ja te¿ czyta³am i ogl±da³am. ostatnio stwierdzi³am ¿e jest niedojrza³y i tak dalej ale fajnie siê czyta i podoba mi siê (teraz mnie zjecie). ale wolê Harry'ego, moja mania trwa juz od II klasy podstawowej ;p
Ksi±¿ka sama w sobie z³a nie jest ale to,jak pokazane zosta³y wampiry...to jest tragiczne! Poza tym dlaczego mia³yby¶my Ciê zje¶æ;P Wyra¿asz swoj± opinie i o to tu chodzi;)
A mnie denerwuje ta cukierkowa fabu³a: do bólu zwyczajna (co jeszcze by³o zbyt czêsto podkre¶lane) dziewczyna poznaje przeidealnego ch³opaka (co by³o równie¿ zbyt czêsto podkre¶lane), który ze wszystkich dziewczyn w szkole wybra³ sobie akurat j±. I okazuje siê, ¿e skrywa mroczn± tajemnicê, musz± siê rozstaæ itd itp, ale siê za bardzo kochaj±, rozchodz± siê, ale ona go dalej niezwykle kocha, znowu siê schodz±...
Tak, zmierzch nie pasuje do wampirów. W "B³êkitnokrwistych" wampiry to upad³e anio³y i niektóre s± dobre, ale mnie ta ksi±¿ka wci±ga i ciekawi. Jest 100% lepsza od zmierzchu. A teraz odpowied¼ na pytanie: wampiry poci±gaj± mnie bo s± nieobliczalne, magiczne, mog± bez skrupu³ów zabiæ cz³owieka.
Gość
Ostatnio widzia³am ¿e na sens24.pl zmierzch jest w kategorii Horror o_0
najpierw odpowiem na pytanie:
wampiry poci±gaj± mnie tajemniczo¶ci±, groz± oraz ich specjalnymi zdolno¶ciami....chocia¿ preferujê "stare" wampiry...ach, ci arystokraci...^^
a poci±gaj±c dalej w±tek:
Zmierzch przeczyta³am w oryginale i dosta³am od kuzynki...nie uprzedzi³a mnie, ¿e to romans. Momentami by³o naprawde fajne i wciagaj±ce...ale na koñcu stwierdzi³am, ¿e Zmierzch to raczej lekka lektura na d³ugie zimowe wieczory...tak na szybko.
Dla mnie jest to za ³atwe i zbyt dziecinne i typowe....film kompletnie do bani, zupe³nie potwierdza moja teorie ze film na podstawie ksi±¿ki zosta³ zrobiony tylko dla kasy (s± oczywi¶cie wyj±tki).
to tyle..
Gość
W³a¶ciwie to masz racje ale teraz ka¿da s³it dziewczynka chce zostac ugryziona przez mHHhHrocznego wampirka .. o_0
Hofcia napisał:
ma³e dzieci do ok. 16 roku zycia to kretyni...tez by³am kiedys kretynem wiec wiem...trzeba po protu dac im sie wyszalec XD
Taa, ale 14,15-latki mog± byæ. Ja mam lat 11 i ¿ycie z moimi klasowymi to koszmar. Ci±gle do mnie podchodz± i ¿eby mi zrobiæ na z³o¶æ:
"Ach, ty siê nie znasz. Justin Bieber jest s³ita¶nyy, a te twoje evanescence czy nightwish to wielki ¿all..."
"Ach Justinek ma przyjechaæ do Polski. Bêdzie s³ita¶nie i we¼miemy cie na koncert"
To ja im odpowiadam:
"Oczywi¶cie, ¿e pójdê na jego koncert, ale z rewolwerem"
Staram siê je omijaæ, ale tego siê nie da. Jaka¶ plaga egipska.
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Hofcia, co do Twojej opinii o "Zmierzchu" zgadzam siê, ale o "dzieciach do ok. 16 roku ¿ycia" nie. Na tym forum mamy osoby w wieku ni¿szym ni¿ 16 lat i s± bardzo "ogarniête", pamiêtam te¿, jaka ja by³am w wieku mniej ni¿ 16 lat.
Gość
Dziêkujê Ci johano .
Mam 15 lat, i nie uwa¿am abym by³a z tego powodu kretynk±. S± ró¿ni ludzie i zalezy jak sie tylko wykszta³ci, ja pozna³am ¶wiat od innej strony i nie jestem jakims durnym bachorem. Napisa³abym wiêcej ale jadê do miasta xD
No racja. Hofcia - mój tata by powiedzia³: "Pie*dolisz"
Ale co tam, ka¿demu siê zdarza.
Ja koñczê 16 dok³adnie za 29 dni (1 grudnia jak komu¶ siê nie chce liczyæ) i wcale nie uwa¿am ¿e wszystko ze mn± tak
Przeklêty
Ja te¿ mam 15 lat i za Bieberem nie szalejê... Ja w ogóle nie rozumiem fenomenu tego czego¶....
Gość
Ok , temat skoñczony na pewno u¿ytkowniczka nie chcia³a nas obraziæ .
Prawda ?