Administrator
Na jakie studia się wybieracie? / Co studiujecie? / Co studiowaliście?
Domyślam się że jednak to pierwsze najbardziej trafne ;P
W tym roku poszłam do liceum na profil biologiczno-chemiczny i mam nadzieję, że uda mi się perfekcyjnie zdać maturę i dostać na Uniwersytet Medyczny w Gdańsku, a później na wydział Medycyny Sądowej i na Patomorfologię. Jeżeli jednak nie uda mi się dostać do, powiedzmy, wymarzonej szkoły to zamierzam iść na kosmetologię, a później podszkolić się w robieniu piercingu, modyfikacji ciała i skaryfikacji.
Kusiciel
Po skończeniu gimnazjum, podobnie jak Vellamo, pójdę do liceum.
Dużo zastanawiałam się już, na jakie studia chciałabym pójść. Jak na razie, szkolę się w robieniu piercingu, podobnie jak Vellamo.
Jednak przekłuwałam jedynie pępek, wargę, język, uszy i nos. Trochę jeszcze boję się przeprowadzać "poważniejsze zabiegi"
Takim chyba najważniejszym, był język. Bałam się, że coś jej uszkodzę, ale na szczęście wszystko potoczyło się zgodnie z planem
Jeszcze nie potrafię powiedzieć, gdzie i co będę studiować
Ja też kończę teraz gimnazjum i idę do Liceum, na humana bo jestem stuprocentową humanistką, chociaż z matą nie mam najmniejszych problemów. Duzo myślę o studiach, myslałam nawet o Oxfordzie O_o bo ostatnio byłam w Londynie i mi się ogromnie spodobało xD
tak serio to myślałam o sztuce, dziennikarstwie, projektowaniu mody, filozofii psychologii i o zostaniu psychiatrą (chociaż ja prędzej zostanę psychopatą niż psychiatrą xD)
się zobaczy
Kusiciel
To trudny wybór. Lepiej z nim poczekac.
Kusiciel
Mnie nie, osobiście.
Administrator
Mnie również nie.
Takie rzeczy jak nauka (etc.) odstwiam na dalsze plany. Nawet nie na drugi.
Dla mnie jest wiele ważniejszych spraw, więc tym tak się nie przejmuję.
Fanatyczka XIII. Století
Studiuję Informację naukową i bibliotekoznawstwo (właśnie skończyłam II rok) na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy. Zawsze chciałam zostać bibliotekarką, bibliotekarze wykonują podobną pracę do archeologów i pracowników muzeów: "Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo to przyszłość zachowania dorobku kulturowego pokoleń" - moje hasło ^^'
Wygnany
Chciałabym dostać się do liceum plastycznego / artystycznego. Byłabym wtedy w niebie.
Studia... Hmm... Chyba też jakieś artystyczne, ale nie jestem pewna.
Jestem na pierwszym roku religioznawstwa na UJ. Oferują tu takie przedmioty jak "Magia wczoraj i dziś", "Szamanizm", "Motywy ezoteryczne w kulturze masowej" (oglądanie filmów ), "Psychologia wątpienia i ateizm", "Świat alchemii", "Ruchy neopogańskie", "Przedchrześcijańska Europa". Generalnie ten kierunek to gratka dla osób zainteresowanych różnymi alternatywnymi światopoglądami, a nie chrześcijańskimi.
Fanatyczka XIII. Století
Luna, ciekawe masz te studia z tego co piszesz, w ogóle najlepiej iść na takie kierunki, na których można rozwijać swoje zainteresowania, nie tylko myśleć o tym, gdzie się będzie później pracować ^^
Potępiony
Ja nie cierpie pytań jak kim chcesz być w przyszłości.
Krew mnie wtedy zalewa i wszystkim mówię, że kominiarzem.
Niektórzy mi proponują filologie angielską. Lubię ten język nawet bardzo. Ciekawi mnie dużo rzeczy w tym języku szczególnie pochodzenie.