jeśli ktos sie poczuł urazony to przepraszam....mam po prostu takie lekko sarkastyczne poczucie humoru^^
no przeciez nie mówiłam na powaznie że wszyscy poniżej 16 roku to kretyni....tak sie posmiac chciałam...
ale dobra...temat skończony.
Co mi się w nich podoba
Wampiry to nocni łowcy, którzy ze względu na swoje przekleństwo żywią się ofiarą, jak to drapieżniki . Bawi mnie w motywach z wampirami okultyzm związany z nimi i możliwość nieśmiertelności, którą posiadają
. Istota, przeklęta, nie posiadająca duszy, żywiąca się krwią, by przetrwać
. Ukrywająca się przed dniem ze względu na bój jaki toczą te jednostki ze światłością itd.
Gość
Najbardziej mi się podoba ich seksowność oraz krew.
von Prawdziwy GOthh
zalezy od tego ktora koncepcje vampira przyjmiemy . przykladowo w vampirach ze swiata anne rice przedewszsytkim w lestacie jego cyniczna obojetnosc dla smierci .
natomiast w unversum np vampire diaries przedewszystkim fakt ze vampir oprocz tego ze ma tam jakies moce to ejst dalej czlowiekiem moze kochac i tak dalej ..
w vampirach ze swiata world of darkness przedwewszystkim braerstwo tej spolecznosci . w klanahc oczywiscie ale jednak powazniejsze klany sa neizwykle honorowe wewnetrznie.
natomiast ogolnie przedewszystkim mozliwosc bycia poza systemem i ponad systemem. prawdziwa niezaleznosc. mozliwosc ignorowania spraw ludzi i posiadanie mocy by walczyc o swoej przekonania. rownierz wiele vampirow wywodzi sie z czasow rycerskich sa ludzmi honoru .. np elazjach z Vampire Diaries. ktory pomimo ze jest w gruncie reczy drapieznikiem to slowo dane dotrymuje zawsze .ogolnie jakas taka romantycznosc mienionych epok wciaz zywa i wierzgajaca jako vampir..
pozrawiam
Dusza
To,że są bezwzględni. Potrafią zabić bez oporu,ich długowieczność,to,iż mogą żyć tysiące lat oraz to,jacy są piękni. Bo raczej każdy z nich może,że tak powiem "olśnić" urodą ^^ jeszcze ich tajemniczość no i popieram tych,którzy mówią,że mają w sobie "to coś" .
Spec od zadawania męczących pytań i przepalania grzałek do e-petów
Dobra, starczy tego, muszę interweniować, bo forum na psy spada.
Czy wy się naoglądałyście Zmierzchu...? Wampiry nie są i nie mają być piękne, ludzie w średniowieczu wyobrażali je sobie jako bestie więc i bestiami były. A teza słodkiego i pięknego Edwarda jest śmieszna...
... tyle ode mnie.
Mnie tam jedyne co się w wampirach podoba to nieśmiertelność. Brak ulegania wpływowi czasu. Wspaniała rzecz.
Dusza
Em... chodziło mi o wampiry np. z Pamiętników Wampirów. Spójrz na Damona lub Katherine,chyba przyznasz mi,że na "brzydali" nie wyglądają . A poza tym wiemy o nich to,co piszą w Zmierzchu,Pamiętnikach Wampirów,Draculi... jedne mają zdolności typu czytanie w myślach,drudzy potrafią panować nad ludźmi przez oczy. I co niby jest prawdą? Nie wiemy jacy są naprawdę,dlatego wszystko MOŻE się zgadzać.
Jeżeli chodzi Ci o aktorów z serialu to są moim zdaniem fatalnie dobrani. Jedynie Damon wczuwa się w rolę i jest naprawdę arogancki i taki jak powinien być.
Dusza
Nie za bardzo mi o to chodziło Chodziło mi o to,że nie wiadomo jacy są. To co jest w Zmierzchu,Pamiętnikach Wampirów... może być prawdą,a może nie
.
Przeklęty
Ja tam, jezeli chodzi o wampiry, opieram się tylko na starych podaniach;P