Gość
Jakie macie zdanie na ten temat, popieracie taki rodzaj kary, czy wrêcz przeciwnie, dlaczego?
Przeklêty
Dla pedofilów, gwa³cicieli kara ¶mierci to za ma³o. Ale jak ju¿ to dla nich by³abym za takim wymiarem sprawiedliwo¶ci. Tylko dla nich. Uwa¿am, ¿e ten rodzaj kary jest bestialski i nie humanitarny. Ostatnio widzia³am ¶wietny film w³a¶nie o karze ¶mierci http://www.filmweb.pl/Zycie.Za.Zycie polecam.
Uwa¿am, ¿e tylko Bóg mo¿e odebraæ ¿ycie (ewentualnie nad eutanazj± mog³abym siê zastanowiæ). Poza tym kara ¶mierci jest zdecydowanie za ma³a. Bo umrze i co? I nic. Nie ¿yje i po¿ytku z tego nie ma. Lepiej kazaæ ciê¿ko pracowaæ, przynajmniej co¶ z tego jest.
Zgadzam siê z Arisu.
A poza tym, ¿eby kogo¶ skazaæ na ¶mieræ, trzeba by byæ absolutnie pewnym, ¿e to on jest winny. W Stanach w przeci±gu ostatnich kilku lat ponad dwadzie¶cia osób skazanych na ¶mieræ rehabilitowano po¶miertnie, bo okaza³o siê, ¿e s± niewinne!! A to jest w³a¶nie bestialskie morderstwo, tyle ¿e zgodne z prawem.
Przeklêty
Arisu postaraj siê go obejrzeæ ^^
Przeklêty
Jestem przeciwna, mimo wszystko. Dla bestialskich morderców ¶mieræ to za ma³o. Za ³atwo by im by³o po prostu umrzeæ.
Obczai³am w³a¶nie ¿e mam owy film na kompie. Przy wolnej chwili obejrzê.
Wygnany
jestem za,krzes³o elektryczne albo szubienica,¿adne tam zastrzyki niech cierpi± przed koñcem
Gość
Ja jestem za kara smierci, tylko tak jak wsponiala Dark blood , niech cierpia...a poza tym ja sie rzadze wlasna sprawiedliwoscia
Kusiciel
Ja osobi¶cie jestem za kar± ¶mierci... Bo co z tego, jak pójd± na kilka lat do wiêzienia jak wyjd±, i mog± zrobiæ to samo...
A co na to obroñcy praw cz³owieka . A chuj mnie to obchodzi i chuj im g³êboko niech wchodzi .
A jakie prawa cz³owieka mia³a ofiara padaj±c ofiar± seryjnego pojeba ? Jak to jakie dost±pi³a zaszczytu zostaæ ofiar± ¶wira .
Tak, ¿e ¶wiry i seryjni mordercy, od razu powinni po wyroku w s±dzie kulka w ³eb. BO takie osoby nie nadaj± siê do ¿ycia w normalnym spo³eczeñstwie, a niech zdychaj± szybko i bezbole¶nie.
Przeklêty
Albo gorzej.
Tyle, ¿e wiecie moje dzieci . Wpierw trzeba znale¼æ ludzi, którzy w nieobliczalny sposób zabijali by takich pojebów, a bez obrazy. Ilu rocznie takich ¶wirów by siê zabija³o z 10-20 ?. I teraz kolejna rzecz, co z katami ktorzy wykonaywali by takowe egzekucje ?
A teraz inna rzecz, rozumiem ich ofiary mordowane by³y w katuszach, ale dlaczego my jako spo³eczeñstwo mieliby¶my taki sam ból zadawaæ tym zwyrodnialcom. ? W pewnym stopniu sami by¶my pokazali jacy jeste¶my pojebani i podobni do nich i ¿e takie zachowania jakie oni prowadzili s± normaln± ludzk± rzecza, a nie zwyrodnialstwem samym w sobie.
tak¿e ja jestem za kulka w ³eb. Mniej problemu, mniej zabawy i szybko i po sprawie .