Kusiciel
Nic nie trzeba chyba t³umaczyæ...
Dla mnie one s± wspania³e pod ka¿dym wzglêdem...
Wygnany
Wampiry s± istotami doskona³ymi. Po prostu mi siê podobaj±, jest w nich "to co¶".
Wszystko mi siê w nich podoba..
To, ¿e s± niezwykle mroczne..I tajemnicze..Mo¿e to, ¿e nic o nich nie wiemy?
S± podobni do nas, go gothów.. Po prostu trudno nazwaæ to, co mi siê w nich podoba..
Kusiciel
Tak...maj±, "TO CO¦"...
Najbardziej podoba mi siê w nich bezwzglêdno¶æ. Potrafi± zabiæ ka¿dego z zimn± krwi±. Wampiry to istoty, których nie ogranicza poczucie winy. Demoniczna natura, upór, z³o¶liwo¶æ, nieprzewidywalno¶æ.
Co oznacza "to co¶"? S± poci±gaj±ce? Nie¶miertelne/d³ugowieczne? Piêkne, a zarazem przera¿aj±ce, powoduj±ce dreszcz? Czym siê zachwycacie - ksi±¿kami czy prawdziwym ¿yciem?
Kusiciel
Ja nie uwa¿am, Luno, ¿e wampiry to tylko postacie z ksi±¿ek. Uwa¿am, ¿e nie s± te wampiry, hm, "Zmierzchowate". Tu chodzi o te wampiry, tak jak napisa³a¶, z ¿ycia.
Fanatyczka XIII. StoletÃ
[Piszê o wampirach typu Dracula grany przez Belê Lugosi - najlepszy odtwórca roli Draculi]: pe³en sprzecznych pragnieñ, jednocze¶nie przyci±gaj±cy i odpychaj±cy, postaæ tragiczna, walcz±ca sama ze sob± w my¶lach...
Gość
Ja chyba uprzedzi³am siê do wampirów od czasu wej¶cia "Zmierzchu" do kin, Ookropny film...
Okropny, zabiera wampirom to, co przez wieki czyni³o je takimi mistycznymi, nieobliczalnymi, niebezpiecznymi, poci±gaj±cymi, tajemniczymi i wytwornymi istotami.
Przez ten film dzieciaki 'pokocha³y' wampiry przez co te straci³y na uroku.Wampiry?!Co ja mówiê,przecie¿ to,co pokazane by³o w tym filmie to na pewno nie by³y wampiry!Pod tym wzglêdem klapa kompletna,a¿ wstyd siê przyznaæ,¿e siê widzia³o...
Dziêki,pocieszaj±ce;P
Przeklêty
Tak "Zmierzch" To wampiry w wersji dla dwunastoletnich fanek Justina Biebera. Okropne i nudne! Czyta³am, niestety...