#1 2013-03-05 21:22:35

zombi

Wygnany

SkÄ…d: woj.mazowieckie
Punktów :   

technika

nie ma tu akurat tego, a ciekawi mnie czy kto¶ z was interesuje siê technik± i rzeczami jej podobnymi. czyli np. budujecie jakie¶ rzeczy, pasjonuje was majserkowanie przy ró¿nego rodzaju rzeczach od naprawy klamek po hydraulike oraz wykorzystanie do tego fizyki ?

Je¶li nie chcesz mieæ swego udzia³u w klêskach, nie bêdziesz go mia³ równie¿ w zwyciêstwach.
- Antoine De Saint-Exupery

#2 2014-02-22 17:39:15

Zdzichu

Dusza

Punktów :   

Re: technika

Ja obecnie utraci³em wszelkie zainteresowania, ale kiedy¶ bardzo takie pierdo³y lubi³em tworzyæ
Mia³em kiedy¶ (dawno temu) alarm w pokoju: na tranzystorach i przeka¼niku zrobiony buczek dwutonowy plus kogut zrobiony z kierunkowskazu od ¿uka   uruchamiany wy³±cznikiem krañcowym przy futrynie Ale to tylko na moment, bo praktyczne toto nie by³o.
By³ te¿  je¿d¿±cy samochód zrobiony z klepek od parkietu i kartonu, sterowany kablem z uk³adem kierowniczym, o¶wietleniem i kierunkowskazami
Kiedy¶ nawet zrobi³em od podstaw radio na fale d³ugie. Zak³ócenia straszne, ale odbiera³ ruskie i jakie¶ tureckie stacje Nie powsta³a do niego nawet obudowa i s³uchaæ mo¿na by³o tylko na s³uchawkach, bo mia³em problemy z dodatkowymi stopniami wzmocnienia (sprzêga³y siê), ¿eby zasiliæ standardowy g³o¶nik
A rozdemontowanych przeze mnie radzieckich telewizorów to nie zliczê. Ale jako dzieciak mia³em radochê, jak siê wygrzeba³o z takiego jakie¶ potencjometry itp.

Ostatnio edytowany przez Zdzichu (2014-02-22 17:39:42)

Stopka forum

RSS