Gość
Jakie macie zdanie na ten temat, popieracie taki rodzaj kary, czy wręcz przeciwnie, dlaczego?
Przeklęty
Dla pedofilów, gwałcicieli kara śmierci to za mało. Ale jak już to dla nich byłabym za takim wymiarem sprawiedliwości. Tylko dla nich. Uważam, że ten rodzaj kary jest bestialski i nie humanitarny. Ostatnio widziałam świetny film właśnie o karze śmierci http://www.filmweb.pl/Zycie.Za.Zycie polecam.
Uważam, że tylko Bóg może odebrać życie (ewentualnie nad eutanazją mogłabym się zastanowić). Poza tym kara śmierci jest zdecydowanie za mała. Bo umrze i co? I nic. Nie żyje i pożytku z tego nie ma. Lepiej kazać ciężko pracować, przynajmniej coś z tego jest.
Zgadzam się z Arisu.
A poza tym, żeby kogoś skazać na śmierć, trzeba by być absolutnie pewnym, że to on jest winny. W Stanach w przeciągu ostatnich kilku lat ponad dwadzieścia osób skazanych na śmierć rehabilitowano pośmiertnie, bo okazało się, że są niewinne!! A to jest właśnie bestialskie morderstwo, tyle że zgodne z prawem.
Przeklęty
Arisu postaraj się go obejrzeć ^^
Przeklęty
Jestem przeciwna, mimo wszystko. Dla bestialskich morderców śmierć to za mało. Za łatwo by im było po prostu umrzeć.
Obczaiłam właśnie że mam owy film na kompie. Przy wolnej chwili obejrzę.
Wygnany
jestem za,krzesło elektryczne albo szubienica,żadne tam zastrzyki niech cierpią przed końcem
Gość
Ja jestem za kara smierci, tylko tak jak wsponiala Dark blood , niech cierpia...a poza tym ja sie rzadze wlasna sprawiedliwoscia
Kusiciel
Ja osobiście jestem za karą śmierci... Bo co z tego, jak pójdą na kilka lat do więzienia jak wyjdą, i mogą zrobić to samo...
A co na to obrońcy praw człowieka . A chuj mnie to obchodzi i chuj im głęboko niech wchodzi .
A jakie prawa człowieka miała ofiara padając ofiarą seryjnego pojeba ? Jak to jakie dostąpiła zaszczytu zostać ofiarą świra .
Tak, że świry i seryjni mordercy, od razu powinni po wyroku w sądzie kulka w łeb. BO takie osoby nie nadają się do życia w normalnym społeczeństwie, a niech zdychają szybko i bezboleśnie.
Przeklęty
Albo gorzej.
Tyle, że wiecie moje dzieci . Wpierw trzeba znaleźć ludzi, którzy w nieobliczalny sposób zabijali by takich pojebów, a bez obrazy. Ilu rocznie takich świrów by się zabijało z 10-20 ?. I teraz kolejna rzecz, co z katami ktorzy wykonaywali by takowe egzekucje ?
A teraz inna rzecz, rozumiem ich ofiary mordowane były w katuszach, ale dlaczego my jako społeczeństwo mielibyśmy taki sam ból zadawać tym zwyrodnialcom. ? W pewnym stopniu sami byśmy pokazali jacy jesteśmy pojebani i podobni do nich i że takie zachowania jakie oni prowadzili są normalną ludzką rzecza, a nie zwyrodnialstwem samym w sobie.
także ja jestem za kulka w łeb. Mniej problemu, mniej zabawy i szybko i po sprawie .