Kusiciel
Znacie jakie¶ filmy które nawaliliby¶cie filmami ,,gotyckimi"? Rozumiecie, odpowiedni klimat, w±tki, charakteryzacja postaci...
Albo filmy w których wystêpuj± goci np. w Blair Witch Project 2 by³a gotka i wicca, albo w Efekcie Motyla by³ bardzo hardcorowy got.
Podam jeszcze parê tytu³ów filmów ,,gotyckich"
Przede wszystkim moje ukochane kiczowate i groteskowe REPO! The Genetic Opera. Po prostu kocham ten film ^^
Kruk by³ te¿ fajny.
Naprawdê trafiony w klimat by³ film Siedem - ¶wietna produkcja. To by³ taki krymina³ ale naprawdê bardzo fajny.
A wy jakie filmy by¶cie polecili?
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Dla mnie najgociejszy z gotyckich jest oczywi¶cie "Dracula" z 1931 r., Bela Lugosi jest najlepszym Dracul± wszechczasów.
Przeklêty
A ja lubiê Underworld... Gotycki hmm... Czemu przychodzi mi do g³owy Edward No¿ycoreki?;P
Kusiciel
A wiesz, Johana, ¿e Draculi jeszcze nie obali³am? Przysiada³am siê parokrotnie ale nie dotrwa³am nigdy do koñca. Jaka¶ wy¿sza si³a nie chce ¿ebym siê wampirzy³a xD
No rzecz jasna Wywiad z wampirem;P
A z takich ma³o gotyckich to ja uwielbiam Donnie Darko,ciê¿ki psychologiczny film (nadal nie wiem o co chodzi z tym królikiem xD) ale jest po prostu ¶wietny;)
Fanatyczka XIII. StoletÃ
NightArtist napisał:
A wiesz, Johana, ¿e Draculi jeszcze nie obali³am? Przysiada³am siê parokrotnie ale nie dotrwa³am nigdy do koñca. Jaka¶ wy¿sza si³a nie chce ¿ebym siê wampirzy³a xD
Czemu¿ to? To musisz tê wy¿sz± w³adzê przemóc, bo ta wersja jest naprawdê zacna (wersja z Christopherem Lee i Klausem Kinskym te¿ zacna, "Nosferatu symfonia grozy" te¿ dobra).
"Wywiad z wampirem" te¿ ¶wietny, ale dla mnie i tak nie ma nic zacniejszego ni¿ Dracula :3
Kusiciel
Wszystkie filmy o wampirach s± ¶wietne... Prócz Zmierzchu Ksi±¿ka by³a jeszcze do zd³awienia ale film maskara... Jaki wstyd Draculi siê nie widzia³o a na Zmierzchu to siê ju¿ by³o...
Przed chwil± mi siê przypomnia³o ¿e film Dziewi±ta Sesja te¿ by³ fajny. Opuszczony szpital psychiatryczny pokryty azbestem i totalna psychoza - lubiê to
Bo Dracula to totalny klasyk...a wiadomo,zazwyczaj co klasyk to dobre;)
Kusiciel
Elspeth Obejrza³am Donnie Darko i mi siê postaæ królika wydaje do¶æ zrozumia³a Czy to nie bia³y królik zaprowadzi³ Alicjê do krainy której nie zna³a? Poza tym wydaje mi siê ¿e króliki kojarz± siê z czym¶ przyjemnym cz³owiekowi wspó³czesnemu wiêc nie wzbudzaj± strachu mimo ¿e ten mia³ paskudny ryj. Poza tym Frank chcia³ naprowadziæ Donniego na odpowiedni± osobê któr± mia³ zabiæ, a ¿e jego dziadek (pradziadek?) mia³ tak± a nie inn± wizjê twórcz±... ^^
musia³abym to jeszcze raz zobaczyæ bo do¶æ dawno ogl±da³am ale kurcze,portal czasoprzestrzenny nie zosta³by otwarty gdyby nie Frank...a tam!ostatnio mam ciê¿ki okres i du¿o my¶lenia.Obejrzê sobie raz jeszcze i mo¿emy polemizowaæ
Kusiciel
Spoko
Film na dzi¶ - silent hill
Wygnany
silent hill,po prostu genialny
Kusiciel
To ju¿ wiem co dzisiaj obejrzê ^^
Silent hilla znacie tylko z filmu czy gierka tez wpad³a w wasze ³apki?
Wygnany
film i gry