"Wied¼min" siê pewnie nada
Opowie¶æ o Rze¼niku z Blaviken, przeznaczonej mu Ciri oraz Yennefer, której imiê krzyczy podczas upojnych nocy nie tylko z ow± czarodziejk±...
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Niedawno przeczyta³am "Diable eliksiry" E. T. A. Hoffmana, napisana pod koniec XIX w., kocham literaturê z tamtego okresu: przedstawienie mrocznej strony ludzkiej natury, emocjonalno¶æ, dekadencja, smutek, mi³o¶æ, têsknota... A wszystko napisane niezwykle piêknym jêzykiem.
A teraz czytam "Wybrane zagadnienia z dziejów ksi±¿ki XIX-XX w.", ksi±¿ka fachowa zwi±zana z moim kierunkiem studiów, ale podobaj± mi siê rozdzia³y o ilustratorstwie i zdobnictwie secesyjnym *.*
Czytam jeszcze "Jêzyk czeski" Jandy i Townsend, ale to nikogo poza mn± nie interesuje
Gość
Hm ja lubiê My dzieci z dworca zoo ;D
WAMPRY Z MORGANVILLE
O kurna My dzieci z dworca zoo poleci³a mi kole¿anka i dzisiaj wypo¿yczy³em...
Gość
i dobrze , czytaj jest ¶wietna , 333
Gość
Ja uwielbiam "Sagê o Ludzich Lodu" Margit Sandemo
Gość
I jak ksi±¿ka My dzieci z dworca zoo Boy'u ?
Jestem w po³owie (czas mam tylko w nocy ) ¶wietna.
Christine powoli siê stacza na dno, relacje ¶wiadków... Niez³a kniga
Gość
Ja muszê siê zawzi±¶æ i przeczytaæ wreszcie ksi±¿kê "Najdalszy brzeg", chcia³am powiedzieæ "Wydziedziczeni"
Ostatnio edytowany przez Fantasmagoria (2010-10-25 16:29:43)
A ja najbardziej kocham i kochaæ bêdê Trudn± Drogê z Piek³a of kors <3
Potêpiony
Noelia napisał:
Hm ja lubiê My dzieci z dworca zoo ;D
WAMPRY Z MORGANVILLE
O ¿esz ku¼wa, w³a¶nie sie skap³am ze trzymam my dzici z dworac zoo od 3 miechów ;0 muszê to przeczytaæ i oddaæ ;P
A szczerze muszê skrytykowaæ Wampy z Morganviille, to takie odmó¿d¿aj±ce, ale na pewno lepsze od zmierzchu.
ja lubiê przewa¿nie ksi±¿ki grozy, horroru i takie z niebanaln± histori±....moje ulubione:
"ca³a kolekcja twórczo¶ci E.A.poe" (w oryginale)
"ca³a kolekcja przygód sherlock'a holmes'a" (kocham go!)
"cierpienia m³odego wertera"
"dracula" -Bram stoker
oraz parê innych ale i tak mam wiele do nadrobienia. Wszystkie ksi±zki czytam w oryginale....powiem wam szczerze, ¿e gdy zaczê³am czytaæ E.A.Poe wydawa³o mi sie ¿e nie mo¿e byæ trudniejsze od Sherlock'a Holmes'a...myli³am sie...
co drugie s³owo...s³ownik, s³ownik, s³ownik! XDDD
aha...i oczywi¶cie pare ksi±zek z kronik wampirów mam zaliczone ^^
Wygnany
Ja mam bzika na punkcie legendy arturiañskiej
Oczywi¶cie "Mg³y Avalonu" Marion Zimmer Bradley.
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Hofcia, Draculê, Wertera, Poego i Kroniki wampirów mamy wspólne, a za Sherlocka muszê siê wzi±æ, chocia¿ raczej nie lubiê krymina³ów. Jedynie "Psy Baskerville'ów" czyta³am, ale typowy krymina³ to nie jest, tylko krymina³ z elementami grozy.