Kusiciel
Znacie jakieś filmy które nawalilibyście filmami ,,gotyckimi"? Rozumiecie, odpowiedni klimat, wątki, charakteryzacja postaci...
Albo filmy w których występują goci np. w Blair Witch Project 2 była gotka i wicca, albo w Efekcie Motyla był bardzo hardcorowy got.
Podam jeszcze parę tytułów filmów ,,gotyckich"
Przede wszystkim moje ukochane kiczowate i groteskowe REPO! The Genetic Opera. Po prostu kocham ten film ^^
Kruk był też fajny.
Naprawdę trafiony w klimat był film Siedem - świetna produkcja. To był taki kryminał ale naprawdę bardzo fajny.
A wy jakie filmy byście polecili?
Fanatyczka XIII. Století
Dla mnie najgociejszy z gotyckich jest oczywiście "Dracula" z 1931 r., Bela Lugosi jest najlepszym Draculą wszechczasów.
Przeklęty
A ja lubię Underworld... Gotycki hmm... Czemu przychodzi mi do głowy Edward Nożycoreki?;P
Kusiciel
A wiesz, Johana, że Draculi jeszcze nie obaliłam? Przysiadałam się parokrotnie ale nie dotrwałam nigdy do końca. Jakaś wyższa siła nie chce żebym się wampirzyła xD
No rzecz jasna Wywiad z wampirem;P
A z takich mało gotyckich to ja uwielbiam Donnie Darko,ciężki psychologiczny film (nadal nie wiem o co chodzi z tym królikiem xD) ale jest po prostu świetny;)
Fanatyczka XIII. Století
NightArtist napisał:
A wiesz, Johana, że Draculi jeszcze nie obaliłam? Przysiadałam się parokrotnie ale nie dotrwałam nigdy do końca. Jakaś wyższa siła nie chce żebym się wampirzyła xD
Czemuż to? To musisz tę wyższą władzę przemóc, bo ta wersja jest naprawdę zacna (wersja z Christopherem Lee i Klausem Kinskym też zacna, "Nosferatu symfonia grozy" też dobra).
"Wywiad z wampirem" też świetny, ale dla mnie i tak nie ma nic zacniejszego niż Dracula :3
Kusiciel
Wszystkie filmy o wampirach są świetne... Prócz Zmierzchu Książka była jeszcze do zdławienia ale film maskara... Jaki wstyd Draculi się nie widziało a na Zmierzchu to się już było...
Przed chwilą mi się przypomniało że film Dziewiąta Sesja też był fajny. Opuszczony szpital psychiatryczny pokryty azbestem i totalna psychoza - lubię to
Bo Dracula to totalny klasyk...a wiadomo,zazwyczaj co klasyk to dobre;)
Kusiciel
Elspeth Obejrzałam Donnie Darko i mi się postać królika wydaje dość zrozumiała Czy to nie biały królik zaprowadził Alicję do krainy której nie znała? Poza tym wydaje mi się że króliki kojarzą się z czymś przyjemnym człowiekowi współczesnemu więc nie wzbudzają strachu mimo że ten miał paskudny ryj. Poza tym Frank chciał naprowadzić Donniego na odpowiednią osobę którą miał zabić, a że jego dziadek (pradziadek?) miał taką a nie inną wizję twórczą... ^^
musiałabym to jeszcze raz zobaczyć bo dość dawno oglądałam ale kurcze,portal czasoprzestrzenny nie zostałby otwarty gdyby nie Frank...a tam!ostatnio mam ciężki okres i dużo myślenia.Obejrzę sobie raz jeszcze i możemy polemizować
Kusiciel
Spoko
Film na dziś - silent hill
Wygnany
silent hill,po prostu genialny
Kusiciel
To już wiem co dzisiaj obejrzę ^^
Silent hilla znacie tylko z filmu czy gierka tez wpadła w wasze łapki?
Wygnany
film i gry