Czechami, co rozumie jeszcze mniej osób niż zainteresowanie Japonią...
Fanatyczka XIII. Století
ChristinaDeath, to miło Zwykle ludzie uważają, że moje zainteresowanie Czechami to po prostu dziwactwo, bo "kto by się interesował krajem, gdzie tylko piją piwo, ludzie mają porąbane poczucie humoru i mówią śmiesznym językiem, który brzmi jakby ktoś próbował mówić po polsku, ale bym mu to nie wychodziło", taki jest stereotyp Czecha...