#61 2013-05-05 19:44:20

Darxet

Potpiony

8915570
Call me!
Punktów :   

Re: Horrory

Zabijanie w wiêkszo¶ci horrorów nie jest elementem strachu a raczej obrzydzenia Smakosz ,dobry film ,w zasadzie wszystkie czê¶ci s± fajne
Jak ju¿ jeste¶my w temacie - zna kto¶ horrory z gatunku found footage? Bo chyba ogl±dn±³em ju¿ wszystkie mo¿liwe

Ostatnio edytowany przez Darxet (2013-05-05 19:46:42)

#62 2013-07-11 11:14:09

NatalieAnne

Dusza

Punktów :   

Mortum napisał:

Mona napisał:

Ogl±da³ kto¶ "Martrys. Skazani na strach"? Ja by³am po nim.. chora wrêcz. Nie mie¶ci³o mi siê w g³owie, ¿e ludzie s± zdolni do takich rzeczy. Jak skoñczy³am ogl±daæ by³am jak w transie. Chyba najgorszy jaki ogl±da³am.

To widzê, ¿e sama nie jestem.
To jedyny horror, po którym naprawdê siê przerazi³am,odbi³ siê na mojej psychice jak nie wiem, do dzi¶ nie potrafi³abym ponownie spojrzeæ na chocia¿by jego ok³adkê.
Uwielbiam horrory, chocia¿ wolê jakie¶ psychologiczne. Pierwszym jaki ogl±dnê³am by³a bodaj¿e "Kl±twa", mia³am wtedy bodaj¿e 12 lat i nie mog³am spaæ przez miesi±c.

Równie¿ ogl±da³am "Martyrs. Skazani na strach". Jest to jeden z nielicznych horrorów, który zrobi³ na mnie jakie¶ wra¿enie. Jednak chyba jestem jaka¶ znieczulona, bo na ¿adnym horrorze nie by³am przestraszona. Jednak ten film pobudza do my¶lenia. Dziêki niemu zaczê³am siê bardziej przygl±daæ filmom gore.
Jest te¿ film, po którym siedzia³am z szeroko otwartymi oczami przez pó³ godziny. Nie jest to horror, lecz odzwierciedlenie moich najwiêkszych lêków. Mowa tu o filmie "Pogrzebany". ¯aden film wcze¶niej nie wzbudzi³ we mnie tyle emocji. Tym bardziej film o jednej scenerii i mo¿na by rzec, z jednym aktorem. Ten film pokazuje te¿, ¿e jeste¶my traktowani przez pañstwo, instytucje tylko jak liczba w statystykach.

"Zwyciê¿y³e¶ i przeto ulegam. Atoli odt±d umar³e¶ dla Nieba i dla Nadziei! We mnie istnia³e¶ i – spojrzyj w moj± ¶mieræ, spojrzyj wskro¶ tej, która jest twoj±, postaci – jak doszczêtnie zamordowa³e¶ siebie samego!"

#63 2013-07-23 15:35:56

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Ostatnio ogl±da³am "Martwe z³o", do tego ci±gle zaczynam ogl±daæ "Martyrs" i ci±gle nie mogê skoñczyæ. Ma³o który horror mnie straszy, ale lubiê i tak ogl±daæ, czêsto maj± swój klimat. A jak straszy to dobrze, mi³a to odmiana baæ siê czego¶ innego ni¿ tego co zwykle, czyli codziennego ¿ycia...

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#64 2013-07-25 20:35:58

Darxet

Potpiony

8915570
Call me!
Punktów :   

Johana_MarieXIII napisał:

Ostatnio ogl±da³am "Martwe z³o", do tego ci±gle zaczynam ogl±daæ "Martyrs" i ci±gle nie mogê skoñczyæ. Ma³o który horror mnie straszy, ale lubiê i tak ogl±daæ, czêsto maj± swój klimat. A jak straszy to dobrze, mi³a to odmiana baæ siê czego¶ innego ni¿ tego co zwykle, czyli codziennego ¿ycia...

"Martwe z³o" w oryginale czy nowym remake'u?

#65 2013-08-01 13:05:12

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

W remake'u.
Wczoraj obejrza³am najbardziej bezsensowny horror ¶wiata, "Rubber", o oponie, która ma ponadnaturalne sk³onno¶ci i zabija ludzi, myje siê pod prysznicem, p³ywa w basenie itd. Ca³y ten film by³ beznadziejny, ale szczytem beznadziejno¶ci by³o zakoñczenie. Nie ogl±dajcie tego, ponad godzina wyjêta z ¿yciorysu.
Ogl±da³am te¿ "Jacka Frosta" o morderczym ba³wanie, a to akurat fajne by³o, sporo czarnego humoru i dziwnej absurdalnej makabry. Lubiê to

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#66 2014-05-08 19:35:37

Czarny_Lis

Gość

Widzialem ten film, w sensie o tej zabojczej oponie. Kicha tandetna. A co do remake'u martwego zla..hmh..no coz, zaczalem ogladac z bardzo mieszanymi uczuciami, bo przeciez zrobili tyle remake'ow filmow i byly do dupy ze podchodzilem z pewnym dystansem. Jedank film zaskoczyl mnie pozytywnie, Johana, widzialas scene po napisach koncowych? Poza tym widzialem remake Carrie Stephena Kinga i tez nie byl zly.

#67 2014-05-11 16:41:22

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Widzia³am, ale nie pamiêtam, po pewnym czasie nie ogl±da³am tego zbyt uwa¿nie.

BRATRSTVO LUNY TEAM

#68 2014-06-04 15:56:31

Garinol

Gość

Ja ostatnio obejrza³em "Martw± ciszê" (2007). Mi siê podoba³o, taki prawie stary dobry film grozy z klimatem. Nastrój ciekawie podbudowany sceneri± akcji filmu, z opuszczonymi budynkami, noc±, piorunami, mg³± i starymi legendami o duchu szukaj±cym zemsty. Wszystko zaczyna siê, gdy do m³odego ma³¿eñstwa,, ¿yj±cego z dala od dawnego miejsca zamieszkania, przychodzi tajemnicza paczka z dziwn± lalk± brzuchomócy wewn±trz.
Ze swej strony polecam, ja akurat lubiê takie filmy z klimatem, gdzie nastroju nie potêguje siê ilo¶ci± zu¿ytej sztucznej krwi, a odpowiedni± sceneri± i zagadkow± histori±.

Stopka forum

RSS